De bollenstreek: De jacht op de dahlia met vriendinnen

Roze Dahlia

Over 17 vriendinnen en 650 dahlia’s

Omdat fietsen en dahlia’s fotograferen met windkracht 7 best een uitdaging is, zijn de plannen met onze vriendinnen door Storm Francis naar een weekje verderop gewaaid. Met behulp van de VVV in Lisse hebben we zomaar nog 7 dagen extra voorpret. Dat is al een cadeautje! Ondertussen stijgt de spanning in onze Whatsappgroep tot grote hoogte, want waar gaan we heen met onze camera’s? Wij weten dat, onze vriendinnen niet. Er gaan 17 vriendinnen mee, hoe meer zielen hoe meer pret is altijd ons motto! De dahlia’s staan in volle bloei, dat brengt nog meer pret.

Hoor je de dahlia’s roepen?

We gaan voor lang parkeren deze lange dag en dus gaan de auto’s achterblijven op de Brink in Noordwijkerhout. Met de vriendinnen en hun camera’s verzamelen we op tijd en op anderhalve meter op het Landbouwplein in Noordwijkerhout. Een aantal denkt dat we gaan fietsen, wij weten het zeker, zij nog niet. Dat is inmiddels traditie. De verrassing is onderdeel van de pret. Als iedereen er is doen we een voorstelrondje voor de nieuwe gezichten en met Van Dam rentabike in het vizier is al snel geraden dat we inderdaad op de fiets gaan stappen. Zonder Francis moet dat prima lukken bij windkracht 1. We horen de dahlia’s al roepen: Komt ons zien!

O op die fiets!

Sam helpt de zadels op de juiste hoogte en als iedereen en een telefoonhouder eindelijk goed op de fiets beland zijn, staan we te trappelen om te gaan. De trappers zijn net drie keer rond geweest als we bij het eindknooppunt van onze route zijn. Zo blijkt 80 niet het einde maar wel te gek. Dit witte kerkje wil toch al op de foto en dat keer 17 is gelijk een vertrouwde chaos. 

De camera’s staan nu ook te trappelen

Na een keer keren gaan we als een malle. De motortjes van eerdere tochten ontbreken, maar het is zo gezellig onderweg dat het fietsen toch als vanzelf gaat.

Bij de Tulperij worden we opgewacht door een lekkere bak koffie en een mooi verhaal van Anja. Vol trots vertelt ze over het familiebedrijf van haar en Daan en de maar liefst 650 dahlia’s. We kijken onze ogen uit met al dat fleurigs en kleurigs en kunnen niet wachten om onze camera’s uit te laten. Het fotografeerfeest kan beginnen! 

Een hoofd vol dahlia’s

De dahlia’s met vlinders en andere kleine beestjes maken dat ons hoofd snel helemaal leeg is en ons rolletje half vol, gelukkig niet andersom. Er wordt druk gefotografeerd, er komt geen eind aan, maar dat willen we ook niet. Allemaal blije bloemen-vriendinnen. Er mag zelfs geplukt worden, maar wij hebben nog een weg te gaan, dus is dat plukken een goed idee voor een heen-en-weertje op een ander keertje. De bloemen blijven daar, wij nemen voor nu alleen de foto’s mee naar huis. Ondertussen wordt het zo warm dat het beleg van het broodje wandelt en wordt het tijd voor de picknick.

Pak je rol 

Onderweg gaan we hard op de rem bij Monique’s Pumpkin. Daar staat een oude auto recht uit de film, er is een vriendin die de hoofdrol pakt en die staat haar beeldig. Gelukkig verandert het vehikel niet in een pompoen want onze camera’s maken overuren. We hebben pret voor 17. 

We staan zowaar even stil

Na een knooppunt hier en daar, komen we aan bij 1 picknicktafel. Met 17 vrouw lijkt dat een beetje sneu, maar gelukkig is er na de volgende bocht voor iedereen plek. De fietsen kunnen de boom in en de camera’s gaan los op een paar zwanen, een reiger, een kerkje en een tractor. Er is altijd wel iets te fotograferen als je stilstaat en rondkijkt en deze mooie plek is ook nog aan een meertje. Het remmen waard ook zonder picknick! Sta alleen niet gek te kijken als je het meertje niet kunt vinden. Op onze Rem-je-rot kaart is het ineens een bollenveld. En wij maar zoeken! Heb je beeld? Dat verklaart ineens waarom de ganzen leken te lopen op het water.. 

Reiger in ondergelopen bollenveld

De tuinen van Kasteel Keukenhof

Na een natje en een droogje, een plaatje en praatje, roept er een kasteel. Horen jullie dat ook? Kasteel Keukenhof ligt hier namelijk om de volgende hoek en ook daar is een dahliafeest gaande. We hebben nog ruimte bewaard op ons kaartje dus we gaan weer lekker los. Maar eerst de groepsfoto, dit is een vast onderdeel van onze ontoers en toch is het chaos. Altijd. Heerlijk!

40plusvriendinnen bij kasteel keukenhof

En lot uit de loterij

Bij de Hofboerderij in de tuin van het kasteel is op ons gerekend en er staan gezellige tafels op ons te wachten. Alle vriendinnen verzamelen en al gauw komt Kirsten van Homemadefood met een wel heel vrolijk en zomers drankje. We zijn er aan toe! We bespreken onze avonturen van vandaag en kijken vooruit naar de volgende uitjes. Ook hebben we nog een leuke verrassing voor de vriendinnen die mee zijn. Op uitnodiging van Have fun events, kunnen we een dagje op herhaling maar dan op vier e-choppers. Na een spannende loting hebben we twee winnaars die gezellig mee gaan. We gaan op 16 september al, dus hou de stories maar vast in de gaten. Nu al zin in! 

Het kan! Niet verdwaald en op tijd

In de tuin dwalen we nog even lekker met de camera’s omdat we er geen genoeg van krijgen en dan is het al bijna sluitingstijd van de fietsverhuur. Met nog een laatste rondje van de zaak bij knooppunt 47 zijn we zowaar op tijd terug. Dat het kan!

fotograferende vriendinnen in de tuin van kasteel Keukenhof

En we gaan nog niet naar huis

Als je dan denkt dat het tijd is om naar huis te gaan, dan klopt dat. Maar ken je die grap van die vriendinnen die naar huis gingen? Ze gingen niet! Want zo dichtbij het strand, horen we de zee roepen en we luisteren graag, heel graag, dan wel. 

Nog een afterparty voor de camera’s

We belanden met zijn allen eerst op het terras met een zalige patat bij Hoogies, waarna een paar vriendinnen huiswaarts gaan en de rest zoekt een lekker plekje om te wortelen op het zalige strand bij Langervelderslag. Camera’s en statieven worden uitgeklapt en de afterparty begint met een spetterend kleurenspektakel. We kunnen ons geluk niet op! Als het zonnetje in de zee verdwenen is breken we een voor een op en gaan huiswaarts.

Op vakantie voor een dag

Het was een zalige zomerse dag, zoals een vakantiedag hoort te zijn. En dat in september! Bij thuiskomst voelt het alsof we een lang weekend zijn weggeweest en gezien het aantal foto’s zou dat best gekund hebben. De afterparty kleurt er al lekker op los op Instagram dus neem gezellig een kijkje bij #40plusvriendinnen_ontoer en feest lekker mee!

Onze rem-je-rot lijst wordt langer en langer met deze tips:

 1. De Tulperij in voor- en najaar een Walhalla voor je camera
 2. De auto in het veld van Monique’s Pumpkin laat je klikken als een malle
 3. Deze picknickplek is ook zalig om te schieten
 4. Kasteel Keukenhof met de fantastische tuinen zijn het hele jaar door een feest voor je lens. Je kunt er ook zalig lunchen bij de Hofmakerij.
 5. Het museum LAM paste niet in de planning, maar wij verklappen vast dat het een heen-en-weertje waard is
 6. Het strand is altijd een rem-je-rot. Bij de Langevelderslag sta je betaalbaar dichtbij en is de horeca voor ieder wat wils 

Meer fleurigs vind je hier

Welke vriendin heeft over Deventer geblogd?

We hebben zelfs een rem-je-rot top 10!

54 reacties op “De bollenstreek: De jacht op de dahlia met vriendinnen&rdquo

 1. Dit feestje met mijn lievelingsbloemen mag langer duren dan 1 dag . Gelukkig gaan we terug . Het was superfijn om alle vriendinnen zo te zien stralen .

 2. Het was een unieke ervaring om onderdeel te mogen zijn van de 40plusvriendinnen 🌸 ik heb genoten van jullie, de dahlia’s, de tulperij, het fietsen, het kasteel, de boerderij de heerlijke zomerdag en noem maar op. Liefs! 🌸🐝🦋🌾🎃

 3. Wat leuk om de dag nog eens te beleven .. teveel moois gezien en geschoten (dahlia’s) en andere gingen dan weer los op mij 😅 en terug ga ik zeker een keer en dan neem ik museum LAM mee ..

  en Ps de bollenvelden worden bewust onder water gezet, om al het ongedierte eruit te krijgen (kwam ik ergens tegen .. ik was nieuwsgierig naar alle vroege ijsbanen 😅😅)

 4. Wat een heerlijk verslag weer… nog ff door de dag heen gefietst. Ik denk dat we de dahlia’s voorlopig nog wel voorbij zien komen😅 Ik heb weer genoten vriendinnen!

 5. Wat een kleurrijk feestje was dat ! Heerlijk op de fiets met de zon op je bol in velden vol Dahlia’s uit je bol gaan, elk uitje weer een feestje. En dan nog de afterparty 😃 ik ga zondag op een heen en weertje en ticket voor LAM museum geboekt hoor! Bedankt voor deze grote glimlachdag lieve vriendinnen

  1. Nou hè, heerlijk al die blije gezichten 🤩Oohhh wat heerlijk, het LAM is echt te gek. Jouw afterparty houd echt niet op, haha 🥳

 6. Heerlijk heerlijk heerlijk wat een geweldig leuk verhaal over een fantastische dag, jammergenoeg moeten missen… Maar ohh zo fijn dat insta bestaat en ik dit vele moois voorbij mag zien komen 🙏🙏🙏… Super.. Kan niet wachten voor de volgende trip waar ik dan eindelijk weer eens bij kan zijn!! Dankjewel voor deze mooie blog 🍀❤️

 7. Zo’n dag duurt gelukkig heel erg lang . Volledig benut , en weer zoveel gezien .
  Heerlijke fietsen en nog steeds een big smile bij elke foto die langs komt 🚲😃🔆🎉

  Fantastisch was het. Zo fantastisch dat ik al terug geweest voor een heenenweertje inclusief de zalige Monchou 🍰 bij de Tulperij.
  Is dat feest of is dat feest .

  Nu ben ik voorlopig nog wel even zoet met het nagenieten van de afterparty 🌼🌺🌸

 8. Wat een heerlijk verhaal 😀 fijn en super leuk dat ik er bij was en deze top dag heb mogen beleven. En nu oefenen met “erdoorhinne” fotograferen 😂 thx Sandra en Monique voor deze goed toppie georganiseerde dag 💮🦋🌺🐝🌸

  1. Heel gezellig dat je mee was en nog leuker dat het bevallen is! We zien elkaar woensdag op de e-chopper. Dat wordt wat! 🥳🥳🥳

 9. He meiden 💞 eindelijk tijd om het heerlijke verslag te lezen. Wat een lol hebben jullie toch altijd en dat springt altijd een beetje over zit met een lach op mijn gezicht te lezen en zie het helemaal voor me.
  Hoop echt dat ik weer eens een keer mee kan en dan met zulk weer lijkt me zalig tot dan lees ik lekker jullie verslagen en geniet van de mooie foto’s

  1. Hè lucienne , wat heerlijk om te horen dat je er een glimlach van krijgt, daar ga ik dan weer van glimmen. Hopelijk tot gauw 👍💕

 10. Lieve vriendinnen,
  Wat was het weer een heerlijke dag! Iedere keer zitten jullie uitjes vol gezelligheid, plezier, prachtige plekjes en kom ik thuis met een kaart vol foto’s en zo blij als een ei. Het zijn dagen om in te lijsten!
  En dan de hele afterparty er achteraan, het blijft een feestje. Zoooo fijn. Ik ben al weer aan het aftellen tot de volgende, kan niet wachten.
  Liefs en tot snel xxx

  1. Wat fijn dat jij kunt tellen. 😀 Hoeveel dagen nog? Ik word blij van blije eitjes als jij. 😀 Het klinkt als een slogan. hahaha! Tot gauw! x

  1. We hebben jou al veel te lang niet gezien! Ga je gauw weer een keertje mee? Het eerstvolgende uitje is op 30 september, maar dat heb je vast al gezien in de appgroep.
   Tot gauw! x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.