Vriendin Inge gaat naar Brugge

Geplaatst op

Ik zal me even voorstellen; ik heet Inge en ben al 15 jaar 40 plus. Getrouwd en moeder van 2 kids. Als werk doe ik onderzoek bij mensen met een verstandelijke beperking. Mijn passies zijn fotograferen en reizen. Dat fotograferen doe ik nu ongeveer 6 jaar, reizen al meer dan 30 jaar. Ik baal dat ik niet eerder begonnen ben met fotografie. Al zoveel mooie dingen gezien en meegemaakt, wat had ik dat graag vastgelegd. En dan nu Brugge, een mooi fotogeniek stadje bij onze zuiderburen. Toen ik gevraagd werd om een blog te schrijven, moest ik even slikken, kan ik dat? Ik hoop dat jullie het vermakelijk vinden, ik vond het in ieder geval erg leuk om te doen. Mocht je meer foto’s van mij willen zien dan kun je mij op Instagram vinden onder de naam @ .pip._

Onder de bruggen in Brugge?

Mijn lieve Instagram vriendin Ria vroeg of ik zin heb om bij haar op de boot te komen en een dagje mee naar Brugge te gaan. Daar hoef ik niet lang over na te denken. We spreken af op Schiphol. Niet om met het vliegtuig te gaan want dat zou wel heel decadent zijn, maar omdat ik Ria daar makkelijk van de trein kan ophalen. Nou ja, makkelijk? Ria kan de uitgang niet vinden, en ik, na een aantal rondjes Schiphol rijden, nog steeds de aankomsthal niet.

Het komt toch goed en al kletsend gaan we op weg. We nemen de toeristische route richting België. Die route is zowel gepland als ongepland, want richtingsgevoel ontbreekt bij mij compleet.

En wat moet je nooit vergeten?

Na een kop koffie met appelgebak in de ene strandtent en een kop soep in een andere, komen we koeteldekoet en blablabla aan in België. Ergens daar bedenk ik mij pas dat ik mijn camera vergeten ben. Wow ik? Ik ben bijna vergroeid met dat ding. Hoe stom kun je zijn? Om naar Brugge te gaan en geen camera mee te nemen?

De boot van Ria en haar man ligt in een haven niet ver van Brugge. Wat een prachtboot is dat! Even de boodschapjes opruimen en de bedden opmaken en dan is het de hoogste tijd voor een glas rosé en wat knabbels. Beentjes omhoog en genieten maar.

Varend door Brugge of niet?

Na een heerlijke nacht, een lekker ontbijt en een snelle douche gaan we dan eindelijk op pad naar Brugge. In plaats van met de boot gaan we toch maar met de auto, dan hebben we meer tijd in de stad en hoeven we niet onder al die bruggen door. We zijn er zo. De parkeergarage vinden is echter nog een hele klus. Alles is eenrichtingsverkeer, dus steeds als je denkt dat je er bijna bent, mag je dat straatje net weer niet in.

Twee tijgers in Brugge!

Zonder camera gaan we de stad door. Natuurlijk maak ik toch foto’s maar met mijn mobiel deze keer. Ria is al vaak in Brugge geweest en zij weet alle leuke plekjes te vinden. Ook de niet toeristische stekjes, die juist zo mooi zijn. We boffen met het mooie weer. Het wordt ongeveer 24 graden en tot na de middag bewolkt. Dat is juist fijn, want zo lopen we niet zwetend en puffend rond. We hebben allebei ons tijgerjurkje aan. Dat is niet afgesproken maar wel erg leuk. Ik loop op slippers, omdat de roze schoentjes die ik mee genomen heb, nou niet echt bij dit jurkje passen. Dat is handig hé ?

Wat is er niet mooi in Brugge?

We drinken koffie op één van de meest gefotografeerde plekken van Brugge. We lunchen in een héél oud, niet toeristisch, cafeetje en we doen natuurlijk een biertje bij 2be. Het leven is goed en Brugge is mooi. De bloedkerk, het plein, de koetsen, de vele grachten met de rondvaartboten, de mooie straatjes met zijn prachtige gevels, de bloemen, alles is even leuk en mooi en dat allemaal op loopafstand.

Na zo’n hele dag lopen heb je geen voeten meer over. Helemaal als je op slippers gaat, maar al dat lopen is dan wel weer goed voor de lijn. Eenmaal terug op de boot, gaan de voetjes in het water en praten we gezellig na met een drankje en een hapje.

En terug gaat ook deze 40plusvriendin!

Wat een heerlijke dag, ik weet zeker dat we dat nog eens gaan overdoen maar dan mét camera. Dat is zo lekker dit excuus. De volgende dag koetelen we de ochtend door en ga ik om een uur of één terug naar huis. Tomtom ingesteld via Zeeland, dat rijdt heerlijk rustig en is bovendien ook mooi. Na een stop en een tankbeurt ben ik weer thuis. Dat is ook wel weer lekker.

Benieuwd naar onze eerste gastblogger?

Blind date!

Nog meer vriendinnen maken!

21 reacties op “Vriendin Inge gaat naar Brugge&rdquo

 1. De foto van jullie 2 met die biertjes onderstreept maar weer eens dat het leven begint bij 40. Levensgenieters zijn jullie, het spat er van af 🤩

 2. Wat een gezellige boel bij jullie! Ik heb lekker meegenoten van jullie avonturen en ben om! Ik wil ook naar Brugge! Bedankt dat je voor ons wilde bloggen, Inge. Echt leuk!

  1. Echt doen hoor, te leuk daar, heerlijke Belgische biertjes, chocola, fotogenieke plekjes 😍 maarre….niet je camera vergeten hè 😉

 3. Wat een gezellig blog Inge! Prachtige foto’s Van Brugge 🤩 Ik wil erheen, vandaag. Samen met Ria als het kan, super handig, je eigen gids. 😂

  1. Haha, ja hè, echt super. Alle mooie bekende en niet bekende plekjes gezien, ze wil vast weer mee hoor 😊 dankjewel Marga!!

  2. Dankjewel Marga voor je mooie reaktie 👍 en tuurlijk mag je Ria van me lenen 🤪 maar…..alleen als ik ook wee er mee mag 😂

 4. Heey dat is leuk om lezen! Voelt aan als herbeleven!!
  Een hele leuke tijd samen!! Alsof we elkaar al jaren kennen! 😀
  … enne… jij komt terug … MET camera!! 😉

  1. Haha, ja toch 😊 was geweldig dankzij jou goede zorgen je gezelligheid en je rondleiding door dit mooie stadje 😘 heb nu alweer zin om het nog een keer over te doen, met camera!!

 5. Wat leuk om te lezen en mooie plaatjes heerlijk zo met een gezellige gids erbij. Wat een mooi stadje is het toch ben er ooit geweest toen ik ook nog geen camera had en de gids ontbrak natuurlijk ook 😁 dus eigenlijk zou ik ook nog eens moeten gaan

 6. Wat een prachtige verhaal en blog Inge
  Je camera vergeten WoW hoe kan zoiets gebeuren
  Brugge staat ook op mijn verlang lijst (uiteraard met camera mee 😀)
  maar ook met je mobiel laat je toch nog mooie plekjes zien.

  1. Dankjewel Bram voor je leuke reactie. Wat stom hè van mijn camera 😉 maar ik ga zeker op herhaling mét!!
   Ik kan het je aanraden hoor en zie dan vast je mooie foto’s terug op Insta. Groetjes Inge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.