Het heenenweer naar het vestingstadje Weesp

40plusvriendinnen, missie, weesp, straat, erfgoed, noord-holland

Vestingstadjes, we zijn er van!

Nu zijn daar eindeloos veel van in ons kleine landje, dus het eind is nog lang niet in zicht. Gelukkig! Dit keer gaan we voor een waterlinieommetje op een #heenenweertje naar het vestingstadje Weesp. Niet dat wij er al geweest zijn, maar een paar van onze 40plusvriendinnen wel. Zij waren in duo’s op #40plus vriendinnen_missie langs de verschillende vestingstadjes van de Oude Hollandse Waterlinie, coronaproof, in februari. Je vindt de gezellige stories op ons account, want de missies hebben ook onze vriendinnen aangestoken met het vestingstadjesvirus. Geen vaccin die dat tegenhoudt. O en Weesp ligt in het Groene Hart! Als je ons blog daarover nog niet gelezen hebt, dan kun je daar nog heen fietsen, want die avonturen op de fiets zijn een heerlijke herinnering.

Als je de mist in gaat, mis je niks.

De avond voor ons avontuur checken we het weerbericht en doen een dansje. Er is mist voorspeld! O en daar zijn we ook al van, dus dat wordt dubbele pret; een vestingstadje in de mist. We hebben al helder beeld! 

40plusvriendinnen, missie, 's-graveland, erfgoed, noord-holland

Omdat we van afwisseling houden en naast vestingstadjes ook gek zijn op erfgoed, besluiten we om voor dag en dauw op pad te gaan. De vroege wekker is een drama maar afspreken is een fijne stok achter de koffie.

We zien elkaar eerst op landhuis Boekesteyn om te wortelen. De stilte en rust op zo’n landgoed zijn altijd al een goede start maar in de mist een must. De lamme eenden dobberen lekker en worden grote witte vlekken op de foto, maar dat boeit niet. ‘t Is toch leuk.

Goed geland bij Landgoed ‘s-Graveland.

In ‘s-Graveland val je van het ene landgoed in het andere erfgoed en we zien hier een #40plusvriendinnen_missie opdoemen. Die nemen we mee naar huis voor in onze eigen ideeënbus, want nu hebben we geen tijd. We gaan de mist in. Doen we vaker. Meer info over onze missies vind je hier niet, maar als je mee wil, dan gooi je maar een DM op Instagram. Dat vinden we leuk!

We beginnen op Instagram, hoe kan het anders.

Op Instagram laten we ons regelmatig verleiden door bijzondere foto’s van dito plekken. Ook deze keer. Na dwalen langs al het moois, ontsnapt ook landgoed Trompenburgh niet aan onze rol. Daar aangekomen vallen we om van verbazing, want het lijkt alsof de mist aan het optrekken is, maar hoe langer we blijven staan, hoe mistiger het wordt. Zie je het verschil tussen de linker en rechter foto hierboven? 683 foto’s later, zonder lamme eenden maar met witte vlekken want zwanen zijn ook mooi, vertrekken we met gierende banden naar Weesp. We horen ze roepen daar.

Heb jij ze ook gehoord?

Als we op de doorgaande weg komen, nemen we flink gas terug voor niet alleen onze veiligheid. Niet omdat we iets zien, want een #remjerot vind je overal, maar de toenemende mist ontneemt elk zicht. Dus op ons gemakkie tuffen we het vestingstadje Weesp binnen met een extra rondje om de kerk. Verdwalen hoort erbij. Je vindt overigens onze kaart met allerlei ‘remjerot-plekken’ onderaan dit blog. Voor als je eens inspiratie zoekt.

Ommetjes doen we overal!

We willen een ommetje starten, want die app houdt inmiddels al een poos een stuk of 80 van onze vriendinnen aan de wandel, maar alle mooie weerspiegelingen houden ons statief stevig met drie poten op de grond. Het ommetje moet even wachten. De ophaalbruggetjes, nostalgische bootjes, de molen en de mooie geveltjes roepen allemaal even hard om een foto. Wij zwaaien gezellig terug en ondertussen draait de camera lekker door. Wij nog niet.

De Oude Hollandse Waterlinie is nieuw voor ons.

40plusvriendinnen, missie, weesp, straat, erfgoed, noord-holland, nieuwe hollandse waterlinie, fort, vestingstadje

Bij het beeld dat wij hebben van de Oude Hollandse Waterlinie hoort een fort. En tada we hebben het nog niet gezegd of daar ligt het prachtige fort van het vestingstadje Weesp. We klimmen de heuvel op voor het uitzicht. Het schiet niet op, maar af en toe maken we een paar meter tot aan de volgende foto.

Elk bankje is een prima plek voor de zelf gesmeerde bammetjes en het uitzicht is ook al een fijn toetje. We genieten van alle ontdekkingen, want hier nu lopen voelt als een cadeautjesparade. De lol voorop en de verrassing er achteraan. Zie je ons gaan?

40plusvriendinnen, missie, weesp, molen, reflectie, erfgoed, noord-holland, vestingstadje

En dit is pas het begin van onze wandeling, de rest moet je toch echt zelf gaan zien. Door al het water in Weesp blijven we schieten en dat schiet niet op, maar we komen toch vooruit.

Vestingstadjes zijn de leukste!

40plusvriendinnen, missie, weesp, reflectie, erfgoed, molen

Onderweg maken we graag een praatje en zo wordt ons tempo nog trager maar de beleving van dit heerlijke stadje nog leuker! Het onmogelijke gebeurt dan toch, we komen in de buurt van ons startpunt en ja hoor, daar zijn we weer. Met enige tegenzin verdwijnt de camera terug in de tas. Onze voeten zijn wel blij de auto weer te zien, dus hup hup naar huis en lekker nagenieten van al het fotoplezier! Vestingstadjes zijn de leukste!

Heb je nou ons avontuur in het Groene Hart nog niet gelezen?

Hou je ook zo van erfgoed?

Wat deed onze Sharmin in Deventer?

22 reacties op “Het heenenweer naar het vestingstadje Weesp&rdquo

 1. Het was zo’n zalige dag, dat ik nu al weer terug wil. Vestingstadjes blijven boeien.😍

 2. Jullie blijven me triggeren met Weesp … ik ga er echt eens heen 😅 en zo ver is het niet … 😍

 3. Wat een gezellig dagje hebben jullie gehad! Nooit geweten dat Weesp zo’n leuk vestingstadje is…. hij komt op ‘t lijstje 😀

 4. Jaja .Helaas gemist 🙈
  Maar ik ga nu toch echt heel binnenkort . Als je dit gelezen hebt dan moet je het toch ook echt met eigen ogen gezien hebben 😍

  1. Weesp was onderdeel van de ommetjes missie met de Oude Hollandse Waterlinie, Esther. 😃

   Hier is dus een van de duo’s heen geweest en wij zijn er achteraan gegaan. We gaan vast een keer met z’n allen als het weer kan. 😍

   Bedankt voor je leuke reactie en tot gauw! 🌷

 5. Jullie hadden m aangekondigd, prachtige foto’s gepost en toch is het er bij ingeschoten om jullie blog te lezen. Gelukkig kan dat altijd! 😁😁 Heerlijk hoe jullie het weer omschreven hebben en we kunnen er (weer) niet omheen….. op de emmerlijst 🤩🤩

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.