Dat gaat naar den bosch toe

Geplaatst op

Hoi Hoi, wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn allereerste blog. Ik ben Anita Haak, ruim 40+, getrouwd en moeder van 2 volwassen dames. Geboren en getogen op Texel en nu al meer dan 30 jaar woonachtig in de Zaanstreek. Ik heb jaren gewerkt als planner bij een zorgorganisatie in Amsterdam, maar een paar jaar geleden gestopt en nu volop aan het genieten van de vele plusjes op mijn pad. Ik ben altijd creatief geweest en fotografie loopt als een rode draad door mijn leven. Sinds ik op Instagram zit weet ik niet wat me overkomt en leer ik elke dag. Ik ben graag  buiten en hou van landschap-, natuur- en Macrofotografie.

Waar is die Bossche bol?

Vandaag ga ik op pad met drie van de @40plusvriendinnen, een klein groepje deze keer. Sandra en Monique zijn intussen wel bekend en Kariene ken ik alleen van Instagram. Dit is zo leuk van onze dates; de vriendinnen achter de Instagram-accounts leren kennen. De klik is er letterlijk al. 
Alles zit mee, geen files en in de auto is het al gezellig. We rijden naar de afgesproken plek op het parkeerterrein van het Transferium Pettelaerpark, waarvandaan we verder op geweldige leenfietsen richting het centrum Den Bosch rijden.

We gaan allereerst op zoek naar een bak koffie met een Bossche bol. Kariene weet een leuk adresje en zo belanden wij bij “Jeronimus Eet &Borrel café “ ,.

Op zoek naar mooie beelden

Rond half 12 starten we met onze ontdekkingsreis door Den Bosch. Via de Markt lopen we diverse straatjes in en uit. Monique ziet ineens een mooi doorkijkje en nieuwsgierig als we zijn gaan we er heen. Het blijkt de Knillispoort te zijn. We zien een prachtige stadsgracht aan een stukje van de Binnendieze. Het licht en de reflectie zijn een heerlijke uitdaging en er staan een paar beelden mooi te zijn inclusief een look a-like van Manneke Pis. 

Voor wie was die muffin nou?

Wat wordt het? Een stop om te lunchen of gewoon een lekker Brabants worstenbroodje of een croissantje uit het vuistje? Het wordt het laatste. Met ons streetfood lopen we langs de markt. Omdat een paar vriendinnen even naar het toilet moeten zijn de anderen even de oppas voor de fototoestellen en een muffin. Waarom een van de vriendinnen de muffin gekocht heeft weet ze zelf niet meer. We noemen zoals gewoonlijk geen namen. 
Tijdens het wachten raken de vriendinnen in gesprek over Instagram. De een weet meer dan de ander en dat is zo fijn, de Eerste Hulp paraat. Ik heb er veel aan want ik ben nog zo groen als gras.

In de boot genomen

We lopen via de Nieuwstraat naar het startpunt van de rondvaart. Daar verkopen ze geen kaartjes dus dit regelen we een klein stukje verderop bij het bolwerk. We krijgen een starttijd van 14.00 uur. Na een extra rondje fotograferen mogen we aan boord. Doordat we wat dralen belanden we achteraan in de boot. Dat is iets minder handig voor de foto’s. Dit gaan we de volgende keer dus anders aanpakken. Alles voor de foto, geen betere reden om terug te gaan.

Op zoek naar geschiedenis

We starten onze toer met wat instructies van de schipper, handen en hoofd binnenboord want op sommige stukjes is maar een paar centimeter speling om te varen. Veiligheid voor alles.
Het is een mooie vaartocht door de smalle waterlopen, stadsgrachten en vestingmuren in het historische stadscentrum van Den Bosch. De schipper vertelt een interessant verhaal over het wel en wee in ’s Hertogenbosch door de jaren en zelfs de eeuwen heen.

Na de prachtige rondvaart gaan we weer verder met de benenwagen en we ontdekken het Stadspark Mariënburg.  Een voormalige kloostertuin, met een fonteintje waar we gezellig een ronde dansje doen. Dat is weer eens wat anders.

Waar is Kariene?

We dwalen weer verder door smalle straatjes en uiteindelijk vinden we ook nog een heel echt hofje. Dan is ineens Kariene weg, we zijn haar kwijt, of is zij ons kwijt? Chaos!! Zo plots als ze verdwenen is, zo snel is ze er ook weer. Gelukkig! En wat blijkt, ze was zo lekker aan het fotograferen dat een bewoonster haar vriendelijk uitnodigt om in haar tuintje te komen kijken. En tja zo’n aanbod kan natuurlijk niemand weerstaan.

Een hoog hoogtepunt.

De dak van parkeergarage de wolvenhoek is een ervaring op zich. Wat een uitzicht op de Sint Jan en uiteraard prachtige vergezichten over de binnenstad en verre omstreken. We kunnen wel stellen dat dit überhaupt een geweldige tip is. Kom je in een mooie stad, kijk dan of er een parkeergarage is en ga dan lekker naar de hoogste verdieping. Roof-top is top en top is een plus, en zo is er weer een cirkeltje rond.

Van fotograferen krijg je dorst

Eigenlijk zijn we al wel toe aan iets lekkers. Daar gaan we nu eerst maar eens aan toegeven bij Côte aan de gezellige Korte Putstraat. Met een lekker glaasje drinken zitten we buiten op het terras, dus dat is dubbel genieten. De selfie moet nog wel even gemaakt worden en dat is nog steeds een dingetje. Na drie stuks wordt hulp geboden, maar die slaan we vriendelijk af, het moet wel een selfie blijven toch? Poging 11 of 13 geeft het beste resultaat. Tellen blijft een dingetje, maar het resultaat telt en we worden er alle vier erg blij van.

Een logisch gevolg van vier vriendinnen op een terras is dat er vier rode fietsjes samen staan te wachten, ook gezellig.

En daarna krijg je honger

Inmiddels is het filetijd geworden op de weg, dus we weten een veel betere manier om de tijd te vullen. We besluiten om in de Korte Putstraat te blijven en schuiven binnen bij Lokaal 1650 voor een shared diner. Het heeft wat voeten in de aarde om de formule te begrijpen maar gelukkig valt bij Kariene het kwartje en in overleg met de ober kunnen we bestellen met het verzoek om rond half 7 klaar te zijn . 

Een echte aanrader trouwens. Overheerlijk shared food. Van tom kah kai soep, rivierkreeft en carpaccio door naar sushi, mini-hamburgers en pekingeend in pannenkoekjes. .Bourgondische leven in Brabant is geheel goedgekeurd. We kijken terug op een heerlijke dag .

Heb je ook zin om een keer met ons mee te gaan ? Meld je bij @40plusvriendinnen en wie weet tot een volgende keer.

Nog een geen genoeg van Noord-Brabant ?

Nog geen zadelpijn ?

Nog niet zeeziek ?

27 reacties op “Dat gaat naar den bosch toe&rdquo

  1. Dank je wel lieve Sandra, het was een onvergetelijke dag .
   Zoveel gezien, zoveel genoten.
   Fijn dat je erbij was . We houden van plusjes . Dit was in ieder geval weer een hele dikke 😘

 1. Wat jammer dat er toen wat anders in m’n agenda stond, maar m’n gevoel zegt dat het nog steeds op de “emmerlijst” staat, dus wie weet … en anders moet ik zelf Den Bosch maar opzoeken, en de tip van de parkeergarage neem ik mee 😉 Genoten van je blog Anita … TOP!

 2. Superfijn om te horen Jose, fijne reactie . Heel blij mee !
  Ben je er toch een beetje bij geweest 😘
  En ja aanrader, zowel Den Bosch als de parkeergarage 😉

 3. Wat een zalig verhaal. Zo heb ik het gevoel dat ik niets gemist heb. Of juist teveel. Misschien doe ik zelf een rondje met alle mooie tips uit deze superleuk geschreven b blog.

  1. Wat een fijne reactie Karin.
   Heel fijn om te horen.
   Jij snapt ook zo goed hoe zo’n dagje met de vriendinnen verloopt.
   En ja , dat zou super zijn,
   Den Bosch is te leuk …
   ik ga zeker terug 😘

 4. Wat een leuke blog over een gezellige dag in Den Bosch. En ja hoor, treuzelen bij de boot…waarom verbaasd me dat niets 😂

  1. Dankjewel Inge , ook weer zo’n heerlijke reactie.
   We moeten gewoon nog een keertje hè😅
   Jij snapt de chaos ook op zo’n
   dag .Genieten van begin tot het eind 😘

  1. Hoi Marianne , ja heel jammer dat je niet mee kon..
   Bedankt voor je lieve reactie .
   Hopelijk lukt het de volgende keer weer😘
   En als je boven in een parkeergarage komt dan laat je het weten he 😉

 5. Wat ontzettend leuk om je blog te lezen, Anita. Geweldig om deze super gezellige dag op deze manier opnieuw te beleven! Ik denk er nog vaak aan terug. Ik hoop jou en de vriendinnen snel weer een keer te zien!

  1. Heel blij met je mooie reactie Kariene , jij was er tenslotte bij en ik hoop dat je dit net zo beleefd heb als ik .
   Genoten van begin tot het eind . Wat fijn om je te leren kennen.
   Ik hoop dat we elkaar heel snel weer zien op een volgend 40plusvriendinnen feestje 😘

  1. Haha , Dat gaat naar Den Bosch toe , zoete lieve Gerritje .
   Jij kent het liedje ook nog 😂

   Bedankt Marloes voor je reactie , ben ik superrrrrblij mee
   Tot snel zeg ik 😘

 6. Hoi Marianne , ja heel jammer dat je niet mee kon..
  Bedankt voor je lieve reactie .
  Hopelijk lukt het de volgende keer weer😘
  En als je boven in een parkeergarage komt dan laat je het weten he 😉

  1. Ohh wat leuk Yvette .
   Blij met je reactie .
   En wie weet😉
   Hoe leuk is het dat nav mijn blog een bezoekje aan de Bosch gaan brengen .. ga je geen spijt van krijgen 🤗

 7. Leuk cluppie, leuke blog en lekker stadje! Ik kom er wel eens en elke keer is het anders leuk daar. Alleen de bollen, die zijn hetzelfde. De Groot kan er wat van 😉.

  1. Hoi Carola , fijn dat je een kijkje komt nemen op mijn blog .
   En ja de groep van de 40plusvriendinnen is te leuk. Heerlijke belevingen met heel veel positiviteit en gezelligheid .
   En allemaal gelijkgestemden met liefde voor 📷 💕

 8. Anita , wat een mooi verhaal heb je geschreven en laat ons zo de dag mee beleven! Wat kijk ik er daarom alleen nog maar meer naar uit eens een keer mee te kunnen gaan. 😉

 9. Zo fijn deze reactie Yvonne .
  Ben ik echt heel blij mee .
  Zo leuk om zo’n mooie dag te delen En misschien zelf een beetje te laten beleven 🤗
  Ik hoop ook dat het je snel weer gaat lukken om een dagje mee te gaan . Zou ik heel erg gezellig vinden 😘

 10. Wat een leuk blog heb je geschreven Anita! Toch een beetje meegenieten zo van jullie mooie dag en volgende keer gewoon maar weer meegaan.

 11. Hoi Mirjam, wat leuk dat je zo meegeniet .
  Ik hoop dat je idd snel weer een keer meegaat .
  Jij weet ook zo goed hoe hilarisch en gezellig zo’n 40plusvriendinnen dag kan verlopen 😂
  Dat smaakt gewoon naar veel meer toch 😘

  1. Dank dank dank Monique 😍
   Heel fijn dit . En tja ….
   Het was ff een dingetje .
   Maar uitdaging aangegaan en het is gelukt .
   Intussen zo blij van al die fijne reacties 💕
   Fijn weekend 😘

 12. Wat een leuke blog Anita geheel in stil van de vriendinnen leest heerlijk weg 😍 jammer dat ik er niet bij kon zijn 😊 lang geleden een paar jaar in den Bosch gewerkt en ook eens in het centrum geweest toen ik nog geen foto’s maakte heel leuk om het zo terug te zien.

 13. Wat leuk Lucienne .
  Fijn je reactie , ben ik blij mee ☺️

  Dus jij kent den Bosch best wel goed .. Herkende je wel eea?
  Vind het een hele mooie stad . Mooie onverwachtse plekjes . Smaakt naar meer. En dan bedoel ik dat we gewoon terug moeten toch 😂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.