Ontoer met vriendinnen naar Woerden

Volgens Beleefwoerden is het 15 minuten lopen van de aangegeven parkeerplaats naar het verzamelpunt. Wij kennen onszelf en we willen graag toch ook op tijd komen. Woerden is vast heel mooi en dus zal dit kleine stukje wandelen voor ons al gauw een half uur worden, op zijn minst. We vertrekken thuis dus gewoon een half uurtje eerder op weg naar deze verrassingsdag. Onze vriendinnen weten dat we in Woerden op pad gaan, maar meer ook niet. Hoe verrassend is dat!

Verrassing

We komen aan bij het verzamelpunt Van Rossum woerden en denken nog heel even dat wij de eersten zijn. Dat is al grappig en verrassend. Er staan 2 vrouwen op en die zwaaien naar ons, we kennen ze niet maar wij zwaaien gezellig terug en lopen er op af. Dan blijkt dat zij 40plusvriendinnen niet kennen en ook niet op ons wachten dus maar dat ze zwaaien naar hun vriendin die blijkbaar achter ons staat.  Grappig om een blind date te hebben, je kunt zomaar aan een ander tafeltje belanden. Ook goed.
 

Koffie in bad, mag dat?

We verhuizen naar binnen en daar komen de andere vriendinnen van links en rechts binnen lopen en dat maakt dat we bijna compleet zijn. Er is 1 vriendin die het verzamelpunt niet kan vinden. Het is de schuld van haar navigatie en zo past ze dus heerlijk in onze groep. Voel je welkom.
De eigenaresse van het hotel legt uit hoe open en eerlijk het is. Alle ruimtes staan in verbinding met elkaar en ze geven ons letterlijk een kijkje in de keuken. De sfeer is ook om van te smullen. Na de koffie staan we ons te vergapen aan die mooie kamer met badkuip.
Koffie zetten in bad, mag dat?
De wand met koffers doet dienst als positieve klaagmuur,  wat een geniale uitvinding is dat. Net als de “klaagmokken”, ook een opbouwende gezelligheid. Dit hotel alleen vraagt al om veel foto’s en eigenlijk willen we hier niet meer weg. Soms kom je ergens waar alles klopt en waar de sfeer eerlijk is.
Vervolgens lopen we over de markt langs de bloemenkraam.  Jullie voelen het al aan komen, dit is een ontzettende niet op schieter. Mocht je ooit sneller door willen met ons, kies dan een route zonder bloemen, dat scheelt de helft.

Zeg kaas

Bij de vvv van Woerden zien we allerlei leuke dingetjes in de winkel waar zelfs wij een beetje hebberig van worden. We gaan kijken bij de kaas experience. Zo blijkt maar weer dat deze dag ook voor ons verrassend leuk is. Binnen is alles knalgeel dus haal je fotografie skills maar voor de dag. De uitleg is helder en het filmpje goed te doen. Alle mutsen een muts op en een laboratoriumjas aan en gaan.
Hoeveel lol kun je hebben tussen de kazen? Nou tussen de 10 en 12 kg ongeveer. Dat weegt zo’n kaas. Alle mutsen op een rij voor de groepsfoto en de chaos is weer compleet.

Van kaas naar lunch

Wandelend gaan we weer verder door Woerden. We staan regelmatig stil bij schilderijen en tekeningen op de huizen. De afleiding was nogal groot in deze straatjes, dus we zijn bang dat je voor de complete uitleg van deze Leo Gestel Promenade beter even hier kunt klikken.
De deur staat open bij de kerk, en dus gaan we even naar binnen. Over een verrassing gesproken. In Woerden weten ze wel hoe je tegeltjes moet leggen. Jammer dat we niet helemaal rond kunnen in deze kerk, want het is hier erg fijn. Even een kaarsje aansteken, gewoon omdat een momentje met lieve mensen in je eigen gedachten onbetaalbaar is.
Om de hoek bij de kerk is gare pompidou te vinden. Wat een hippe tent. Hier worden vast geen kroketten geserveerd. We laten ons weer verrassen. Als voorafje 683 foto’s van het interieur. We worden vervolgens op onze stoel vastgehouden door een zalige mosterdsoep met zelfgebakken brood.
Tussen de gerechten door is het prima om je telefoon even naar het toilet te brengen, die was helemaal zwart en doet ons denken aan de reclame van, ja waarvan eigenlijk? Iets met zwarte luiers. Van het toilet naar je stoel is het weer lekker schieten en niet opschieten. De gerechtjes met tartaar, zure kabeljauw. zalm en linzen zijn dusdanig leuk geserveerd, dat iedereen gaat staan. Eerst een foto, voordat er ook maar iemand een vork in durft te prikken. Dit stationnetje “gare pompidou” was een aangename stop op onze toer door Woerden.

Dat smaakt naar meer.

De route gaat verder naar molen de Windhond. Gids Nel wil graag dat wij naar haar verhaal over de molen luisteren en wij doen ons best. We hebben onthouden dat de kat vals is, de bel het alleen doet als de deur opengaat en dat er verschillende vriendinnen pannenkoeken gaan bakken. De molen is hoog en staat hoog op een bastion en daardoor is het uitzicht over Woerden fantastisch.
 
Wanneer we verder lopen door de stad en we aankomen bij Luciano zijn we als een kind zo blij met het veel te lekker ijsje. De keuze is reuze en daarmee is het kiezen moeilijk moeilijk moeilijk en lopen we ook hier weer enige vertraging op.
 
Vandaar dat de route eigenlijk direct door gaat naar de afsluitende borrel bij Victoria Woerden. We komen daar niet allemaal tegelijk aan, wat op zich dan wel weer een soort van logisch is. Het plateau met lekkere hapjes is bijna net zo groot als het tafeltje. Bij de hapjes uit de vetpan gaan sommigen onder ons al glimmen van oor tot oor, terwijl anderen juist meteen op de nacho’s duiken. De worst gaat er in als zoete koek en de kaas hoeft ook niet lang te liggen. De dag is super lekker verlopen en het is zalig nagenieten op dit gezellige terras met ook nog eens een lekker drankje. Een complete verrassingsdag voor ons allen, want dat Woerden zo mooi en lekker zou zijn, dat wisten we niet. We gaan zeker terug want we zijn nog lang niet klaar. Het smaakt naar meer. Verrassend he?
 
 
 

23 reacties op “Ontoer met vriendinnen naar Woerden&rdquo

 1. Wat een feestje in Woerden en echt zo leuk dat we uitgenodigd waren!
  Superleuk blog vriendin! Ik was weer even terug!

 2. Wat een geweldig verslag heb je van ons dagje Woerden
  gemaakt !
  Ik glimlach van oor tot oor!!
  Meesterlijke schrijfster ben je 📚
  Wat een rijkdom dat ik jullie
  40 plusvriendinnen heb mogen tegenkomen .
  Ik ga mee op nog meer mooie ontdekkingstochten .
  Voor mij een dikke vette gouden rand ✨😍✨

 3. Wat heerlijk om alle bekende plekken zo mooi beschreven te zien! Een leuk weetje over Victoria Woerden: in ‘onze’ tijd was de eigenaar Arie Thuis. Zo was zijn naam…. wij gingen dus lekker daar borrelen en dat vonden de ouders wel veilig…. “zo gezellig dat ze nog niet uitgaan, maar gewoon lekker bij Arie thuis zitten” 😂😂

  1. Dat is inderdaad een leuk verhaal Marielle, de flarden hiervan heb ik wel rond horen gaan. Maar ik was ontoerekeningsvatbaar door die enorme berg borrelhapjes voor mijn neus.

 4. Wat heb je het weer leuk omschreven. Jammer dat ik niet ook hier bij kon zijn maar dit zo te lezen en de mooie foto’s te zien geeft me wel het gevoel er even bij geweest te zijn de lol en vrolijkheid mee te maken. Jullie zijn een heerlijk stel vriendinnen.

 5. Wat een zalig verhaal en prachtige beelden. Ik zou mijn sociale leven bijna totaal op “0” zetten zodat ik altijd mee kan. Dat gaat m niet worden. Daarom heel blij met jouw enorme schrijfkwaliteit.

  1. Het echte leven staat altijd op de eerste plaats, ook bij ons. Op een dag vallen al onze agenda’s samen en kun je gezellig mee. Wij kijken er al naar uit !!

 6. Mijn eerste reactie? Ik wil ook naar Woerden! Wat een enthousiast verhaal en gave foto’s! Je hebt me heel nieuwsgierig gemaakt. Leuk!

 7. Precies! Zo was het. Een super gezellige dag vol verrassingen. Mooi gedaan, Sandra! Ik ga morgen die pannenkoeken maar eens bakken.

 8. Haha … heb ik nou niet eens een reactie achter gelaten, terwijl ik net nog eens de dag zit door te lezen, die te leuk was, kreeg een glimlach van oor tot oor, toen ik mezelf kinderlijk zag stralen met een heerlijk ijsje, dank lieve vriendinnen 😎😎 dat ik jullie heb leren kennen 🥰

  1. Feestdag was dit 🤩 we denken er ook nog vaak aan terug, en we gaan vast nog eens terug 👍👍 te leuk, en blij als jij er bij bent ❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.