met de helft naar delft

Geplaatst op

Hoe leuk en spannend is dat! Ik mag een gastblog schrijven! Mijn naam is Mirjam, 40+ dus, getrouwd en heb een zoon. Ik heb een administratieve baan op kantoor en hoe heerlijk is het dan om daarnaast met mijn camera de natuur in te trekken. Door de @40plusvriendinnen heb ik zelfs drie Zaanse vriendinnen leren kennen. En ik ben inmiddels in verschillende, voor mij onbekende leuke Nederlandse plaatsjes geweest.   

 VRIENDINNEN EN BLOEMETJES 

Op een vroege zonnige woensdagochtend verzamel ik met de Zaanse vriendinnen Monique, José en Anita in Zaandam, waarna we gezamenlijk op pad gaan. We hebben al heel wat afgekletst als we op de plaats van bestemming aankomen. Dit keer is een parkeerplaats in Delft het verzamelpunt voor alle vriendinnen. Meer informatie krijgen we niet, dus elk uitje is een dag vol verrassingen. Als alle vriendinnen er zijn, gaan we op pad naar onze eerste stop: de Botanische Tuin van TU Delft. Zoals wellicht bekend is, zijn wij vriendinnen gek op bloemetjes, dus deze plek valt meteen goed in de smaak. Na koffie of thee en een enthousiaste inleiding van Sabine Wagner, mogen we op eigen gelegenheid in de tuin en kassen rondstruinen. Binnen no-time is iedereen verdiept in z’n eigen bloemetje en geeft Sabine hier en daar nog wat aanvullende uitleg. De gele bloesem en kievitsbloemen zijn vandaag de grote favoriet. We krijgen nog de tip dat in een van de kassen een vogelspin in een kooi zit. Bang dat hij ontsnapt hoeven we niet te zijn volgens Sabine, want hij heeft nog niet de code van zijn slot gekraakt. 

 SELFIE-TIME

Om 12 uur is het tijd om weer te verzamelen en is het de bekende selfie-time. Vandaag zijn we met 16 vriendinnen. Bij het tellen blijken er toch nog een aantal in de tuin rond te dwalen of op een andere plek te staan wachten. Na diverse pogingen lukt het om iedereen ongeveer in beeld te krijgen. Het kan wellicht beter maar dat komt dan vast later. Of niet, en dan is het ook goed.
 

PLASSEN EN KROKETTEN 

Onze lunchplek bevindt zich op een kwartiertje lopen en hiervoor hebben we een uur de tijd. Dat moet lukken. Maar Delft is te mooi dus wordt het toch een race tegen de klok. Ik bedoel, de Oostpoort met een blauwe lucht erachter, die moet je vast willen leggen! En als alle 16 vriendinnen 200 meter verderop zien dat deze poort mooi weerspiegelt in een paar plassen, dan gaat iedereen weer door de knietjes om dit wonder vast te leggen.

Daarna lopen we over de Markt met de Nieuwe Kerk en het stadhuis van Delft; ook fotogenieke gebouwen, dus weer enig oponthoud. Af en toe zijn we een aantal vriendinnen kwijt, maar met de app-groep zorgen we ervoor dat we elkaar toch steeds weer vinden. We lunchen in ‘t Postkantoor, waar een lange tafel voor ons gereserveerd is. De keuze is gevarieerd: van Indonesische gehaktbal, oosters gemarineerde kip tot Rotterdamse kroketten. 

OP ZOEK NAAR DELFTSE HOFJES 

Na de lunch staat een hofjesroute op het programma. Net als bij een eerdere hofjeswandeling in Amsterdam, valt het niet mee om het eerste hofje te vinden.

Onderweg belandt een aantal in de Papenstraat. Hier wordt hard gewerkt om een plattegrond van Delft in de gouden eeuw in mozaïek en 3D keramiek op de muur aan te brengen. De kaart bestaat uit 500 losse panelen, die nu op de muur bevestigd zijn en verder afgewerkt wordt door een aantal mensen. Het is een waar kunstwerk in prachtige kleuren en mooie details en is ca. 15 m2 groot. 
 

VRIENDINNEN MAKEN 

Het eerste hofje vinden we uiteindelijk: het hofje van Pauw. Wat een mooie rustige plek (totdat er een groep vriendinnen arriveert dan natuurlijk).

Al snel hebben we een nieuwe vriendin gemaakt. Dit lieve oude dametje denkt dat wij ook graag haar pop op de foto willen zetten. In een achteraf steegje is de pop tentoongesteld en mogen wij losgaan met onze camera’s. Een mooi fotomodel toch?

Twee vriendinnen (zij willen graag anoniem blijven) maken van de gelegenheid gebruik en ontsnappen terug naar het hofje om deze zonder vriendinnen vast te leggen. Voordat we doorgaan, maken we hier uiteindelijk nog een selfie en die lukt!

Onderweg naar het tweede hofje worden er nog wat mooie huizen, een leuk bruggetje met een fotomodel in een groen jasje en wat poezen vastgelegd. De Bagijnhof is niet zo’n rustpunt zoals je zou verwachten van een hofje. Tussen de geparkeerde auto’s door was het zoeken naar een rustig hoekje. 

KAKELENDE KOFFIE 

En dan wordt het tijd voor koffie en kom je zomaar in een superleuk en kleurrijk pandje terecht: koffiehuis Uit de Kunst. Een papegaai in de kooi kakelt gezellig met ons mee en moet natuurlijk op een filmpje vastgelegd worden. 


Na de koffie gaat een deel naar huis en de overgebleven zeven vriendinnen maken nog een klein rondje door Delft. Een man in een groene jas en collectebus kleurt mooi bij de groene deuren van de huizen aan het grachtje en hij wordt dan ook door diverse vriendinnen gestalkt om een mooie foto te kunnen maken. 

AAN ALLES KOMT EEN EIND 

Als afsluiter van een gezellige dag gaan we een hapje eten in Grieks restaurant Rhodos. Het eten is heerlijk en de bediening heel vriendelijk! Terug wandelend in het donker worden de laatste foto’s bij de Oostpoort gemaakt en gaan we weer op weg naar huis met weer een mooie 40plusvriendinnen herinnering rijker. Ik kijk alweer uit naar het volgende uitje.

34 reacties op “met de helft naar delft&rdquo

 1. Met recht een inspiratieblog want ik zit 😂 te trappelen om naar delft te gaan. Tegen die tijd zijn deze prachtige bloemetjes weg, maar andere juist in bloei. Bedankt voor je mooie blog mirjam, je fotos zijn geweldig ❤️🤩❤️

  1. Dankjewel Sandra! Het was een superdag en we gaan vast nog wel eens terug. En dan ga je weer lekker mee 😘

  1. Blij met je reactie Esther! Ik heb genoten in Delft en het blijft leuk om via een blog weer even terug te zijn

  1. Leuk dat je zo een beetje mee hebt kunnen genieten Corinne! Zoals je hebt kunnen lezen was het weer een supergezellige dag; een volgende keer lukt het jou misschien ook weer om mee te gaan. 😊

 2. Wat heb je er een mooi blog van gemaakt Mirjam . Heerlijk om terug te lezen en je foto’s zijn prachtig 😍
  Wat een geweldige dag hebben we weer mogen beleven , blijft jammer dat niet iedereen kon komen . Maar ze genieten nu vast en zeker dubbel mee . De gezelligheid stond weer voorop en achterop . Want wat hebben we nog een gezellig toetje toe gehad bij de Griek 💛💚💙

  1. Ik ben blij dat ik je weer even terug heb kunnen brengen naar Delft Anita! Een bijzondere dagje, zonder handen schudden en knuffel, maar veel gezelligheid 😘

 3. Hartstikke leuk geschreven Mirjam, het geeft onze gezellige dag super weer. Heel erg fijn om in deze gekke tijd te kunnen teren op zulke mooie herinneringen. Hopelijk weer tot snel lieve vriendinnen 😘.

  1. Blij met je reactie Marielle! Het is inderdaad een bijzondere herinnering in deze onzekere tijden. En waarschijnlijk ook voorlopig geen nieuw uitje in het vooruitzicht.

  1. Dankjewel Marion! Dat was de bedoeling van ‘t blog : weer in gedachten tussen de bloemetjes en over de grachtjes struinen😊

  1. Dankjewel voor je reactie Hester! Een mooie herinnering om af en toe even terug te lezen. Hopelijk kunnen we over een tijdje weer nieuwe plannen maken.

 4. Meteen heimwee tijdens het lezen. Wat een heerlijke dag en Delft is superleuk. Het heen-en-weertje is vast het eerste wat we gaan doen als we weer buiten kunnen spelen. 😍
  Dank voor je leuke blog! 😘

  1. Ik vond het een hele uitdaging zo’n blog😅 Maar uiteindelijk wel heel bijzonder om daar dan de hele dag al mee bezig te zijn. Ik heb genoten in Delft! Ik hoop met je mee dat we snel weer buiten mogen spelen… mis het nu al😘

 5. Ohhh heerlijk om de dag weer ff her te beleven … en wat was onze nieuwe vriendin leuk met d’r poppenkind 😅 heel Delft was leuk, wil weer terug … 😃

  1. Ja, wat was het heerlijk in Delft wat hebben we moeten lachen om die pop! Wat is het toch bijzonder dat we dit soort uitjes hebben. Alvast maar nieuwe plannen maken voor als het weer kan 😊

 6. Heel leuk geschreven Mirjam ik was er niet bij maar leuk om het rondje mee te lopen via je verhaal en mooie fotos ❤

 7. Heel leuk om terug te lezen Mirjam! We hebben allemaal een heerlijke herinnering aan deze dag. Mooi vastgelegd ook👍

 8. Zo jammer dat ik er niet bij kon zijn. Leest als een heerlijke, gezellige dag. Prachtige stad. Ik ga nog een keer!

  1. Het is inderdaad een mooie en gezellige stad Marloes! Als je teruggaat, denk ik wel dat er vriendinnen met je meegaan😂

 9. Erg leuk geschreven Mirjam 👏
  Nu ik het lees wil ik weer even terug voor wat niet meer op mijn eerste rolletje paste 😉

  1. Dankjewel Daniela! Ja, konden we nog maar even terug… gewoon lekker rondstruinen over de grachtjes en op zoek naar hofjes.

 10. Heerlijke blog Mirjam. Een en al gezelligheid en ik kreeg bij het lezen het idee dat ik met jullie meeliep. Wat helaas niet zo was dus Delft gaat op de lijst.

  1. Een en al gezelligheid. Het leest heerlijk weg. Toch de dag een beetje meebeleefd helaas zonder foto’s 😂

 11. Wat een leuke blog! Had al heel wat foto’s van deze dag voorbij zien komen en dacht dan; wat zal daar het verhaal achter zijn. Die pop bijvoorbeeld 😉 Heerlijk om er zo toch een beetje bij geweest te zijn. Goed geschreven Mirjam 👍🏻

 12. Heel leuk geschreven Mirjam! Fijn om alles weer even te herbeleven en te zien dat jullie, na mijn helaas vroegtijdig afhaken, nog mooie hofjes hebben bezocht! 😊💜

  1. Leuk dat je m’n blog hebt gelezen Matilde! Jammer dat je niet de hele dag hebt kunnen meemaken… hoop dat het inmiddels beter gaat met je rug?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.