Life is better @sea

Geplaatst op

Ik ben Jacqueline en gek op reizen, dat verklaart meteen mijn instanaam Jacquelinetravel. Fotograferen hoort er voor mij onlosmakelijk bij om zoveel mogelijk momenten vast te leggen. Als reisadviseur geef ik graag het goede voorbeeld en pak regelmatig mijn koffer in om een nieuw stukje van de wereld te ontdekken!

Life is better @sea

Is een studiereis vakantie? Om 5.30 uur opstaan is gewoon keihard werken! Samen met mijn collega Margret ga ik op reis naar Mallorca voor een cruise met AIDAnova.

Auto, trein, skytrain, vliegtuig en bus, een variatie aan vervoersmiddelen zijn nodig om ons einddoel, de haven van Palma de Mallorca te bereiken. Maar dan heb je ook wat, AIDANova ligt lachend op ons te wachten.

Na de incheck en de oh’s en ah’s bij het zien van onze fraaie balkonhut 11082 op dek 11, is het tijd om dit splinternieuwe schip (lees : restaurants) te ontdekken. Er zijn er maar 16, dus dat wordt keuzes maken. Wist je dat ze hier aan boord hun eigen bier brouwen van zeewater? Je kunt het proeven in het Brauhaus!

 

Nog een belangrijk weetje in de cruisewereld; praat nooit over een boot. Het is een schip. Na een meet & greet met internationale collega’s is het tijd om de matrassen in de hut te gaan testen.

Zeedag

Met lichte deining in de benen togen we naar het Yachtclub buffetrestaurant. Een light ontbijt lukte maar net aan, alvorens ons te melden voor de presentatie van www.zeetours.nl

Door deel te nemen aan drie verschillende thema rondleidingen en het bekijken van de diverse hut- types kregen we een goed beeld van het schip èn meteen een bijna “ontploffing” van m’n stappenteller. Echt ongelofelijk hoeveel meters je maakt!  

Deze zeedag geeft ons de gelegenheid om ook nog even het zonnedek te bezoeken. Heel fijn! Gehuld in bikini en badjas, welke standaard in je hut liggen, op naar dek 15. Drankje erbij en genieten maar.

Het gezamenlijke diner in het steakhouse Churrascaria was een succes, prima idee om dit eens af te wisselen met het buffet. Tegen een meerprijs is dit restaurant te reserveren.

Partytime

Tijd om ons te prepareren voor de neon party met de Wonderlandband! Gekleed in het zwart met neon accessoires, gescoord bij de leukste low-budget winkel beginnend met een A en eindigend met een N, worden wij al lachend begroet door de aanwezigen. Later zien we waarom. Op een foto zien wij dat die gele neon lipstick allesbehalve sexy is. Een enorme miskoop dus. Maar het feestje ging nog wel even door.

Land in zicht

Hoe leuk is het om de dag te starten met een ontbijt in een Franse bistro terwijl je in Italië bent! Volop lekkernijen a la carte geserveerd op een etagière. I love it, excuse moi, je l’aime. Het French Kiss ontbijt is bij deze goedgekeurd.

Civitavecchia is een havenstad waar vanuit de meeste passagiers de kans benutten naar Rome te gaan. Wij hebben een “out of the box” dag en besluiten daarom juist hier te blijven. Die keuze valt niet tegen. Cappuccino, pizza, Fiat, kathedraal, boulevard, palmbomen en strand. Hoe Italiaans wil je het hebben? Dit is voldoende om jezelf een paar uur te vermaken.

Op zoek naar een souvenir voor het thuisfront stappen we een winkeltje binnen en worden getriggerd door een rek met kleding waar met grote letters € 15,– op staat! Ja, ja we zijn en blijven toch weer die Hollanders.

De vriendelijke man achter de kassa geeft aan dat hij wel een pas gelegenheid ter beschikking heeft. Die mededeling neemt nu net onze laatste twijfel weg en we besluiten ervoor te gaan. Italiaanse mode scoren voor € 15,– daar kan je toch zeker wel mee thuiskomen! De pas gelegenheid blijkt een kantoortje annex rommelhok te zijn, maar met een grote passpiegel en dat is het belangrijkste voor ons.

Rommel, reis, pas kantoortje

In mijn ooghoek zie ik allerlei bekende dingen staan. Een stapel reisbrochures, een banner van MSC Cruises en een wereldkaart aan de muur. Mijn voelsprieten stonden meteen op “aan”, dit heeft wel iets weg van een reisbureau interieur!

Blij met onze gescoorde items verlaten wij het pas-reis-rommel kantoortje om ons naar de kassa te begeven.Terwijl de spullen worden ingepakt vraag ik hem er naar, en inderdaad naast de winkel heeft hij ook een reisbureau en regelt tevens excursies voor o.a. cruisepassagiers.

En zo heb je weer een leuk gesprek met een wildvreemde, worden er visitekaartjes uitgedeeld en gaan wij met een grote lach op ons gezicht verder, op weg naar het volgende.

De afvaart naar de volgende haven La Spezia, staat gepland voor vertrektijd 18.00 uur. Alle passagiers en crewleden moeten minimaal 30 minuten voor vertrek terug aan boord zijn. Hoe ze dat weten? Bij het inchecken ontvangt iedereen een boardcard, formaat bankpasje. Deze card heeft meerdere functies, o.a. hut sleutel, betaalmiddel en identificatie.

Zodra je van boord gaat of terugkomt wordt deze gescand door de beveiliging. Zodoende kunnen zij exact zien wie er wel of niet aan boord zijn.Tijdens een cruise is er altijd 1 verplicht onderdeel. Wel of geen zin, hier kan je echt niet onderuit. Desnoods komen ze je zoeken in je hut.

Veiligheid boven alles

De drill, ofwel veiligheidsoefening, wordt altijd gehouden op de dag van inscheping.Met je reddingsvest ga je naar een aangegeven plek op het schip waar de veiligheidsinstructies worden uitgelegd.

Van inscheping naar ontscheping, het minst leuke onderdeel van een cruise .Ruim op tijd wordt de procedure van het ontschepen met de passagiers gecommuniceerd.

Je kunt de bagage door de crew van boord laten halen of dit zelf doen. In het 1e geval moeten de koffers ’s-nachts voor een bepaalde tijd op de gang staan en tref je ze de volgende dag weer aan in de bagage hal.

Na een laatste ontbijt gaan we afscheid nemen van de Nova om via de luchthaven van Pisa terug naar Düsseldorf te vliegen. Een medische noodlanding in Zurich maakt dat wij uiteindelijk onze gereserveerde trein missen maar een spontane lift van 2 lieve collega’s brengt in deze fase van de reis wederom een grote glimlach op ons gezicht!

Zin in een cruise?

Zin in een dagje Brugge?

Hebben we nou wel of geen sjans?

9 reacties op “Life is better @sea&rdquo

 1. Een dorp op zich zo’n bootschipding 😂. Ik zie je al tobben in dat hokje. Heb gelachen om je fijne blog, heerlijk 🤩

  1. Dankjewel voor jou positieve reactie Inge, het is echt steeds weer bijzonder om op zo’n schip te kunnen zijn, soms voor een paar uurtjes of een aantal dagen, ik raak er niet op uitgekeken. 🙂

 2. Schip Ahoy! Ik ben om en wil zeker een keer zo’n rondje deining in de benen. Ben wel benieuwd of er bewegwijzering is aan boord, want anders raak ik zoek daar. 😃

  Dankjewel dat je wilde bloggen! ❤️

  1. Ahoy…land in zicht!!

   Verdwalen is een risico maar ach, dan zie je wellicht plekjes op het schip waar je normaal nooit zou komen! Maar geen paniek…alles staat goed aan gegeven en sommige schepen hebben zelfs een app die je de juiste weg wijst 🙂

   Was leuk om te doen, mijn 1e echte blog!

 3. Misschien zelfs nog meer te doen en te zien dan in sommige dorpen! En dat pas-rommel-reisburo hokje had je mee moeten maken, ha ha. Dankjewel voor je compliment!

 4. Zo leuk om te lezen; het leven aan boord van een cruiseschip. Je hebt een mooi blog geschreven Jacqueline. 25 jaar geleden hebben we met 6 vrienden een cruise gemaakt in de Caraïben. Het was geweldig, we hebben ook zo veel lol gehad op die boot, ik bedoel schip. Haha! Na het lezen van jouw blog zou ik het nog wel eens willen doen. En dan ook langs allerlei mooie steden in Europa. Lijkt me heel gaaf! Mooie reis heb je gemaakt.

 5. Hoi Kariene, wat een mooi compliment over mijn cruise blog, dankjewel! Bijzonder om te lezen dat het jou weer terug brengt naar jullie 1e cruise in de Caribbean 🏝 25 jaar geleden. Het is een geweldige manier om in 1 reis bijv. een rondje langs diverse Europese steden te maken. Binnenkort ga ik weer cruisen, naar steden rondom de Oostzee. Via mijn account Jacquelinetravel zal ik mijn avonturen delen,, feel free om een beetje mee te reizen. Als je meer info wil over welke cruise dan ook, laat het maar weten! 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.