Op de rem voor erfgoed in de bollenstreek, Zuid-Holland

Geplaatst op
strand, duinen, zonsondergang, langevelderslag, noordwijk

De lol voorop bij Have Fun Events

We worden om 10 uur verwacht bij Have Fun Events in Voorhout, in de bollenstreek, Zuid-Holland en ontvangen in een super leuke zithoek met allemaal gave retro spullen, die de sfeer van erfgoed ademen. Een heerlijk kopje koffie erbij en de pret begint, want het zullen de vriendinnen niet zijn als er niets geks gebeurt.

retro, interieur, 40plus, have fun events

Zo gaan we op de foto met grote leren motorjassen en een piespothelm op en worden ineens zelf erfgoed. Hilarisch, om in je broek te p….n. Dat broekplassen doen we niet, ook niet in de helm.

Rik van @havefunevents is heel geduldig met ons en na ons fotomoment legt hij uit hoe je kunt rijden met een e-chopper. Iedereen luistert goed en echt niemand is foto’s aan het maken van de hele rij e-choppers die als prachtige modellen staan te glanzen in de zon. Dankjewel Rik voor je engelengeduld en de toffe ontvangst.

e-chopper, have fun events

We klimmen in het zadel en scheuren weg. Nou ja scheuren, niet iedereen gaat even hard maar dat mag de pret zeker niet drukken. Alleen de rit op een e-chopper is al geweldig, beslist iets wat iedereen een keer zou moeten willen doen. De @40plusvriendinnen hebben een aantal prachtige bezienswaardigheden in de bollenstreek van Zuid-Holland op de planning. Het thema van vandaag is erfgoed, dus giddy up go naar de eerste historische locatie.

Uit het zadel bij de ruïne van Teijlingen

Het eerste knooppunt is nog niet in zicht als we het eerste erfgoed al wel in het vizier hebben. Een weliswaar mooi hek houdt ons tegen om het erfgoed te verkennen, maar op de brug vinden we een goede plek om de ruïne vast te leggen en we beloven onszelf een #heenenweertje als corona geen roet meer in het eten strooit. 

ruine van teijlingen, ruine, erfgoed, teijlingen, zuid-holland

Landgoed Huys te Warmont

Met hier en daar wat knelpunten in knooppunten komen we aan bij de volgende locatie. Het landgoed Huys te Warmont. Dit prachtige erfgoed zijn ze aan het renoveren, er staat een gigantische steiger van onder tot boven onze blik te vangen. Een extra hindernis om een foto te kunnen maken maar wij houden wel van een uitdaging. Dat wordt en #heenenweertje roepen de vriendinnen in koor. Na wat dwalen over het landgoed hebben we mooie foto’s kunnen maken.

landgoed Huys te Warmont, erfgoed, kasteel, landgoed, zuid-holland

Het kasteel ligt in een bosrijke omgeving en een mooi uitzicht over een beekje waar bootjes voorbij varen. Daar vinden we een grote omgevallen boom waar we ons kamp opslaan en onze lunch inslaan, genietend van het uitzicht en heerlijk in het zonnetje.

landgoed Huys te Warmont, Landgoed, erfgoed, boot, zuid-holland

Landgoed kasteel Oud Poelgeest

Crossend door de mooie omgeving van de bollenstreek, met hier en daar wat remjerot-momentjes om een foto te maken of om de juiste routepaaltjes op te snorren, komen we aan bij Landgoed Kasteel Oud Poelgeest. Voordat we achter onze camera’s duiken nuttigen we een versnapering op het terras bij het Koetshuis. We zitten op een prachtige plek, totdat een van onze vriendinnen van bovenaf bekogeld wordt door een eikeltje. Dus toch maar een veiliger tafeltje zoeken is de missie. Na de verfrissing zijn we helemaal opgeladen om dit mooie kasteel en de prachtige omgeving te fotograferen. Sommigen van ons raken betoverd door fotogenieke wezentjes die om ons heen zwermen en zitten daar uren voor op de hurken aan de waterkant. Genieten toch? Want daar gaat het om op een 40plusvriendinnen_ontoerdag.

landgoed kasteel Oud Poelgeest, landgoed, kasteel, erfgoed

Hai koe ook in de bollenstreek

Iedereen is weer op zijn e-chopper gestapt om enthousiast en nieuwsgierig naar het volgende knooppunt te toeren. Onderweg staat een kudde koeien te loeien die op de foto wil en dus moet het volgende knooppunt alweer wachten. De dag loopt richting het einde, zo ook onze accu’s. Dus tijd om terug te gaan naar Have Fun Events om ons stalen ros in te leveren. De route is nog lang niet klaar, maar ons rolletje zit haast vol.

40plusvriendinnen, vriendinnen, 40plus, e-chopper, have fun events, zuid-holland

Frietjes en strand Langevelderslag

Nadat we de e-chopper hebben ingeruild voor onze auto sluiten we deze dag af aan het strand Langevelderslag. Voordat we het strand op gaan eten we eerst een overheerlijk frietje mayo. Sommigen zitten wat voor paal maar er is niemand die het ziet en de pret wordt alleen maar groter.

Daarna rennen we naar het strand want we zijn wat aan de late kant (he dat rijmt). Het is een prachtige zonsondergang, mooie wolken, mooie kleuren, een heerlijke afsluiting van een fantastische 40plusvriendinnendag.

Dit was mijn tweede uitje met deze groep gezellige dames en zal zeker niet de laatste zijn. De dag zelf is genieten maar dagen vooraf begint de voorpret al en de napret duurt weken. Ik ben blij dat ik besloten heb om eens een keer mee te gaan, dat was best spannend want je kent niemand maar dat is maar even. Iedereen gaat mee met hetzelfde doel voor ogen, een leuke, gezellige dag hebben en mooie foto’s maken. Prachtig toch! 

strand, zonsondergang, langevelderseslag, noordwijk, zuid-holland

strand, zonsondergang, langevelderseslag, noordwijk, zuid-holland

Dit blog is geschreven door onze vriendin Dolly, ze stelt zichzelf hier even voor:

Dolly Bruijs, e-chopper, 40plusvriendinnen, have fun events, mural, reiger, boot, zuid-holland

Hey hallo Dolly Buijs hier vanuit het prachtige eiland Goeree Overflakkee waar ik woon in het dorpje Sommelsdijk. Ik ben een single moeder van drie prachtige kinderen en onze hond Joep woont ook gezellig bij ons. 

Een jaar geleden ben ik begonnen met fotograferen en vind het fantastisch en heerlijk ontspannend. Ik fotografeer voornamelijk natuur, zoals strand en bos en het liefst bij zonsopgang- en ondergang. 

Ik ben de 40plusvriendinnen gaan volgen op Instagram en zij lieten mij hele andere fotografie zien van onder andere bloemen en kastelen. Dat was even wennen (en nog steeds) want je fotografeert dan op een andere manier. Ondertussen vind ik dit ook super leuk, afwisselend en leerzaam en hoop ik nog vele uitjes met deze vriendinnen mee te gaan.

Liefs,

Dolly

Op de rem voor bollen

Op de rem in het groene hart

Op de rem in Roermond

26 reacties op “Op de rem voor erfgoed in de bollenstreek, Zuid-Holland&rdquo

  1. Dankjewel Monique wat leuk was het he? Volgende keer wordt het een “race je verkleed” momentje 😂 ik heb genoten 😍

 1. Leuk Dolly .. jullie hebben mij enthousiast gemaakt voor de E-chopper .. daar ga ik volgend jaar zomer echt een x op belanden .. en de gezelligheid stond duidelijk weer voorop deze dag 😍

  1. Jaaa een ritje op een e-chopper is echt een aanrader lieve José. Het was heel gezellig maar dat is het zoals ik heb begrepen altijd met de 40plusvriendinnen 🧡

 2. Hé hallo Dolly,
  Wat een leuke blog! Prachtige plaatjes en gezellig verhaal. Wat een heerlijke dag zo te lezen en zien.

 3. Wat een leuk stuk Dolly! Helaas kon ik die dag niet mee. De week ervóór had ik wel gekund maar toen was er helaas een stormpje die langskwam. Al dat leuks heb ik dus gemist, maar des te leuker dat ik het nu op deze manier kan beleven. Hopelijk tot een volgende keer!

  1. Hey Esther hoop je een volgende keer te ontmoeten. Fijn dat je via dit blog toch een beetje mee kon genieten. Tot de volgende 40plusvriendinnendag 😀🥰

 4. Super geschreven Dolly .. en fijne plaatjes .. beleef het zo een beetje mee. Wat zullen jullie een lol gehad hebben .
  Die de E-chopper gaat op mijn lijstje… wie weet gaat dat volgend jaar een keer gebeuren ..
  En heel fijn dat je bij de 40plusvriendinnen bent komen kijken . Uniek , enthousiast en gezellig , dat wil je nooit meer missen 😍

  1. Hey Anita bedankt voor je lieve, mooie en leuke woorden. Blij mee 😀. Ik hoop snel weer een keer aan te sluiten bij een dagje avonturieren met de 40plusvriendinnen. 💝

 5. Wat een leuk blog met mooie foto’s heb je gemaakt over ons dagje op de e-chopper! Even weer terug naar een supergezellige dag.

  1. Ha die Hella, die leren jassen waren top zwaar, de helm erbij maakte het plaatje af en ons bijna ook haha. Hilariteit alom. Bedankt voor je toffe reactie 🙂

 6. Wat een zalig verhaal. Zo heb ik helemaal het gevoel dat ik erbij was. Of … juist heel veel gezelligheid heb gemist.

  1. Ik hou van de woorden zalig, gevoel en gezelligheid. Dit omschrijft precies deze dag. Dankjewel Karin voor je mooie reactie 🙂

 7. Wat een leuke dag moet dat geweest zijn, weer een tip erbij.
  Je hebt het heerlijk beschreven, zo waren we er toch een beetje bij.
  Gezellig dat je bij de 40plusvriendinnen bent aangeschoven 👍🏻

  1. Het was een super leuke dag, 2 racevriendinnen voorop zorgde al voor heel veel pret (ik noem geen namen ;). Bedankt voor je lieve reactie 🙂

 8. Hai koe ook in de bollenstreek, gier moet ik heen 😂😂😂
  Maar wat een gezellige blog van een heerlijke dag!!
  Hoop snel weer eens aan te sluiten 😘

  1. Haha koeien en gieren, we hebben wel gegierd maar dat rook je gelukkig niet :). Dankjewel voor je reactie en ik sluit ook snel weer aan :):):)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.