week van de industriecultuur in beverwijk

Geplaatst op

Hallo, ik ben Jose, ik werk 3 dagen per week tussen de bloemetjes op de veiling in Aalsmeer. Daarnaast ga ik heel veel de natuur in met mijn camera, om bloemetjes en nog veel meer moois vast te leggen. Door de hobby fotografie, heb ik de @40plusvriendinnen leren kennen, en maak ik fantastische, verrassende, leuke uitstapjes, waar dan achteraf een blog over geschreven wordt en daarom was de vraag of ik nu de gastblogger zou willen zijn, en natuurlijk wil ik dat !!

Een waar avontuur

Dit blog gaat over een avontuur, welke plaats vindt tijdens de Week van de Industriecultuur i.s.m. InstameetHolland. Tijdens de Week van de Industriecultuur kun je een verrassende mix van muziek, dans, theater en hedendaagse industriële bedrijvigheid beleven, wat een avontuur word dat! Er zijn verschillende @40plusvriendinnen die ik via Instagram al een tijdje volg, en pas sinds de fotografie uitstapjes met de @40plusvriendinnen werkelijk ben gaan leren kennen. Hoe leuk is dat ? Met gelijkgestemde vriendinnen, allemaal met een camera om onze nek. Iedereen met maar 1 doel, het schieten van leuke en inspirerende foto’s.

Verzamelen en bewonderen

We verzamelen om 12.00 uur bij ISOO, een centrum voor fotografie in Beverwijk, waar we de foto’s van de Instameet van 2018 kunnen bewonderen en alvast wat inspiratie kunnen opdoen. Daar is onze 40plusvriendin Sandra Engels zelfs een winnaar. Verder krijgen we hier een kleine uitleg over hoe de dag er verder uit zal gaan zien.

Rood als inspiratie

Na de koffie gaan we los, en wat doen 40 fotografen? Die vliegen direct allemaal een andere kant uit. Ongeleide projectielen zijn het. De start is bij de haven van Beverwijk, daar ligt een rode boot. Ik heb wat met rood, het schreeuwt om mijn aandacht. Wat ik nog niet wist, is dat verderop, het rood werkelijk de boventoon voert. Dat is pas fijn, heel fijn. De foto’s spreken voor zich.

Metaal, metaal, heel veel metaal

Vervolgens gaan we door naar Riwald Recycling. Wat een imponerend bedrijf, een grote speler op het gebied van metaalrecycling. Metaal, dat oneindig recyclebaar is. Ik loop daar rond als een kip zonder kop en vraag mezelf af: wat kan ik hier mee qua fotografie?

Dit is zo ver buiten mijn comfortzone. Maar ook hier vliegt uiteindelijk iedereen een kant uit en ik heb toch ook zo m’n plaatjes kunnen schieten. 

Beelden van bergen metaal in plaats van groene uitzichten, detail van metaal in plaats van paddenstoelen, grote rijdende apparaten in plaats van insecten. Omdenken en het gebeurt!

Een koe?

Onze volgende stop is in Wijk aan Zee. Daar gaan we heen met een te leuk voertuig, een lijndienst bus uit 1960 van de firma Maarse en Kroon. We rijden naar Een Zee van Staal,. Een bijzonder beeldenpark, vrij toegankelijk en ook nog eens midden in de duinen. Dit park moet wedijveren met de imposante Tatasteel als achtergronddecor, maar dat lukt prima. Op mij maakt het beeld “White Rhythm” de meeste indruk. Je kunt het vrij vertalen en dit blondje ziet een koe. De kunstenaar had totaal andere dingen voor ogen, zijn verhaal lees je hier.

Surfing, surfing, windsurfing

We hebben deze dag een pittig windje en dan weten de kitesurfers het strand van Wijk aan Zee ook wel te vinden. Gelukkig gaat onze fantastische bus nog even door richting het strand voor een half uurtje. Je raadt het vast al: een half uurtje is natuurlijk veel te kort voor al dat spektakel. De kitesurfers vliegen werkelijk door ons beeld, de zon piept ook nog een klein beetje door de bewolking en daar worden we natuurlijk ook weer blij van.

Borrelen

We zijn weer compleet en doen een drankje bij Brafoer. Ik raak aan de praat met wat Instagram dames die geïnteresseerd zijn in het hoe en wat van de @40plusvriendinnen groep. Ze zijn enthousiast, dus ik denk dat we er weer wat vriendinnen bij krijgen en dat is voor iedereen leuk. Dan is de tijd gekomen voor de groepsfoto. `je begrijpt het vast, met zo’n grote groep is het chaos en gekkigheid! Maar toch lukt ook dat weer.

Broeden, waar broeden we op …?

We gaan richting de avond, dus tijd voor een hapje. Dat nuttigen we bij de Broedmachine,. Dit is een broed- en maakplaats van creatieve ondernemers in Beverwijk. De bevlogen kok Martin kookt voor ons een heerlijk Aziatisch buffet, jammie! Dat is genieten. Het smaakt heerlijk en er is tijd om verder te kletsen en vriendschappen te sluiten, maar ook om ervaringen over instagram te delen. Voor sommige mensen ging er een wereld open door ons enthousiasme. Na het nuttigen van ons toetje en een heerlijk bakkie koffie gaan we met de bus op weg naar de laatste stop van ons avontuur.

Theater

Terug naar de haven, naar het grote “geheim” van de Beverwijkse haven. In drie overslagcontainers worden ons de verhalen verteld die al jaren leven in de haven. Verder kan ik er niet over uitweiden, want er is een strikte “geheimhouding”.
Voor de laatste maal de te gekke bus in. Uitgelaten en melig zijn we na zo’n lange dag. We zingen in koor “we gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet” begeleid door een accordeonist. Is deze dag echt ten einde? Wederom een fantastische dag, een waar avontuur, en ik hoop er nog vele mee te mogen maken.

Gaat de bus niet? Pak dan de fiets!

Trek in een ander lekker hapje?

Zin in een ander industrie avontuur?

37 reacties op “week van de industriecultuur in beverwijk&rdquo

 1. Heerlijk José! Zo’n dag rommelen tussen de rommel laat me voor altijd anders kijken en jouw blog vertelt het verhaal helemaal!

  Dankjewel daarvoor en alvast fijne feestdagen! 😊🎄🤶🎄

  1. Dankje Lieve Monique, het was een dag met enorm veel indrukken en het was leuk om het mee te maken, en ik vond het fijn en uitdagend om daar een blog over te schrijven 🥰 en ook voor jou hele fijne dagen 💫🎄🥂

 2. Wat een leuk blog met mooie foto’s heb je ervan gemaakt José! Weer even terug in de tijd en genieten van een gezellige en verrassende dag in Beverwijk en Wijk aan Zee.

 3. José, wat heb je heerlijk blog geschreven over een fantastische dag . Volgens mij ging iedereen uit zijn of haar comfortzone .
  En als je al die mooie plaatjes weer voorbij ziet komen kunnen we concluderen dat dat prima is gelukt..
  Ik wens je alvast hele fijne feestdagen toe en dat 2020 weer een heel mooi en verrassend fotojaar mag worden 😍

  1. Dankje lieve Anita, het was inderdaad een dag vol verrassingen en uitdagingen, en ook voor jou hele fijne dagen 💫🎄🥂 en we gaan we lekker door met de 📸 in 2020

 4. Wat is dit fijn terug zingen en al dat afval heeft ons een stralende dag bezorgd. Wat heb je het mooi beschreven en lekker stoer gefotografeerd, ik hou ervan. Bedankt Jose 👍😘

  1. Graag gedaan lieve Sandra, het was een uitdagende dag, buiten de comfortzone en het blog schrijven, was stiekem wel een beetje leuk, fijne dagen 💫🎄🥂 en een mooi 📸 jaar in 2020

 5. Wat een zalig verhaal. Wat een talent om alle mooie woorden met zoveel mooie fotos te omlijsten. Ik hoop echt dat er een 2020 editie komt. Want echt, hier heb ik iets gemist.

  1. Dankje lieve Karin, de hele dag was een uitdaging en ik hoop voor je op een herhaling in 2020, ga ik ook weer mee, als dat lukt 😅 hele fijne dagen 💫🎄🥂 en tot 2020 op een afspraak met de 📸

 6. Prachtig geschreven blog José! Hele mooie foto’s erbij ook! Even weer genoten van de herinnering aan een fantastiche en bijzondere fotografiedag. Fijne dagen en een goed begin. Tot in het nieuwe jaar. Groetjes Joke Oosterloo

  1. Dankje Joke, voor het fijne compliment, vind het leuk om je weer ff mee terug te nemen, ook voor jou fijne dagen 💫🎄🥂en tot ergens in 2020 met de 📸

 7. Wat een leuke blog! En ook leuk in het begin je accent op rood! Ik ga erop letten bij je andere foto’s.

 8. Super leuke blog José, je laat mij de gezellige dag weer herbeleven .
  Hoop dat er nog vele leuke Insta meet dagen volgen.
  Dank je wel voor deze mooie woorden en foto’s, wat fijn dat jij er ook zo van geniet 😊🙏

  1. Fijn Ron, dat je genoten hebt van m’n blog, leuk om je weer ff mee terug te nemen, fijne dagen 💫🎄🥂 en tot ziens in 2020 met 📸

 9. Wat heb je die dag leuk en beeldend beschreven José! Nog een talent kant van jou, samen met de out of je comfortzone foto’s! Top!

 10. Wat een mooi blog en prachtige foto’s heb je gemaakt! Heerlijk om de belevenissen van deze fantastische dag terug te lezen en te herbeleven!
  Dank je wel!
  Fijne gezellige 🎄dagen en een mooi 2020 toegewenst 🥂

  1. Fijn Yvonne, dat ik je weer ff mee terug heb kunnen nemen, maak er zelf ook mooie dagen van 💫🎄🥂 en een mooi, fotogeniek 2020 😘

 11. Heerlijk Jose om op deze manier de dag weer her te beleven. Ik was een vd nieuwelingen waar inderdaad een nieuwe wereld voor open is gegaan. Wat een gezelligheid en wat ben ik blij met mijn nieuwe @40plusvriendinnen. Hopelijk op veel nieuwe mooie fotografie momenten in 2020.

  1. Dankje Yvette, voor je leuke enthousiaste reactie, ik hoop dat ik je nog heel wat keren ga treffen in 2020 met de 📸 fijne dagen 💫🎄🥂

 12. Wat was het een leuke dag en met jouw blog heb ik de dag opnieuw beleefd! Het was voor mij mijn eerste instameet en het smaakt naar meer. Fijne feestdagen en veel mooie fotoavonturen gewenst voor 2020.

  1. Wat leuk dat je zo enthousiast bent, en dat je het zo naar je zin hebt gehad, voor nu fijne dagen 💫🎄🥂 en tot ziens in 2020 📸

 13. Prachtig geschreven José zeer uitnodigend en knap in zo’n omgeving verwacht je niet zulke leuke uitkijkjes je hebt het prachtig in beeld gebracht 👌👌

  1. Dankje Lucienne, de dag was inderdaad 1 grote uitdaging, maar gelukt 😅 fijne dagen 💫🎄🥂 en tot ziens in 2020 📸

 14. Voor mij was het voor het eerst dat ik meeging en wat een fantastische dag heb ik gehad. Jouw verhaal verteld het allemaal en bracht me terug naar een heerlijke dag. Dank je wel 🙂

  1. Graag gedaan Renate, fijn dat ik je nog ff mee terug kon nemen, fijne dagen 💫🎄🥂 en ik hoop tot ziens in 2020 📸

 15. Nou Jose, je 1e blog is een feit. En een succes!!! Heel leuk om te lezen en prachtige foto’s gemaakt! Groetjes Inge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.