Landgoed Amelisweerd, heen en weer, daar gaan we nog een keer.

Onze eerste ontdekking van Landgoed Amelisweerd en Rhijnauwen

Elk voorjaar opnieuw trekt dit landgoed onze aandacht want op instagram komen de eerste sneeuwklokjes heel vaak hier vandaan.

De files laten wij vandaag lekker voor ons uit rijden en zo komen wij rond koffietijd aan op landgoed Amelisweerd. Dat we dan tijd te kort gaan komen vandaag nemen we voor lief en we starten lekker op het gemakje met koffie. Dat is eigenlijk een valse start want de eerste actie tussen de auto en de koffie is al gemaakt, namelijk het vangen van drie sneeuwklokjes en een watertje . Je kunt er maar vast een foto van hebben.

De verrassing van de dag

Met de museumjaarkaart gaan we naar binnen in het landhuis waar zich het Popup Museum Amelisweerd bevindt. Als eerste bekijken wij de tentoonstelling “Theater van papier” Hier kun je nog tot 15 maart 2020 kledingcreaties gemaakt van papier bewonderen. De ruimtes in dit landhuis vinden we trouwens minstens zo mooi en dus valt dit onder de noemer eindeloze fotografie. Een verdieping hoger gaan we de tentoonstelling “Dress to Impress, kostuums met een verhaal” bekijken.

Wij hebben ons eigen verhaal gemaakt want hoeveel hoedjes passen er op ons hoofd voor 1 selfie? Voor de andere bezoekers zijn wij de reden om een foto te maken. Natuurlijk maken wij zelf ook een foto. Wat een berg lol, zie je het voorop staan? De foto vind je op ons Instagram-account, mocht je het gemist hebben. Deze laatste tentoonstelling is inmiddels helaas afgelopen. Dat is dan weer niet zo lollig.

Op weg naar de auto zien we aan het water een mooie boerderij liggen, je zal er toch wonen. Onze nieuwsgierigheid is groot. Er is dan dus maar 1 optie en dat is teruggaan en dat gaan we dan ook doen samen met 20 vriendinnen op de eerstvolgende  40plusvriendinnen_ontoer dag.

Onze tweede ontdekking Amelisweerd en Rhijnauwen.

Zo gezegd zo gedaan. We spreken met de 18 vriendinnen af op het parkeerterrein van Theehuis Rhijnauwen. We zijn nog niet begonnen aan de #40plusvriendinnen_ontoer dag maar elkaar al wel kwijt. Er staan zeven vriendinnen voor het poortje geparkeerd en 13 staan er na het poortje. Of andersom, dat kan ook nog. De whatsapp-groep biedt uitkomst en als we iedereen aan boord hebben, wandelen we zonder bootje op het gemak naar de koffie. Bij het zoeken naar een geschikte koffie-locatie komen we al heel snel uit bij de boerderij waar we zo nieuwsgierig naar zijn.

Koeien bij de koffie

Wat Miranda van boerderij de zonnewijzer ons allemaal vertelt is in 1 blogje niet te vangen, maar we doen een onmogelijke poging tot een korte samenvatting: Het is eigenlijk een soort boer zoekt vrouw-verhaal of is het vrouw zoekt boer? O jee, daar gaat het korte al aan de haal, we geven het maar op. Toch nieuwsgierig geworden? Vraag het Miranda zelf tijdens een bezoekje of op het Instagram-account van Boerderij de Zonnewijzer. Dat het er erg leuk en gezellig is willen wij graag wel even delen. Een mooi gastvrij boeren familiebedrijf waar we helemaal los mogen met de camera. Dat laten we ons geen twee keer zeggen en een paar vriendinnen hebben bijna de koffie gemist. Dat komt door de koeien, het kant, de wasknijpers en ja waardoor niet eigenlijk.

Waar wij zo ontzettend blij van worden is dat we zien dat alle vriendinnen net zo genieten als wij. Totale ontspanning en genieten van de locatie, van elkaar, van de fotografie, van de gezelligheid en van alle tips. Zijn we nog iets vergeten?

Na de koffie en de lekkere koeken gaan we verder op ontdekking want dat is nog lang niet klaar hier. Buiten zitten in een boom twee parkieten te zoenen en dat geeft nogal wat oponthoud midden op de pad. 

We ruiken het al

Ooit al eens een selfie geprobeerd te maken met 20 vriendinnen, wij wel, dat past net. Als dat eindelijk gelukt is, is het alweer tijd voor een boterham of iets wat er op lijkt.

We lopen met zijn allen terug naar Theehuis Rhijnauwen wat we herkennen van Instameetholland. Hoe prachtig en uniek fort Rhijnauwen is kun je hier lezen.


Bij theehuis Rhijnauwen zou je denken dat de thee hun specialiteit is, maar dat zijn toch echt de pannenkoeken. Wat een traktatie. In de zomer kun je ook nog eens heerlijk aan het water zitten. Wij hebben er even gestaan en dat was al superleuk !

Heen en weer, hoeveel keer?

Na het eten lopen we allemaal nog hoopvol richting het landhuis voor een eventueel bezoek aan het pop-up museum, maar als we daar eenmaal aankomen is het museum net gesloten. Dat was eigenlijk wel te verwachten rond dit tijdstip en dat geeft ook niks, we gaan vast nog eens want dit stukje mooi Holland is in alle seizoenen een bezoekje waard.

FOTOGRAFIETIP:

Wil je graag meer rust in je bloemen foto? Probeer eens om als het ware door de bloemen heen te schieten. Dit doe je door je lens zo ver mogelijk in te zoomen en het diafragma zo groot mogelijk te kiezen. Plaats je lens bijna tegen een bloem aan. Het scherpstelpunt kies je dan verder weg. De bloemen op de voorgrond en achtergrond maken een mooie monotone waas op je foto. 

Wist je dat wij een vriendinnenboekje hebben?

Heb je onze emmerlijst al eens gezien?

40 reacties op “Landgoed Amelisweerd, heen en weer, daar gaan we nog een keer.&rdquo

 1. Fijn blog wederom … van een fijne, gezellige dag. Het was te leuk en mooi daar, ben wel in voor nog een heen en weertje … 😉

  1. Blij om jou en alle anderen zo te zien genieten. Het is en blijft leuk om samen een foto te maken 😂😂 en toch zien we iets anders 😍

 2. Oh wat een heerlijke terugblik. Volgens mij is het hier elk jaargetijde mooi.
  En voor die pannekoeken ga ik nog eens heen en weer hoor !

  1. Wat heerlijk om terug te lezen wat een geweldige dag het was. De gezelligheid stond weer voorop. Graag tot heel snel. Oh en die tip… t is dat t nu donker is en regent anders lag ik nu in een struik door wat blaadjes heen te schieten. Toptip.

   1. Ik ben benieuwd of dat ook jouw verslaving wordt 😍 geen plantebak meer veilig 😂😂 danl voor je toffe reactie 😊💕

 3. Wat fijn om deze mooie dag terug te lezen. Wat een feestje met al die slingers. Binnen bij 👩🏻‍🌾 Miranda en uiteraard overal buiten. Waren er best wel veel al zo vroeg in het seizoen . Jammer dat het museum niet meer gelukt is .. maar alle reden dus voor een heen en weertje 😍

 4. Niet alleen fotograferen maar ook vertellen, kan je als de beste! 😀👍🏼
  Wat een leuke groep meiden-op-pad zijn jullie!! 💓

 5. Wat een heerlijk blog van een gezellige dag! Het was weer genieten en volgens mij waren we nog lang niet uitgekeken daar. Jammer dat we het museum gemist hebben; ziet er mooi uit.

   1. Wat mij betreft.. nog een x terug. Nieuwe vriendinnen leren kennen…nieuwe omgeving..nieuw lekker soepje😆 ..nieuwe camera…Na het lezen van deze super leuke blog…graag weer heen en weer, om nog meer van nieuwe momenten te genieten..🤗😇🤣

     1. Ik heb een compact erbij.. buiten mijn spiegelreflex… hoef ik niet meer zo te sjouwen..een Sony rx10 IV ..🤗

 6. Heerlijk dat heb ik zoveel geroepen die dag….. Fijn om nog eens te lezen en fotokus te zien ( die fotografeer foto wil ik 😉😃) tot weer eens zo fijn met de meiden!!

 7. Ik zie ons nog hannesen met die groepie. 20 vrouwen, een telefoon, hoezo moet dat lukken. We kunnen niet eens tellen. 😀
  Zalig blog, zalige dag en wanneer gaan we terug? x

 8. Zo leuk om dit gezellige blog te lezen van een heerlijk dagje uit met de vriendinnen. Heel erg genoten! Ik wil nog wel eens terug want deze dag is omgevlogen.

 9. Een mooi verhaal van een mooie dag 😍 dat kan ook niet anders met zoveel leuke ‘vriendinnen’. Thanks Monique en Sandra, ik heb ervan genoten!! Snel weer 😘

 10. Wat een heerlijk blog om te lezen. Samen met de foto’s brengt het zoveel leuke momenten terug; heerlijk wandelen in een prachtige omgeving, dansen om de struiken, yoga voor fotografen, eigenlijk teveel om op te noemen. Dat smaakt zeker naar nog een keer!

 11. Het was een feestje!
  Leuk om terug te lezen en weer even in die dag te zijn.
  Zo leuk met al die nieuwe gelijkgestemde vriendinnen :-).
  Tot een volgende keer X

 12. Jaaa ik wil ook nog een keer heen en weer! Maar tot die tijd kan ik gelukkig genieten van deze gezellige blog. Het was een TOP dag met een club TOP vriendinnen 😍

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.