We zijn het roerend eens, in Roermond moet je zijn

Volgens whatsapp staan wij beiden op de parkeerplaats van hotel Oolderhof en toch zien wij elkaar niet, hoe blij ben je dan als je elkaar toch vindt. We zwaaien op anderhalve meter naar elkaar en bij de ingang staat een al net zo blij gezichtje ons op te wachten. We checken in op onze kamer. Ieder eentje. Helemaal coronaproof voor dit doordeweeksweekendje weg..

Blij dat we er weer op uit kunnen

We beginnen met een lunch in het bijbehorende restaurant, die zalig smaakt en verbazen ons hoe gewoon het is, die gepaste afstand. De elektrische fietsen staan ook al opgeladen om samen op ontdekking gaan.

Ons eerste verdwaalpartijtje hebben we gevonden op WeAreRoermond, want een goede voorbereiding is het halve werk en de weg vinden de andere helft. Dus dwalen we richting het kasteeltje Hattem.

Als daar dan ook nog een bloemenveldje is, gaan de fietsen weer de wei in. We zijn trouwens op weg naar Kapeller Kwartier en ervan overtuigd dat we de goede kant op gaan. De Roer stroomt immers ook goed.

Wat we nu toch weer ontdekken.

Na wat leuke fotostops komen we aan in het centrum. Hoezo is dat groene hoogtepunt midden in de stad? Niet dus, want we hebben het verkeerde adres in de fietsnavigatie gezet. Echt wat voor ons. Zo verdwaal je altijd. Heerlijk, want nu we hier toch zijn, vergapen we ons aan de deurtjes en geveltjes en gaan ook onze camera’s los. 

Maar vasthoudend als we zijn gaan we natuurlijk alsnog naar het Kapeller kwartier. We parkeren onze fietsen alvast bij hotel Parkzicht waar we later zullen eten. 

Wie komt ons redden?

We gaan naar een soort openlucht kerk, o nee het heet het Kruiswegpark, dus is vast een park dan.

Als het hek dicht is kunnen we de sleutel halen bij Hotel Parkzicht. Deze bijzondere plek vertelt het verhaal van de kruistocht van Jezus, dus onze godsdienstkennis wordt ook even bijgespijkerd.

Als we na een dwaaltocht, het lijkt wel een doolhof, weer bij de uitgang komen is daar ineens het hek dicht. Het is inmiddels 45 minuten na sluitingstijd, hoe kun je de sleutel ophalen als je al binnen bent? Als we uitgelachen zijn, zien we een knop, en tada!!! een druk erop en we zijn vrij. 

Na dit avontuur lopen we naar het Oude Kerkhof. We denken dat het dicht is, maar willen toch proberen of we nog welkom zijn en we hebben geluk! Stilletjes begeven we ons over de sfeervolle begraafplaats. In het avondlicht is het hard werken voor onze camera’s, vast ook voor die van jou als je in de buurt bent. O en de begraafplaats heeft ook al zo’n handig knopje waardoor je altijd naar buiten kunt. Ze houden rekening met dwaallichten als wij in Roermond.

Gezelligheid op anderhalve meter

Het wordt tijd om te gaan, want we rammelen van de honger. Ze rekenen op ons in restaurant Parkzicht. Daar aangekomen is het veel groter dan we dachten, ze hebben meerdere zaaltjes en ruimte zat voor onze honger en ons. De kaart is verleidelijk dus we kunnen weer niet kiezen, maar wat uiteindelijk op ons bordje belandt is zalig!

Ook is er gerekend op anderhalve meter afstand aan ons tafeltje. Want al voelen we als familie, we komen niet uit hetzelfde gezin. Bordje leeg, buikje vol en tijd om weer op onze racemonsters te stappen om op tijd voor het blauwe uurtje richting het centrum te trappen.

We hebben een plekje in gedachten en ieder lichtje dat aangaat is reden voor een nieuwe foto. Als uiteindelijk de kerktoren ook nog aangelicht wordt is het prijsschieten.

Terug bij ons hotel zijn we te laat voor de borrel in de bar, maar we nemen het lekker mee naar de kamer om nog even te bloggen. Dat laatste blijkt kansloos. Morgen weer een dag! 

Het weer is ook altijd goed.

We zijn op tijd wakker voor het ontbijt van negen uur. De zonsopkomst hebben wij gemist net als iedereen hier want het regent. Op anderhalve meter wordt het ontbijt uitgeserveerd i.p.v. een buffet. Het smaakt er niet minder om en wij vinden het wel gezellig. Zo maak je nog eens een praatje met het personeel. Alles waar een stekker aan zit is weer opgeladen en dus gaan we op zoek naar waar de boot vertrekt, want als we dat vanmiddag doen vertrekt deze vast zonder ons. 

We fietsen bijna in een keer goed naar de fietsenstalling. Deze ligt onder de grond Anderhalve meter afstand is ook hier geen uitdaging en er wordt op je fiets gepast, ook al fijn. We hebben nog een uurtje en besluiten om wat te dwalen in het centrum. Het is er gezellig maar niet te druk. We hebben lekker de ruimte en onze camera’s ook.

De tijd vliegt

Gelukkig is het droog want we gaan picknicken en hadden natuurlijk alle twee een jurkje aan gemoeten, maar die zijn uit de koffer gevallen. We halen twee gezellige mandjes op bij brasserie Ver’ Koch, en lopen naar het stadspark de Kartuis, waar onze tafeldame probeert de handen te wassen, maar het water ontbreekt. Het eten is zalig en de bubbels maken het af. Het feest is nog in volle gang als een van ons op de klok kijkt. We horen de boot al gaan. Inpakken en wegwezen, want die willen we niet missen.

Zonder heenenweertje gaan wij niet naar huis

Het voordeel van vaak verdwalen en 683 keer omkeren is dat we de weg weten. Bij Rederij de Corporaal worden we hartelijk ontvangen door de schipper. Gelukkig is het droog, dus we klimmen de trap op naar het bovendek, zo hebben we mooi zicht. We varen ook nog langs Herten, waar ons hotel woont. Eenmaal op de Maasplassen is het lekker druk met bootjes en vliegen de vogels je om de oren.

Na de heerlijke boottrip beginnen we vol goede moed aan de monumentenroute. We zijn benieuwd hoe ver we komen, jij ook? We doen doorgaans de hele dag over willekeurig welke route en ook hier in Roermond is dat niet anders. O niet omdat we perse verdwalen hoor, maar wel omdat we te veel moois zien. Maar je gelooft het niet, we wandelen de route in een keer. We geloven het zelf niet.

Tip van de trip

Ergens onderweg vinden we op een hoek een voormalige tekenschool. Aan de buitenkant al een bijzonder pand dus gluren we naar binnen. Hier moet je zijn! De deur is dicht, dus pakken we de telefoon en plakken deze onder onze neuzen tegen het raam. En dan gaat de deur ineens open. We kijken elkaar aan en weten niet hoe snel we naar binnen moeten. We kunnen onze ogen niet geloven, wat mooi! Bedankt voor de gastvrijheid! Het maakt de wandelroute compleet.

Van al dat moois hebben we lekkere trek gekregen, dus kuieren we rustig richting restaurant Bubbles & Bites. Inmiddels wordt het wat drukker in Roermond vanwege een Duitse feestdag maar de routeduiding op de straten helpt prima om afstand te houden. Bij het restaurant hebben ze twee tafeltjes tegen elkaar aangeschoven, zo houden wij ook tijdens het eten anderhalve meter afstand. Met een groothoek lijkt het eindeloos ver, maar wees gerust, we hoefden niet te schreeuwen. De andere gasten ook weer blij.  Zalig eten in een gezellig restaurant, we zijn bijna vergeten hoe dat is. Echt genieten!

Dikke vriendinnen

Na het overweldigende toetje fietsen we de kilo’s er weer af en voordat we eindigen met een borrel in de hotelbar, trappen we keihard op de rem aan het meertje bij ons hotel. De zonsondergang is een verleidelijke en wordt in 100-voud vastgelegd in het gezelschap van minstens zoveel muggen. We bedenken dat het vast niet mistig is de volgende ochtend. En als het toch zo is, dan dromen we er van en duiken in ons mandje, nagenietend op Instagram van al jullie leuke reacties op onze stories. Fijn dat jullie zo met ons meeleven. Het verdubbelt de pret!!

Kwijt, kwijter kwijtst

Na elkaar goedemorgen gewenst te hebben, denkt de een dat de ander al aan het ontbijt zit en zo zijn we elkaar al kwijt voor we weg zijn. Knap he? Het is de laatste dag. Wat gaat het snel. We hebben al heimwee voor we vertrekken, maar eerst gaan we nog een rondje op onze zalige e-bikes. Deze kun je in het hotel huren en fietsen geweldig. Ze zijn net als wij weer keurig opgeladen en klaar voor een pittige rit. Als we alle twee de trappers ronddraaien schieten beide fietsen in een error. We hebben per abuis wat onderdelen verwisseld, met de kin op ons stuur wisselen we de schermpjes terug en tada we kunnen weer! 

Natuurlijk hebben we gisteren de monumentenroute niet helemaal afgemaakt, dus rijden we eerst richting het oude centrum. Onderweg willen we nog even stoppen bij de Designer outlet waar Roermond zo bekend om staat, maar mede door het geweldige zonnetje kunnen we de ingang niet vinden en gaan onze fietsen vanzelf een andere kant op. Hoe dat toch komt? 

Fietsplan

We hebben een plan. We vinden het nu al leuk. Van knooppunt naar knooppunt. Iets met getalletjes. We zitten al snel In de knoop omdat we denken dat we drie cijfers kunnen onthouden, het blijken er twee te zijn, als het meezit. Dus gebruiken we onze hand om ze op te schrijven en zwaaien er lustig op los met de hoop dat het leesbaar blijft. Terwijl de een de nummers roept en de ander noteert, roept een meneer: Bingo! en rollen wij bijna met fiets en al om van het lachen.

Paarden en patat

Is het erg dat we het eerste bord al niet kunnen vinden? We belanden in de bossen en denken dat een elektrische mountainbike ook best een optie is. Met onze tong op de knieën en in een koud drankje belanden we zomaar op een te leuk terrasje bij rijstal Venhof. Ons stalen ros gaat gezellig het hok in aan de zuurstof. Een patatje met een lekker dotje mayo maakt ons blij en vol power gaan we door naar het volgende ontdekjeplekje. 

Het duizelt getallen maar we zijn nog steeds op de goede weg, denken we. Dan flitsen we voorbij een bord. Stond daar nou kasteel? We draaien onze stuurtjes zonder enige aarzeling zo van de route af en maken rechtsomkeert. Kastelen daar zijn we van, altijd!

Holland is top en coronaproof

Kasteel Daelenbroeck wil je zien en beleven. Het is helemaal compleet inclusief slotgracht. Een rondje eromheen is een plezier voor je lens. Je kunt er ook even op het terras plakken en een rustmomentje pakken. In de toren kun je slapen, maar wij waren klaar wakker!

De landweggetjes rond Roermond zijn zo lekker om te fietsen. Een beetje hangen in de bocht, je kent het wel. Je komt van alles tegen. Een lekkere trekker, een roofvogel, twee vriendinnen op de fiets, een hele familie koeien die te lam zijn om op te staan en de mooiste hollandse luchten die je maar kunt bedenken. Het blijft genieten om hier met de fiets rond te gaan, een bordje missen brengt ons tot twee rondjes om de kerk. Het is inmiddels 27 graden, is het al zomer?

Moe maar intens blij ploffen we nog een laatste keer op het  terras bij Oolderhof. Dat natje gaat er weer in als zoete koek. Hoezo zijn er al drie dagen om? Wanneer gaan we weer?

Wij zouden gaan voor deze rem-je-rot top vijf:

 1. De brug bij het kerkje voor een blauw uurtje, gouden uurtje en middenopdedagplaat.
 2. De tekenschool van architect Cuypers, doordeweeks om naar binnen te kunnen.
 3. De zonsondergang aan het meer in Herten, of welk watertje dan ook daar, je hebt ze voor het uitkiezen.
 4. De monumentenroute, de hoogtepunten van Roermond komen dan vanzelf naar je toe.
 5. Het Kruiswegpark vanwege het altijd bijzondere licht.

Spring je achterop voor nog een rondje?

Of ga je liever mee een stukje varen?

Waar wij heel graag met jullie heen willen!

52 reacties op “We zijn het roerend eens, in Roermond moet je zijn&rdquo

 1. Heen en weer, heen en weer, wanneer stopt dat ooit een keer? Tijdens het bloggen en scrollen door de foto’s is de heimwee er al. Dus op de emmerlijst met Roermond. Ik wil t!

 2. Aan al dat water kwam geen eind aan. Hoe fijn is dat En er liggen nog wat plekjes te wachten. Wanneer gaan we weer?

 3. Wat een geweldig verhaal weer ladies! Ik zie jullie al staan daar, ingesloten maar dan gelukkig toch nog het knopje vinden… haha. Mij bezorgt het in ieder geval een dikke lachbui! Dat ook Roermond op jullie emmerlijst komt klinkt hoopgevend, een keer met de hele bubs daar op pad lijkt me een geweldig feest. En anders ga ik zelf wel een keertje, want met jullie enthousiaste aanbevelingen moet dat toch een super uitje worden. Bedankt voor het delen en ik kijk nu al weer uit naar jullie volgende avonturen.

 4. Wat een gezelligheid om jullie blog weer te lezen, wat hebben jullie genoten van Roermond, en mij enthousiast gemaakt, dus als ik eens in de buurt ben, ga ik er zeker eens kijken, maar met alle vriendinnen daar rond hobbelen zou ook fantastisch zijn 😍

 5. Wat een heerlijke blog wederom! Ingesloten waar het niet hoort, binnen waar het eigenlijk niet kan en niet kloppende routes en dan zelf juweeltjes ontdekken die je anders wellicht gemist zou hebben. Dit klinkt als de 40plus belevenissen 🤣 ik wil ook naar Roermond en als het kan weer met zijn allen 👍🏻

 6. Geweldig wat een feest om al lezend jullie avonturen mee te beleven. Jullie hadden met een vorig avontuur mij al enthousiast gemaakt, maar aangezien we dit jaar in Nederland blijven kruipt Roermond toch echt een plekje omhoog. Te leuk. Nu al zin in.

  1. Je kunt daar alle kanten op. Ik ben er nog lang niet klaar mee.
   😉😉 Er was een kapelletje wat aan mijn neus voorbij ging 😭 deur was dicht 🤣😉

 7. Jaaaa hoor, ze doen het weer …. mijn ‘ik wil ook’ lijste langer en langer maken met die prachtige foto’s en heerlijke verhalen!
  Top dames 👏

 8. Wat een heerlijk blog en mooie foto’s! Ik heb gezellig meegenoten en gelachen; wat hebben jullie veel gezien in die 3 dagen. Als jullie weer gaan, wil ik mee 😍

  1. We hebben het al in een emmer gegooid want al jullie reacties zijn te leuk! Dankjewel, fijn dat je leest! x

 9. Prachtige foto’s weer. Ik krijg zo zin om het daar ook eens te aan verkennen! Mooie plekjes zat zo te zien!

  1. Rolletje vol en nooit meer naar huis, Marianne. Dat is het risico. 😀 Wij zijn er ook nog niet uitgefietst. Thx voor je leuke reactie!

 10. Wat een heerlijke welbekende chaos dames 😂
  Zo fijn dat jullie weer samen op een paar dagen pad zijn geweest💗
  Fijn blog.
  Prachtige plaatjes 🌼🌸🌺
  Ik zie het allemaal voor me gebeuren .
  Ingesloten , hoe dan 🙈
  Een waar feest 🎉 om te lezen .

  En dit gaat vast een heenenweertje worden toch , ik wil dit wel eens met mijn eigen ogen zien 😍

  1. Wij dromen ook al van een heen-en-weertje. 😀 Leuk Anita, wat fijn dat je zo meeleeft altijd. x

 11. Lieve Monique en Sandra,

  Wat leuk jullie ervaringen over Roermond te lezen!

  Wij willen jullie nogmaals bedankt voor jullie bezoek aan Hotel en Restaurant Oolderhof.
  Met de 40+ vriendinnen in huis is het één groot en gezellig feest 🙂

  Wij gaan jullie volgen…

  Liefss Team Oolderhof

  1. Wat leuk jullie reactie. Daar worden we nog blijer van dan we al waren na de heerlijke dagen bij jullie. Nogmaals bedankt voor alle goede zorgen en gezelligheid. Top team!! 🙂

  2. Wat een superleuke reactie. Helemaal blij mee. 🤩 Wij kijken terug op een fantastisch verblijf. Dank voor alles 💕

 12. Wat een geweldig (fiets) avontoer in Roermond. Nooit geweten dat het daar zo leuk was en je er zo heerlijk kunt (ver)dwalen 😀.
  Als rode draad van deze trip lees ik dat er overal wel een deur (of hek!) voor jullie open gaat en dat dat dan weer de mooiste plaatjes en verhalen oplevert

  1. Leuk jouw reactie Jacqueline, daar worden we blij van. Je hebt vast beeld bij onze slappe lach toen het hek ineens op slot zat. Altijd weer nieuwe avontoeren. We houden er zo van. Ga je gauw weer met ons mee? x

  2. Deurtjes brengen ons overal 😂🤩 het was een dolle boel. Zo gezellig jouw reactie 💕 tot gauw 👍👍

 13. Wat een gezelligheid weer. En zo blij dat je de terugweg hebben kunnen vinden.
  Het enthousiasme is natuurlijk weer volop aanwezig en dat is zeer uitnodigend om Roermond eo eens te bezoeken

  1. Jij blij, wij blij! Roermond ga je leuk vinden! Onverbeterlijk in het verdwalen genieten we altijd weer van wat we vinden. Dank voor jouw trouwe support. x

 14. Een reisgids is er niets bij, zoveel als jullie zien En beleven 😉 mooie foto s heerlijk eten en iedereen wil naar Roermond😁

 15. Als inwoner van Roermond (waar ik overigens heel graag woon ) ken ik al deze plekken, en deel jullie enthousiasme. Maar door al deze bijzonder mooie foto’s krijg ik zin om ook weer een toertje op de fiets te maken. Drie dagen is zeken niet genoeg om al het moois te zien wat in Roermond en omgeving en te beleven is. Maar dit is wellicht voor een andere als Roermond jullie weer als gast mag ontvangen .

  Bedankt voor de mooie foto’s en de enthousiast geschreven blog

  Groeten uit Roermond
  Marleen Jereskes

  1. Wat leuk Marleen en wij hopen natuurlijk dat je op de fiets springt en lekker dwaalt door jouw mooie stad. Deel je dan jouw foto’s met ons? Geniet er van!

  2. Wat een heerlijke reactie Marleen. Een super mooi compliment dat we je inspireren tot toerist in je eigen stad 😉, heel veel plezier 🤩

 16. Whahahaha om te gieren, ik lig compleet in n deuk😂, wat een heerlijke georganiseerde chaos. Prachtig verhaal meiden en toffe foto’s. En toch best veel mooie dingen gezien en leuke dingen gedaan die dagen.
  Was een genot om zo digitaal ff met jullie op stap te zijn geweest😉😄👍🏻

  1. Wat gezellig dat je met ons mee was en ook zo gegierd heb. Wij zijn nog aan het bijkomen van de dikke pret. Bedankt voor je gezellige reactie Carla!

  2. 😂😂 Wat een vrolijkheid, gezellig zo samen met jou, om nog eens te beleven hoe fantastisch Roermond is. 🤩

 17. Wat grappig, wij kregen jullie tour de Roemond doorgestuurd van onze vriendin Christy, omdat zij onze blauwe voordeur met bloemetjes en fiets herkende. En misschien ook wel omdat ik inmiddels veertig plus ben 😉. Wat leuk dat jullie onze voordeur plaatsen in jullie artikel over Roermond. Mijn vriend is trots, want de jasmijnstruik doet t kennelijk niet alleen in bloei goed 😊. Om de deur van het huis voor jullie te openen: hierachter schuilt een groot verbouwproject van de kelder en benedenverdieping mede dankzij onze alleskunner Rob Bloot en Dan van Dande interieur (aanraders!). Zijn inspirerende winkel zit midden in de stad. De kinderfiets verraadt het al, achter deze deur wonen we samen met onze vier kinderen van 3 t/m 9 jaar oud. Midden in de stad, maar toch rustig en met veel groen. Wees welkom om eens aan te bellen, we laten graag eens de binnenkant zien. Lieve groetjes, Lucas & Linda

  1. Wauw Linda, zo leuk dat we even een stukje mee mogen kijken in jouw leven. Verbouwen met 4 kinderen lijkt ons een beste uitdaging en natuurlijk is jouw Lucas trots op de jasmijn. Wij weten niet eens dat het zo heet. 🙂 Sterkte en vooral succes met de verbouwing! We komen graag een kijkje achter de voordeur nemen als we weer in de buurt zijn. Wil je Christy bedanken voor het doorsturen? Super bedankt voor je leuke reactie! 😀

 18. Ontzettend leuk om jullie superlang, gezellige blog te lezen over Roermond. Ik vind het heel verrassend; nooit gedacht dat er zoveel moois te beleven is. Ik ben er erg nieuwsgierig naar geworden. Ik word ook zo blij van alle mooie plaatjes die jullie daar geschoten hebben. Wellicht nemen jullie de 40plusvriendinnen nog eens een keer mee daar naartoe. Dat zou gaaf zijn!

  1. O hoe heerlijk zou dat zijn? Met alle vriendinnen naar Roermond, ik droom er van. Bedankt voor je leuke reactie! x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.