Het feest dat instameetholland heet

Met @40plusvriendinnen waren wij te gast bij de instameet die zich afspeelt op en rond het waterliniepad. Het waterliniepad is een wandelpad van ongeveer 348 km en loopt van Volendam naar Dordrecht. Gelukkig hoeven wij dat niet in 1 keer te lopen want wij zouden er nooit aankomen.

We zijn al begonnen.

De dag gaat van start bij Fort bij Vechten. Op de parkeerplaats zien we meteen al een paar andere gasten. Je herkent elkaar direct aan de passie voor de fotografie. Eigenlijk wil je dit gewoon eens meemaken, een attractie op zich die instagrammers. Ze zijn de auto nog niet uit of het feest is al begonnen!

We lopen met een klein groepje naar het fort waar het verzamelpunt is. Op de brug liggen nog veel regenplassen en dat is echt de winst in ons mooie kikkerlandje. De regen valt meestal s’nachts, geeft mooie plassen en brengt ook nog eens 50 tinten groen.

In het fort bevind zich het waterliniemuseum wat educatief is opgezet, en erg apart is ingericht. Buiten is er veel zorg besteed aan de beleving zodat het voor kinderen ook altijd een fijne plek is.  Zijn die schommels trouwens alleen voor kinderen?

Klaar voor de start ?

Aan de koffie met heerlijke koeken worden we welkom geheten door Instameet Holland. Zij organiseert deze mooie buitenkans samen met de Nieuwe Hollandse Waterlinie . We worden door Elganan Jelsma nog enthousiaster gemaakt voor alles wat er te zien en vooral ook te beleven is in dit museum. Op ontdekking in een fort, eindeloos details schieten en sfeer happen, wij houden er zo van.

Helaas hebben wij de parachute sprong boven de Nieuwe Hollandse Waterlinie niet meer kunnen doen. De selfie hotspot hebben we ook al gemist maar wij twijfelen of dat laatste een gemiste kans is. Het eindeloos dwalen blijkt vandaag van iets kortere duur te mogen zijn want het programma roept dat we verder gaan. De groep is niet in 3 tellen compleet en tijdens het wachten verteld Elganan hoe ze haar jurk gemaakt heeft uit een legerbroek. Echt geniaal.

Bunkeren

De wandelschoenen hebben we al aan en hop hop we gaan over het Bunkerpad lopen. Daar schieten we weer niet echt op. Zie je trouwens wel de verbetering?  Van echt niet met ons drieën naar niet echt in een grote groep. Dat kan zomaar een verschil van een halve dag zijn. We doen maar een gokje he.

Bij theehuis Rhijnauwen vallen we van de ene verbazing in de andere, hoezo zijn wij hier nog nooit geweest dan? Pannenkoeken eten aan een Hollands watertje in Aruba stoelen, daar worden wij superblij van.

We krijgen een zalige lunch met zalm en veel andere lekkernijen, de mannen kunnen duidelijk meer eten dan de vrouwen dus de schalen vliegen van links naar rechts. Net als thuis dus.

Van fort naar fort

Als ik bij de uitgang nog aan het drentelen ben opzoek naar een mooi sfeerbeeld komt de serveerster op mij afgehold. Ze komt een vergeten telefoon brengen en iemand zal dus van totale paniek naar enorme opluchting gaan, gelukkige gedachte. We noemen geen namen. Ook een gelukkige gedachte.

Bij fort bij rijnauwen zonder h, worden we ontvangen door Staatsbosbeheer. Dat is niet zomaar want dit fort is een groen pareltje onder de forten. De stilte komt de natuurbeleving ten goede. De vriendelijke boswachter Lex Veldhuis snapt direct heel goed waar onze interesses liggen, een klein momentje informatie en een groot momentje foto’s maken. Dit fort verdient echter nog veel meer foto’s dan wij in dit bezoek kunnen maken dus wie weet gaan we nog weer eens terug. Kunnen we meteen die pannenkoeken bestellen.

In de bus blijkt het weer een schoolreisje te zijn. Koppen tellen, uitpuffen, snoepen het hoort er allemaal bij. Heeft iedereen alles? De bus zorgt er ook voor dat we zonder te keren en zonder iemand kwijt te raken aan komen op onze volgende bestemming. Win win win win win situatie.

Bij fort de Batterijen worden we weer losgelaten, hop zo de wei in. We lopen over een dijkje met aan weerszijde knotwilgen. Mooie mist plek word er al geroepen. Dat zal inderdaad echt magisch zijn maar om met ochtendmist hier op tijd te kunnen zijn moeten we zo ongeveer een  stretcher op het dijkje zetten dus dat klinkt een beetje als kansloos.

We lopen door naar de plofsluis, daar hoort een verhaal bij wat ons heeft gegrepen. De Plofsluis is een sluis gebouwd in 1940. Hierin bevind zich 40 miljoen kilo puin en daaronder springstof. Door dit te laten springen zou het hele kanaal afgedamd kunnen worden en het ondergelopen gebied niet leeglopen via het Amsterdam-Rijnkanaal. Meer informatie over deze sluis kun je hier lezen.

Bij fort de batterijen krijgen we op het terras een lekker drankje en een enorme bak nootjes, Hoezo staat dat nou weer recht voor mijn neus? Iedereen wordt op dit soort momentjes toch ook een soort van afgeleid door telefoon en camera maar dat is oke! Tijdens het lopen op je telefoon kijken is trouwens niet oké want dan belanden we in de sloot of nog erger.

En zo komen we via dit borrelmomentje aan het einde van deze meer dan leuke dag. De bus brengt ons terug naar de auto’s en dat voelt ook al als verwennerij. Vol inspiratie, nieuwe energie en een enorme berg foto’s gaan we weer naar huis. We hebben zo genoten en willen dus de gehele organisatie bedanken voor deze superfijne dag. Het blijft een fantastische ervaring om de hele dag te kunnen fotograferen, niet na hoeven denken over links of rechts, natje of droogje. Een feestje dus, wat je niet wil missen.

We gaan de #instameetholland_waterliniepad in de gaten houden, er komen vast veel verrassende en prachtige beelden voorbij.

Wil je ook eens een keer gezellig mee op instameet?

Weet jij wie wij zijn?

Wist je dat we samen op reis zijn geweest ?

12 reacties op “Het feest dat instameetholland heet&rdquo

  1. Wat een leuk blog weer van een supermooie dag! Zo jammer dat ik deze heb moeten missen. Maar ik ben gelukkig al eens in het prachtige fort Rijnauwen en het waterliniemuseum geweest. Dat was namelijk de prijs die ik had gewonnen met de allereerste Instameet bij de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Was ook zo’n geweldig mooie dag. Ook de plaatjes bij dit blog zijn weer prachtig! Genieten!

    1. He Karien, wat een fijne complimenten. Heel jammer idd maar op een dag komt het goed. Staan we samen ergens op een te gekke locatie te stralen. We kijken er nu al naar uit.

  2. Het was weer een leuke gezellige dag. Goed georganiseerd, we hebben veul, heul veul gelopen, lekker gegeten en goed genoten van al dat moois van de forten. Zo heerlijk dat ik er bij mocht zijn.

  3. Wat was een weer een mooie groene dag, heerlijk. Op ontdekking in een fort, over leuke kronkelpaadjes. Lekkere hapjes , wat willen we nog meer. Wat zijn we toch boffers, om hier bij te mogen zijn.

  4. Ik heb ontzettend genoten. Enne, bijna 17.000 stappen. Wat een leuke herkenbare blog!!! Tot een volgende keer en bedankt!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.