vestingsteden vol erfgoed in Zeeland

zierikzee, zeeland, erfgoed, vestingsteden, fotografie

Zee en strand, maar ook vestingsteden vol erfgoed en landgoederen met bossen komt je camera tegen in Zeeland. Je vindt er alles! O en Zuid-Holland vind je er ook. Wij zijn nog niet op de helft van onze Zeeuwse emmerlijst gekomen, maar delen vast onze bezochte plekjes tijdens het vierde #40PlusVriendinnen_WieKentje.

Juist in de herfst is het ideaal om een foto-bezoek aan zee te brengen omdat de zonsondergang nog lekker voor etenstijd is en je ‘s-avonds dus nog door kunt voor nachtfotografie zonder nachtwerk. Ook de zonsopkomst is niet midden in de nacht dus de korte dagen zijn juist perfect voor optimale fotografie kansen.

We hebben het nodige en onnodige voor je op een rijtje gezet op onze rem-je-rot kaart. Die vind je onderaan. 

Goedereede

Bij Goedereede, kun je niet anders dan keihard op de rem trappen, voordat je in Zeeland bent en je camera wordt er ook blij van. Leuke huisjes en straatjes. Er heerst rust en tevredenheid. Het is er niet te groot en je kunt er zalig dwalen met je camera. De straatjes zijn met een beetje geluk vrij van auto’s en met een beetje pech niet. 

goedereede, vesting, vestingstad, erfgoed, Zuid-Holland, fotografie

Ouddorp 

Na het dwalen in Goedereede rijden we door richting het haventje van Ouddorp. Het fijne van de zonsondergang daar is, dat je op meerdere plekken het licht kunt vangen. Ideaal voor als je met een groep op pad bent, dan staat niemand in de weg als je dat niet graag wil. Het steigertje was favoriet, maar de keien zijn daar ook keigoe!

Renesse

In Renesse wil je zijn voor het lekkere strand. Ook daar komt het licht van alle kanten. Wij hebben daar een huisje geboekt voor acht personen met zijn vieren. Gewoon omdat we graag de ruimte hebben en iedereen blij wordt van een eigen kamer. Met twee badkamers kunnen we ons geluk niet op en ‘s morgens rollen we zo het strand op met onze statiefjes. 

Dat we hier gaan wortelen staat als een berg paaltjes boven water. Tel je even mee ?

Renesse, zeeland, fotografie, long expo, vestingsteden, erfgoed

Buitenplaats Duinbeek en Berkenbosch

In Oostkapelle vind je divers erfgoed met een bos, zo dichtbij zee is dat apart. Op de weg ernaar toe zie je al dat het landschap meer begroeid is en groen. O nee, Oranje in ons geval. We nemen ons voor om de paddenstoelen te laten voor wat het is. Dat is niet gelukt. Het is er ook lekker wandelen tussen het erfgoed en de natuur, je drentelt er zo door het ene hekje het volgende landgoed in. 

Middelburg

Reserveer genoeg tijd want je gaat het nodig hebben. Middelburg is een van de Zeeuwse vestingsteden vol erfgoed. De Kuipers-poort is de foto waard, maar andere straatjes zijn minstens zo fijn om door de knieën te gaan. Het is er gezellig druk op zaterdag, dus wil je dat liever vermijden, dan raden wij een andere dag aan. 

Brouwersdam

Garantie tot aan de zee maar hier ga je zeehonden spotten. Hou je liever van fietsers met hun hoofd in de wolken draai je dan even om. Hoor je het strand al roepen? Bij de kitesurfers mag je ook gerust even op de rem trappen!

Moermond en het kabouterbos

Een ware verrassing vind je hier. Het kasteel is een bjoetie en het barst er van de kleine en grotere kabouters. Je vindt ze overal. Dus ben je met familie of vrienden op pad, vermaken zij zich daar opperbest en ook voor de kinderen dikke pret, terwijl jouw camera op volle toeren draait.

.

Zeelandbrug

Geen brug te ver, maar deze kijkt wel lekker eindeloos. Linksom of rechtsom het is er altijd mooi. Wij plannen er de volgende ronde een picknick, want terug willen we zeker! Ga je mee?

zeelandbrug, vestingsteden, erfgoed

Scharendijke

Slinger de auto hier even aan de kant en huppel even over de dijk. Daar staat een te schattig theehuisje op palen en leent zich super fijn voor een lange sluitertijd. Gelukkig blijft de meeuw ook stilzitten op de paal. Dat hutje gaat ook nergens heen, maar je statief moet je wel even stevig neerzetten anders waait die vanzelf richting het hutje. 

Scharendijke, Zeeland, erfgoed, fotografie

Zierikzee 

Ligt dat aan zee? We hebben het maar even opgezocht want de meningen waren nogal verdeeld. Heb je het goede antwoord al gezien in onze kaart?

Zierikzee, vestingsteden, zeeland, mural, erfgoed, fotografie

Lightpainten 

Na het heerlijke eten is de avond nog wel jong en zitten wij vol energie. Echt waar! Dus hop naar het strand met allerlei attributen voor een heuse lightpaint-sessie. Het licht gaat al snel uit door windkracht 6 en we waaien alle kanten op, behalve de goeie. Tip van de dag: lightpainten kan ook prima in je huiskamer met de gordijnen dicht. Wel zo comfortabel en met een glaasje melk of wijn erbij, extra dikke pret. Vergeet de chips niet! Je vindt het resultaat op onze feed, voor als je het niet gelooft.

Brielle

We eindigen ons fijne fotografie WieKentje in het mooie Brielle, een van de vestingsteden vol erfgoed in Zuid-Holland. Nog even dwalen, een laatste klik met als afsluiter een lekkere lunch bij De Smaeck van Brielle.

Daar willen wij nog wel eens zo’n lekker broodje scoren. We komen terug!

Wil je nog meer remmen?
Of zoek nog nog een rem-je-rot-kaart?
Hier wil je ook nog heen met je camera!

32 reacties op “vestingsteden vol erfgoed in Zeeland&rdquo

 1. Heerlijk jullie enthousiasme 😃 Zeeland is te leuk .. paar plekjes heb ik al gezien .. maar nog lang niet alles .. dus gauw maar weer eens die kant uit 😍 en kijken of ik ook van die mooie platen bij het water kan maken 💕

  1. Het wortelen blijft maar een leuke verslaving hè.💕 Eigenlijk zou het avond uurtje al mogen beginnen bij de lunch 🤣🤣

 2. Goede rede voor een #heenenweertje🍀 Ondanks dat jullie al veel gezien & gedaan hebben. Fijn blog met prachtige foto’s. Toffe groepsfoto op n herkenbaar plekje in Zierikzee daar hebben wij ook zo’n lol gehad
  👌🎉👌🎉

 3. Wat een heerlijke platen komen hierlangs .
  Prachtige locatie’s hebben jullie bezocht en onveilig gemaakt !!

  Snap de kreten voor een heenenweertje helemaal .
  Ik heb net laarsen gekocht .
  Dus tja ik ben er klaar voor om ze te testen 😂

  Superfijn geschreven blog dames
  Het leest weer heerlijk weg💗

 4. Wat een mooie platen hebben jullie daar geschoten! En wat heeft Zeeland veel moois; ben er nog nooit geweest, maar nu wil ik daar zeker heen. En jullie groepsfoto: geweldig!

 5. Ik weet wat ik de volgende keer daar kan gaan doen, het Kabouterbos. Leuk dat jullie de zeehonden ook hebben gezien. En heel veel leuke tips over stadjes. Die wist ik niet. Ik ga maar weer eens wat boeken ;-). Doeg!!!!!!

  1. Haha wordt himmel blij van jou reactie en krijg ook zin in nog een rondje 🤣🥳😍 alvast veel plezier 😘😘

 6. Lieve meiden!

  Wat was het heerlijk! Zoveel gezien en gedaan in de paar dagen dat we daar waren. Was himmel nognie klaar om naar huis te gaan. Noteer mij maar vast voor het heenenweertje, want je gaat mij niet thuishouden!

  💙 Zeeland 💙

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.