40plus vriendinnen op Havensafari

Een safari in Amsterdam?

Avontuurlijke uitnodiging

Af en toe worden we uitgenodigd om een avontuur te beleven. Nu zitten we zonder uitnodiging ook vol avonturen, maar het onbekende verkennen is wel het avontuur der avonturen voor ons. En soms, soms kunnen er zomaar een aantal van onze 40plus vriendinnen met ons mee. Leuker wordt het niet!

Verrassingen voor onze vriendinnen

O ja, toch wel. Hoe leuker is het om dan tegen de vriendinnen niet te vertellen wat we gaan beleven? Niks vertellen we. Nou ja, alleen een verzamelplek, das niet niks, want anders wordt het wel een lastig kunstje zo’n avontuur met alle vriendinnen uit het hele land. O en een instructie, zoals deze keer: “Neem maar een warm wolletje mee!”, en dat terwijl de mussen van het dak vallen, zo warm is het. Het roept vragen op en dat vinden we leuk! Heel leuk!

Stilte voor de storm

Maar we dwalen af, ook heel normaal hier, maar nu even terug naar afgelopen zaterdag. Of eigenlijk iets eerder, naar het moment dat we onze vriendinnen uitnodigen voor het avontuur van vandaag. Dat doen we in onze whatsappgroep, waar, je gelooft het niet (wij ook niet) +50 40+ vriendinnen zitten, die ook nog eens muisstil zijn. Das knap! Toch? We verbazen ons nog iedere dag over de rust, gaan voor een zen-momentje even lekker in de groep zitten genieten van de stilte en kunnen er daarna weer tegenaan. Vriendin Evelyn (op de foto links) heeft zo haar eigen plek gevonden om tot rust te komen. We vertellen nog even niet waar, maar wij vinden het knap. Doe jij het haar na?

Online vriendinnen van Instagram

Al onze vriendinnen zijn actief op Instagram. We kennen elkaar alleen online en sinds kort, door de uitstapjes die we vanuit ons account zijn gaan organiseren, een flink aantal zomaar ineens offline. De ontmoeting staat centraal, de lol voorop en de pret erachteraan is het motto. Genieten dus!

O ja, we hebben dus een datum geroepen en de verzamelplek wordt Amsterdam. Einde van de middag met even tijd om kennis te maken en iets te drinken. Dat laatste gaat niet altijd even goed met zo’n groep vriendinnen, maar scherven brengen geluk en drank maakt meer kapot dan je lief is, dus alles komt altijd goed. Er zijn geen gewonden gevallen.

Gezelligheid!

We belanden op het terras aan de overkant van het IJ met het pontje bij, hoe kan het anders, Café de Pont. Ze hebben daar geweldige picknicktafels waar zomaar 10 vriendinnen aan passen, een goed begin is het halve werk. Voorstelrondjes daar doen we niet aan en dat is ook niet nodig. De gemeenschappelijke deler “fotografie” geeft al voldoende gespreksstof en de verbinder Instagram samen met ons account @40plusvriendinnen zorgen voor de rest. Binnen no time is het, in tegenstelling tot in onze whatsappgroep, een drukte van jewelste aan tafel. Gezelligheid!

Pier of Steiger 14?

En dan is het tijd om te gaan. Maar ja, waarheen? Omdat we gek zijn op het heen en weer en we aan de overkant verwacht worden, gaan we lekker retour met de pont en op zoek naar Pier 14 die Steiger 14 blijkt te heten. Logisch toch?

Welke pannenkoek wil nou een pannenkoek?

Het grappigste moment is misschien dat de pannenkoekenboot bij Pier Steiger 14 ligt en een van de vriendinnen (we noemen geen namen) begint te watertanden bij het idee en juichend: “O de Pannenkoekenboot!” begint te roepen. We schieten in de lach, een van ons maakt nog flauw een foto van een van de raampjes met gordijntjes en door! Hop hop! We hebben haast! Er wordt op ons gewacht!

Op safari in de Haven? Hoe dan?

We lopen langs de pannenkoekenboot en zien een flinke groep mensen staan en in de verte komt een schip aan varen. De Hembrug een, staat erop en nog iets. Heel groot in het knalroze met wit staat er Havensafari! Ja! Dat gaan we willen, dat is avontuur, een safari en wat voor eentje! Er komt bijna een liedje in ons hoofd, bijna hoor, want we kunnen van alles, maar zingen, dat niet en dat wil je ook niet.

Kunnen vriendinnen tot 5 tellen?

Maar we gaan dus met zijn 10-en op Havensafari in de Havens van Amsterdam om de big 5 te spotten. We kunnen allemaal niet tellen, maar dat boeit niemand (om in nautische termen te blijven), wij gaan op avontuur, dat telt! O nu tellen we toch.

Na een warm welkom door de onze gastvrouw Ellen en haar crew, worden we losgelaten aan boord van de Hembrug één. Eerst even een drankje is het idee, maar ja, heb jij wel eens geprobeerd te fotograferen met een wijntje in je hand? Dat valt in de categorie kansloos. Dus drank erin en hop aan dek. Ondanks het prachtige interieur van de boot, is het dek de place to be. Daar gebeurt het. Schip ahoy! We gaan!

Het heen en weer en nog een keer

We hebben geweldig genoten van wat er allemaal gebeurde aan boord. De bijzondere verhalen, muzikale verrassingen, lekkere hapjes en gezellige mensen. En dan hebben we het nog niet gehad over wat je allemaal ziet langs de route, hoe lekker het is op het water en hoe mooi het licht is. Als een malle hebben we rondjes gelopen op de boot. Bakboord, stuurboord, van voor naar achter en natuurlijk het heen en weer niet te vergeten en dat keer ontelbaar, want dat kunnen we toch al niet. Rondrennen als een malle, gewoon omdat je niet weet waar je kijken moet. De havensafari is een feestje! 

We gaan je niet verklappen waar we allemaal zijn geweest, dat kun je zelf beleven. Ga op zoek naar de Big Vijf en laat je net als ons verrassen! Tenminste, als je opschiet, want 21 september is de laatste afvaart en dat is dan weer sneller dan je denkt. Je kunt hier alle informatie vinden en vergeet niet te reserveren, want anders mis je de boot, het is doorgaans volgeboekt.

Wij zeggen: Camera mee en gaan en als je oplet, zie je sommigen van ons vast ook. Want geheel volgens traditie zijn er al weer een aantal die nog een keertje op safari gaan. Over het heen en weer gesproken. Wij zijn er stil van.

Nog geen genoeg van onze avonturen met onze vriendinnen “ontoer”?

Durf je het aan om ons uit te nodigen in jouw regio?

Wil je meegenieten op Instagram van onze avonturen?

16 reacties op “40plus vriendinnen op Havensafari&rdquo

  1. Wij vragen ons natuurlijk af of jij die stierenvechter ook bent tegengekomen? De stier was er al vandoor, maar dat dondert niet. 😀 Wat genieten we hè? Het houdt niet op!

 1. Ik heb ook iets over pannenkoeken geroepen geloof ik 😁🙈. Heel leuk verhaal Monique, heb alweer een grijns op mijn gezicht 😀

  1. Kijk die grijns hè, daar doen we het voor. Die van ons is niet van de snoet af te poetsen. Wat een feestje! En wie de pannenkoek is, zullen wij niet verklappen. 😀

 2. O, o, o, wat was dit een fijne avond, en zondag was ik alweer bij “Het Hem” daar moest ik rennend doorheen, dat was voor mij veels te snel, dus in alle rust op herhaling 😅 en ik ga de HAVENsafari volgend jaar opnieuw beleven en dan neem ik m’n lief mee…. 🤩🤩

  1. Dan hopen wij dat jij het raadsel van de Big Vijf op kunt lossen voor ons en hebben nog even geduld! Zalig dat je er bij was!

  1. De vraag blijft, is het Big Vijf, Zes of Zeven? Gelukkig gaan er een aantal terug! Superleuk dat je mee durfde. 😀

 3. Heerlijk geschreven .
  Ogen dicht en je maakt het gewoon nog een keertje mee 🤗
  Deze safari was verrassend , geweldig en super interessant als je de kans hebt gehad om te luisteren !!
  Dat lukte niet altijd even goed omdat er zoveel te zien was .
  En @40plusvriendinnen zijn nu eenmaal snel afgeleid 😂
  Varen door je achtertuin 😂
  Ik heb het meegemaakt en ga ook zeker op herhaling …
  Zegt het voort zegt het voort ………………….💙

  1. Het entertainment aan boord was meer dan vermakelijk, de hapjes smakelijk maar uiteindelijk hebben wij ons vooral verlekkerd aan de prachtige vergezichten onderweg. Feest voor het oog! Doe mij ook nog maar een rondje. 😀

 4. Heerlijk om mee te lezen, en die stille whatsapp groep is een gouden vondst, ik weet niet of ik het anders zou trekken een 50+ groep 😂
  Nu nog op vakantie maar binnenkort vast een keer mee

  1. Ja het uitzetten bleek toch een beter idee voor sommigen onder ons. Wij vinden het fijn dat iedereen verbonden blijft en zo gezellig eens met ons meegaat! Fijne vakantie nog en we zien je vast gauw! Dank voor de leuke reactie. 😀

 5. Geweldig zo’n safari, het tijgerjurkje heb ik alvast 😉

  Wat een gezelligheid bij jullie, ik hoop snel een keer mee te kunnen 👍

  1. Dat hopen wij ook, Inge en we kijken uit naar je tijgerjurkje. Jij had van de Big Vijf zomaar de Big 9 gemaakt. We zijn de tel al lang kwijt. Laat de roze schoentjes maar thuis. 😀

 6. Weer een prachtige Blog, leest heel aangenaam. Super toffe ervaring die Safari klinkt avontuurlijk!! Jammer dat ik er nog steeds niet bij ben geweest, maar dat gaat zeker een keer gebeuren. Heb er nu al zin aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.