Het groene hart spreekt!

Vijf dagen in het Groene Hart

Onze midweek begint deze keer in het weekend in het Groene Hart. We verzamelen bij Kampeerhoeve Koole in Noorden, niet omdat we gaan kamperen maar wel omdat ze daar ook fietsen verhuren, wat kan in het Groene Hart. We schuiven gezellig aan bij Joke en Johan hun enorme keukentafel. Er schuift nog een Joke aan, die kennen we al van Nieuwkoop. Het wordt nu al een gezellige boel en we moeten nog beginnen.

Paniek in het Groene Hart

Na de koffie nemen we afscheid van onze koffers die gelukkig met de koerier meegaan en maken ons klaar voor de fietstocht van drie dagen en een beetje. Als we bijna weg gaan is daar ineens paniek. Een mobiel ligt nog in de auto, de autosleutel in de koffer en de koffer is al ver weg naar ons eerste logeeradres met de snelle koerier. Johan biedt aan om op en neer te rijden, maar daar is geen tijd voor. We moeten gaan! Wat nu? Wij zien even de oplossing niet, maar de hele week zonder mobiel op trip is geen optie. En daar is Johan, de held van de dag. Hij biedt aan om in de avond vriendin met sleutel op te halen en gelukkig ook weer terug te brengen, want in je eentje een vriendinnenuitje is geen vriendinnenuitje. Zo starten we dit avontuur al met een heen-en-weertje, nog nooit vertoond maar geheel in stijl. 

Piet Potlood van dichtbij

Wat het uitzicht betreft rijden we door het groene Hollandse landschap met zijn vergezichten, koeien en bomenlaantjes, maar de temperatuur doet ons geloven dat we aan de Middellandse zee zijn. We fietsen door het altijd gezellige Nieuwkoop, trappen wat op de rem en komen langs Strand Zomer waar we zulke fijne herinneringen hebben aan ons eerdere feestje met onze 40plusvriendinnen en Joke van Ontdek Nieuwkoop. In de verte zien we Piet Potlood, die kennen we nog van vorig jaar en we kunnen de schapen niet negeren die moeten op de foto of ze willen of niet. Bij Piet Potlood aangekomen willen twee kleine meisjes hem knuffelen, wat kan in het Groene Hart. Dat gaat ons wat ver maar het lijkt ons wel een prima lunchplek.

In de knoop uit de knoop

Bij vertrek kregen we een verrassingstasje van Roos van Hoeve Rijlaarsdam. We zijn benieuwd wat erin zit en maken het open. Het is niet alleen schattig maar de inhoud is ook nog ontzettend lekker. We eten meer dan goed voor ons is en gaan weer verder met onze route die van knooppunt naar knooppunt gaat. Overigens raak je niet in de knoop van al deze punten als je de app van Fietsknoop erbij pakt, superhandig!

Waar gaat dat heen?

Regelmatig keren hoort erbij want we gaan als een trein op de fiets, maar als we bij een sluisje komen gaan we ineens twijfelen. Zitten we wel goed? Wat kan in het Groene Hart? De fiets past er net overheen, maar kun je er mee de trap af? De trap blijkt een helling, dus dat probleem is geen probleem. Opgelucht trappen we vrolijk verder.

Waar het Groene Hart vol van is

We hebben het al gezegd, het landschap is heel divers. De omschrijving van Joke klopt goed: het Groene Hart heeft de wijdsheid van Noord-Holland en de hoeveelheid water van Friesland. Daar willen wij nog aan toevoegen de vriendelijkheid van de mensen en dan weet je dus dat je in het Groene Hart bent.

Over mooie straatjes en trotse inwoners

In Kockengen bijvoorbeeld, daar trappen we hard op de rem omdat we een leuk straatje zien. Knallen de fiets aan de kant, trekken de camera’s tevoorschijn en schieten een rolletje vol voor we het zelf in de gaten hebben. Maar het is te mooi, niet stoppen, niet stoppen! Dan is daar ineens die gezellige trotse inwoonster die laat weten dat ze het zo leuk vindt dat wij het zo leuk vinden in haar mooie straatje en daar worden wij dan weer blij van. Overigens is dat stukje een enorme rem-je-rot. Heb je onze kaart onderaan al gezien?

Het Groene hart op de goede plek

We zetten een tandje bij en zo zijn we net op tijd bij Kasteel de Haar in Haarzuilens, maar toch te laat voor ons tijdslot omdat we blijven steken in de tuin. We worden door gids Jan Hoekstra vakkundig begeleid met bijzondere verhalen en weetjes en struinen geboeid door de zalen en gangen. Hij houdt het allemaal in de gaten, want met Jan als bezemwagen belanden we zowaar op tijd bij de uitgang. Geen overnachting voor ons. Jammer want bedden genoeg! Een fijne bijkomstigheid is dat door de regelgeving omtrent corona nu 1 looprichting is, hierdoor zijn sommige kamers open die normaal gesloten zijn. 

Geen kip gezien.

We hebben genoten van dit prachtige icoon midden in het Groene Hart, overigens ontworpen door architect Pierre Cuypers uit Roermond, de trap in de tekenschool daar was een waar speelparadijs voor onze camera’s. We fietsen door naar ons logeeradres. Bij Boerderij Hazenveld staat Marianne ons al op te wachten met een erg lekker ijsje. Daar hebben we wel zin in, altijd! Na de gezellige kennismaking neemt ze ons mee naar ons appartement: Witskip. Als je nu net als wij aan witte kippen denkt, is dat niet gek maar meer dan logisch. We hebben binnen geen kip gezien, maar wel een lading koeien. Ook al logisch. Marianne houdt van koeien.

Over Kevertjes en Heen-en-weertjes

Op weg naar ons avondeten bij Restaurant Kortjak komen we langs een erg schattig bosje bomen, net een eiland in dat weiland. Dat zal in de mist een magisch plaatje zijn. We beginnen spontaan te duimen voor mist. Bij Kortjak is gelukkig op ons gerekend. We kunnen lekker genieten van het eten en napraten over de eerste dag in het Groene Hart, we raken niet uitgepraat. Eenmaal weer terug bij Hazenveld komt het kevertje van Johan Koole, wie kent hem niet, de autosleutel en 1 vriendin ophalen, haha, wij noemen geen namen. Gelukkig vindt de kever ook de weg weer terug.

De mist in

De fietsen hangen we naast de slingers aan de oplader in de schuur van boer Piet en we duiken moe en vol indrukken in bed. Van slapen komt niet veel want de wekker gaat al vroeg. Het duimen heeft geholpen: Er is mist!! Vol verwachting lopen we naar de stal om de fietsen te pakken, maar helaas de stal is op slot. Heel veilig, die fietsen neemt niemand mee, ook wij niet. Dus we halen de benenwagen van stal die doen het gelukkig prima en de wei met de boompjes is niet ver.

Vriendinnen in het Groene Hart

Nu zijn we al flink op dreef op Instagram en de stories vliegen ook onze vriendinnen om de oren en dat ziet Hester en Hester, die woont in de buurt. Dus je begrijpt het al, na wat berichtjes op en neer sluit ze gezellig bij ons aan en sjoeten we gedrieën tot de zon de mist verdampt en wij verlangen naar de koffie van Marianne. 

We hebben nog hoop om terug naar bed te kunnen, maar het blijft zo lang mooi dat we doorschuiven aan het ontbijt. Slapen doen we thuis wel weer. Marianne rent zicht zes slagen in de rondte om alle gasten een onvergetelijk verblijf te bezorgen en wij zijn onder de indruk. Het smaakt heerlijk en ziet er allemaal feestelijk uit.

De lol voorop

We zwaaien Marianne gedag en trappen vandaag richting Schoonhoven. Je gelooft het niet, maar wij kunnen echt overal verdwalen zelfs met een lijstje knooppunten op zak en dat gebeurt dan ook. Een beetje verdwaasd staan we op de fietsknoopkaart te zoeken naar de juiste knoop als net twee mensen hun huis uit komen juist op het moment dat een van ons zegt: Hier kunnen we even kijken, we staan niemand in de weg. Wel dus. Wij kunnen dat. Net als elders zijn ook hier de mensen weer vriendelijk en behulpzaam en helpen ons in de goede richting. Maar alle getallen verzamelen en onthouden blijkt niet ons talent, dus komen we ze nog vele malen tegen. Ondanks het ontbreken van een motortje, blijken zij toch sneller dan wij. Hilariteit alom en dikke pret onderweg. De bus rijdt ons trouwens ook drie keer voor bij. Hoe dan?

Lekker hard in het Groene Hart

De route is adembenemend en loopt van Harmelen via Montfoort naar Zilverstad Schoonhoven. Zoals eigenlijk de hele weg is het volop genieten op de e-bikes van Johan, we willen ze mee naar huis. De wegen zijn rustig met ruimte genoeg om te fietsen. We boffen en niet zo’n beetje want ook het weer werkt non-stop mee. 

Rust in de tent

We maken een pitstop voor de lunch bij de Heeren van Montfoort, je raadt het al in Montfoort en komen tot rust in de zalige tuin. We genieten volop van de meer dan lekkere lunch op deze mooie plek. Ongeduldig als we zijn, pakken we direct na de lunch onze camera’s om nog even te dwalen door de straatjes voordat we weer verder trappen richting Schoonhoven waar het Zilvermuseum op ons wacht. Eigen haard is goud waard, maar in Schoonhoven gaan wij graag voor zilver. 

Met piepende remmen

Onderweg wordt het maar mooier en mooier, dat het kan! We trappen en remmen en trappen en remmen en spreken af om niet meer te remmen en remmen en trappen. De fietsjes raken overspannen, de camera’s draaien door, maar de remmen blijven het doen ook bij Buitenplek Mas en Mik, waar we eigenlijk languit willen ploffen met een koud versnaperingetje, maar dan zijn we vast te laat. Dus we moeten terug, dat was eigenlijk meteen al duidelijk en de hele weg schreeuwt erom. Het heen-en-weertje zit al in de emmer.

Wat blinkt er in het Groene Hart?

Je gelooft het niet, wij ook niet, maar we zijn zowaar op tijd bij het Zilvermuseum want ook daar werken ze op afspraak. Uiteindelijk blijken we toch net te laat voor de demonstratie van de zilversmid, maar we kunnen nog wel haar mooie werk bewonderen. We lopen door het museum en laten ons boeien door alles wat blinkt. Uiteindelijk is het op de zolder nog bal en rollen we van het lachen de trap weer af naar buiten richting ons hotel want we hebben het geluk om in Schoonhoven te slapen. 

De baan op

Bij Hotel Belvedere aangekomen kunnen onze fietsen opladen in het washok wat een kegelbaan blijkt. Het blijft maar bal in het Groene Hart. We rollen naar onze kamer om ons op te frissen en doen een powernap voor het eten, want ja 40plus, het hakt erin die vroege ochtenden, maar missen willen we ze niet en met ons neus in ons bord donderen dat geeft zo’n rotzooi.

Een gouden uurtje in Zilverstad

We besluiten eerst te gaan eten en daarna het gouden uurtje in Schoonhoven rond te slenteren, dus melden ons bij de ober die ons naar een fijn plekje op het terras brengt. Met zicht over het water raken we aan de klets met een echtpaar die een van ons vraagt om een foto te maken want jawel, ze zijn 55 jaar getrouwd vandaag en dat is een feestje waard. Nadat we de foto’s van kinderen en kleinkinderen bekeken hebben, wordt het voorgerecht gebracht en genieten we van het heerlijke eten op deze mooie plek. Wordt het een mooi avondje? Als ware weervrouwen bestuderen we de lucht, kijken op wat apps en gokken op een mooi uurtje fotograferen. We hebben er weer zin in! 

Waar blijft de bezemwagen?

De regen zou volgens buienradar al om 16 uur zijn langs gekomen maar het is nog steeds droog. Dat buitje is vast ook ergens blijven steken. Wij nemen het ervan en laten onze camera’s nog even uit. Die mogen zelfs wel even op statief met dit donkere weer. Vanaf een terras wordt nog geroepen dat we het statief niet als rollator moeten gebruiken. Grappig zijn ze ook al in het Groene Hart.

Hollands weertje

De regen stuurt ons tegen 22 uur toch naar binnen, we gaan nog lekker een drankje doen in de bar en nog een poging wagen om tijd door te brengen op Instagram. Dit lukt half en als de ober vraagt of de hij de drankjes op onze kamer moet zetten rollen we van de bank. We voelen weer een bezemwagen-momentje aan komen. Bij het ontbijt gaat het beleg zwemmen in de jus maar verder verloopt alles op rolletjes. Bij de kegelbaan ruilen we de fietsen om voor onze koffers en nu maar hopen dat ze richting Woerden rollen.

Het Groene Hart leeft

De rit gaat verder langs het water. Overal in het Groene Hart is het op het water gezellig met bootjes, suppers, kano’s en er wordt veel gezwommen. Het leeft, en dat maakt het fietsen nog leuker. De stalletjes langs de weg zorgen ook voor wat oponthoud en bij elk bochtje wordt de verrassing groter en groter. De route is een feest voor onze camera’s, we hoeven de slingers niet op te hangen. 

Knappe prestatie

Onderweg komen we een zwemmer tegen en langs de kant loopt zijn vriendin met hem mee. We maken een gezellig praatje en zijn benieuwd naar het zwemdoel dat een triathlon blijkt te zijn. Met 14 kilometer zwemmen vandaag stappen wij dankbaar op onze heerlijke fietsen. Wij houden het liever droog al is dat met het beleg niet echt gelukt.

We kunnen niet heksen

We komen precies op tijd aan in het vestingstadje Oudewater. De Heksenwaag wacht ons al op en we storten op een bezem, met de camera hoor, geen zorgen. Het verhaal is ons snel duidelijk, een te laag gewicht zal bepalen of wij heksen zijn. We hebben al een vermoeden wat bevestigd wordt met een oorkonde: Geen heks! Jihaa! Dat gaan we vieren! Wat kan in het Groene Hart met een zalige lunch midden op de brug bij Eetcafe Lumiere. Ook hier werkt het zonnetje mee. Hoe mooi is dit leven? We trakteren ons zelf nog op een rondje langs de mooiste geveltjes en dan gaat onze route weer verder, dus wij er achteraan. 

Woerden wacht

Op naar Woerden, daar zijn we vaker geweest maar dat betekent niet dat we de weg zomaar vinden. We hebben tijd over en rijden zo het Landgoed Bredius op met het bijbehorende park. De beste reden om even flink op de rem te trappen, want het is compleet met ruïne en we vinden nog een bloementuin. Je snapt het, de camera’s willen een rondje en wij protesteren niet. De een staat te wortelen en de ander duikt tussen de bloemen tot de tijd zegt dat het tijd is, want er wordt op ons gewacht. 

Schipper mag ik overvaren?

Het Partyschip Sweet Caroline is de boot van Caroline en Andrew en ligt in de haven. Mariëlle van Beleef Woerden komt er even op toezien dat we op de juiste boot springen en dat lukt zowaar. We houden het droog, alweer. Als we dobberen blijkt wat een geweldig lieve en zorgzame mensen Caroline en Andrew zijn, met een mooi levensverhaal en het hart op de goede plek. Ooit samen jaren actief in de wereld van markten en braderieën ging de een schilderen omdat het leven leuker kan. Toen ze elkaar misten bij het werk werd het tijd voor een nieuwe hobby en begon de zoektocht naar een bootje. Dat bootje werd een boot of is het een bus? In ieder geval is er iets meer plek dan voor twee personen en varen ze nu met gezellige groepen door de wateren van Woerden. Ze hoeven elkaar niet meer te missen.

De tijd vliegt

Verander je hobby in je werk en je hoeft nooit meer te werken. Wie wil dat niet? Zij doen dat gewoon en zitten vol verhalen die jij van hen moet willen horen. Wij willen nog wel een rondje.  Aan boord raken we niet uitgepraat en uitgekeken. Woerden is vanaf het water misschien nog mooier en het theehuis is een ware fotostop. Het kasteel kijkt ons sprookjesachtig aan en wij voelen ons met de mijl roziger worden. Wat een ontspanning is dit. Heerlijk zen rollen we de boot uit de fiets op en in een standje acht gaat dat laatste vanzelf. 

Sapperdeflap

Bij Buitenplaats Kameryck worden we verwacht en staat er een set heuse pipowagens voor ons klaar. Wie Pipo is en wie Mamaloe weten we niet, maar we weten wel dat we het geluk hebben om hier te kunnen slapen. Deze pipowagens zijn eigenlijk exclusief voor de feestende gasten tijdens evenementen bij de buitenplaats. Nu weten zij natuurlijk dat wij ons eigen feestje wel bouwen dus mogen we een nachtje oefenen. Met ieder ons eigen wagentje slapen we als een roos. Dag vogels, dag bloemen, dag vriendinnen!

De wei in

De volgende ochtend brengen de fietsen ons naar de beste mist en we schieten er weer lekker op los. Zo vochtig als het buiten is zo droog wordt ons haar en pluist lekker alle kanten op en dat past dan weer prima bij dat pipo gezicht, heb je beeld?

Blond

Een zalig ontbijt doet ons verlangen naar een stevige fietstocht, want in beweging zijn geeft hoop dat niet alles op de heupen blijft hangen. We komen bij Voetveer De Toegang. Voor ons is het abracadabra. Ons brein kan dat mooie fotomoment midden op de vaart helemaal niet combineren met aan een wiel draaien. Het feit dat we wel iets vooruit gaan betekent dat we iets goed doen. Maar nu we blijven steken doen we iets fout. Maar wat? We gaan zelfs terug! Hoe heen-en-weer wil je het hebben? Het voordeel is dat we nu wel het informatiebord kunnen lezen en daarop staat aan 1 wiel draaien. Aha, dat verklaart een hoop! Een van ons stopt met draaien. Het werkt!!

En we gaan nog niet naar huis

Terug bij Kampeerboerderij Koole leveren we de e-bikes van Qwic in. Die gaan we zeker missen want ze gaan als een malle. Na een kop koffie laat het rondje over de camping ons zien waar Johan zo trots op is en wordt het tijd om te gaan. De auto brengt ons naar het Archeon in Alphen aan de Rijn en dat blijkt een echte verrassing. Daar moet je je camera willen brengen. Natuurlijk is dit park vooral gericht op kinderen maar de entourage is zo fotogeniek, wij willen terug! Het licht in de huisjes is een feestje in je foto.

Say cheese 

In Gouda wacht de Gouda Cheese-experience op ons met een warme welkom in de vorm van een natje en droogje. De experience is pas geopend en eigenaresse Femke vertelt enthousiast hoe ze in een periode van drie jaar gebouwd hebben aan de start van het bedrijf en blij zijn nu open te kunnen. De toer begint met een fotopunt en speelt in op de feiten en weetjes rond de bekende kazen. Met animatie Ralfie als gids gaat niemand verdwalen en na afloop is een kaasproeverijtje.

Geen beren op de weg

Vanuit Gouda gaat de auto via de snelste route naar Leerdam. De geplande toeristische route houden we tegoed. Gelukkig, we kunnen terug! In Leerdam kunnen we inschepen bij Hotel het Oude Posthuys waar de trap ons direct naar de camera doet grijpen en we met koffer en al naar boven rollen en weer naar beneden met camera en al. Er zijn geen gewonden gevallen.

Nog een nachtje slapen

We eten bij de Beren aan het water i.p.v. op de weg en wandelen het stille Leerdam in. Dit fotografeert lekker, maar de stilte is eigenlijk onnatuurlijk in dit anders zo drukke plaatsje. De buitenlandse toeristen missen, maar in het haventje is het gezellig druk met alle bootjes. De rust zal snel roesten, want morgen komen de 40plusvriendinnen. Nadat ze al een poos zitten te vissen in onze whatsappgroep waar we dit keer heen gaan, weten ze dat pas sinds gisteren. De verrassing is altijd onderdeel van de pret. En nu snel retteketet op tijd naar bed.

Vakwerk in het Groene hart

We slapen lekker uit en melden ons stipt op tijd bij Leerdam glasstad waar we afgesproken hebben met Mirja voor een ontbijtje. We verplaatsen onze auto naar het station en komen daar de eerste vrolijke vriendinnen al tegen. Dat belooft wat, ze hebben er al zin in. Samen fotograferen en delen is het leukste wat er is, en dat is iets wat kan in het Groene Hart. We wandelen met Mirja richting  de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum waar de groep vriendinnen al op ons staat te wachten. Nou ja wachten, ze zijn al druk in de weer met hun camera’s want er is al genoeg te zien om vast te leggen.

Als we compleet zijn gaan we naar binnen aan de koffie met gebak in het gezellige lunchcafé de Houtloods. Iets kort op het ontbijt voor ons, maar het glijdt er lekker in. Henk en Jessica zijn aan het werk in de glasblazerij. Ze vormen een mooi en krachtig team en begrijpen elkaar zonder woorden. Het raakt ons hoe ze samen tot een waar kunstwerk komen. De liefde voor het vak verbindt hen.

Als de kat van huis is

Magda de stadsgids staat al te trappelen om ons Leerdam te laten zien. Wij trappelen mee en met ons ook de app Leerdam AR stadstour waar onder anderen virtuele muizen over je heen lopen. We gaan nog harder trappelen.

Het verhaal van Magda moet je vooral zelf beleven. Ze vertelt het bevlogen met liefde voor Leerdam, erover schrijven zou geen recht doen.

Hofje van Aerden

Mevrouw van Aerden heeft een prachtig hofje laten bouwen en daar zijn wij van. Hofjes zijn de leukste. Hoe wist Mirja dat nou? Een hofje compleet met bloemen, appels en peren en met gids Guus Harms die ons meeneemt in zijn liefde voor dit erfgoed.

We gaan los met de camera en waarderen zijn geduld. Na afloop ploffen we neer op gezellige kleedjes in de tuin van het hofje en we laten de lunch van Het Veerhuys lekker smaken.

Lekker langs de Linge

Dan is het tijd om verder te gaan met onze ontdekkingstocht door Leerdam de leukste. Onze camera’s schieten nog even lekker door tot we bij de haven komen waar een boot van Rederij Leerdam op ons wacht. Echt leuker wordt het niet, een stukje varen met vriendinnen, daar droom je toch van? Met de camera in de ene hand en een drankje in de andere genieten we aan dek van de pracht en praal langs de Linge. De tropische temperaturen dragen bij aan ons zonnige humeur en de Linge vaart super fijn gezien het aantal bootjes of wat er voor door moet gaan. Echt een gezellige vakantiedrukte!!

Het Groene Hart voor altijd in ons hart.

Het Groene Hart heeft ons aangenaam verrast. De iconen gecombineerd met het fijne wijdse landschap en de spontane attente mensen gaan we niet meer vergeten. Een eindeloos avontuur en het roept de vraag op: Wat kan er nou niet in het Groene Hart?

Wij sluiten onze midweek in het weekend af met een drankje op het terras en proosten op alle avonturen en het leven. Hoe mooi kan het zijn?! 

We hebben een rem-je-rot top 10 vandaag:

 1. Bij Kampeerhoeve Koole absoluut remmen als het vlindertijd is. De vlinderstruik bij Johan zit vol met allerlei insecten.
 2. Met een heen-en-weertje is het dubbel feest voor je camera bij Pont de Toekomst in Woerdense Verlaat
 3. Met zonsopkomst wil je naar Park de Grutto in Kamerik het is een fijne plek en bij mist is het er stralend!
 4. Bij Heicop in Kockengen even remmen voor het fijne straatje langs het water.
 5. In de buurt van Boerderij Hazenveld lekker aan de wandel met je camera. Vergeet de zonsopkomst niet. Een ijsje van Marianne is ook zalig!
 6. Ga maar los met je camera op de “ruine” en in de bloementuin van het Bredius park en vergeet vanaf de overkant van het water het Theehuis niet.
 7. Je hebt bij Oudewater op de markt een mooi zicht op de gracht.
 8. De Boezemmolen in Haastrecht mag natuurlijk niet ontbreken.
 9. De Veerpoort in Schoonhoven wil je niet missen.
 10. Na al dit moois kun je tot rust komen in het prachtige Hofje van mevrouw Aerden in Leerdam.

Wil je vaker remmen?

Of liever nog een paar kastelen?

Varen kan natuurlijk ook!

59 reacties op “Het groene hart spreekt!&rdquo

 1. Het groene hart is altijd dichtbij en een goed idee. Zo genoten daar. De kronkelpaadjes tussen het water en land zijn te leuk 🤩 wanneer gaan we weer?

   1. Alsof jullie weken weg geweest zijn, zoveel gezien en meegemaakt. Maar wat is mooi daar, krijg meteen zin om ook zo rond te fietsen. Een heerlijke blog en om de telefoon moest ik even grinniken hoor, komt me bekend voor om iets te vergeten als je op pad gaat 😜

    1. Achteraf moeten wij ook grinniken om de telefoonstunt. Achteraf dan hè? 🙂 Gezellig dat je meeleest! Tot gauw! x

 2. Heerlijke herinneringen hebben we gemaakt in het Groene Hart. Genoten van de prachtige omgeving, gastvrijheid en rondjes op de fijne e-bike. Het toetje met de vriendinnen in Leerdam was onvergetelijk. Voorlopig loopt het hart hier nog van over en is de mond er vol van. 😃💚💚💚

 3. Wat een heerlijke memory lane! In Woerden geboren, vaak ik Oudwater geweest (incl de Heksenwaag natuurlijk!), heerlijk eten bij Belvedere, getrouwd in het kerkje in Kockengen, de jaarlijkse pitch en putt met de familie in Kameryck, enz enz. Wat heerlijk om dit alles door jullie ogen te zien… en wat heerlijk om de verhalen te lezen. Xx

  1. Dat is helemaal leuk om te horen geen verrassingen voor jou en toch verrast 🤩 blij met je leuke reactie 👍💕

  2. Jij moet ook wel een Groen Hart hebben met al die herinneringen die daar liggen. Wat is het er geweldig mooi en wat een bofkont ben jij. Dank voor je leuke reactie. 💚

 4. Wat een heerlijk verhaal, en prachtige foto’s. Rem-je-rot…geweldig 😀😀
  Superhandig die kaart eronder.
  Oudewater is schitterend, en er zijn nog wat plaatsen genoemd waar ik graag nog heen wil, zoals Gouda.
  En wie van jullie vergat haar mobiel??
  Leuk om te lezen hoe jullie genieten.

  1. Wat leuk jouw enthousiaste reactie Heleni. We zijn benieuwd waar we jou de komende tijd gaan terugvinden in het Groene Hart en volgen het op de voet op Instagram. Wie vraag je? Hahaha! We noemen geen namen.😅💚😂

  2. Neem iets met een goeie rem dus haha, alvast veel plezier heleni🤩 en bedankt voor je mooie woorden💚. Oohhh ik zeg niks hoor 😂😂

 5. Ook voor mij een paar zeer bekende plekken. Wat een heerlijk verhaal! Ervan genoten, prachtige foto’s.

  1. Fijn Marianne en ook al fijn dat jij onderdeel van het toetje was.😄 Lekker genoten van de afsluiter in Leerdam. Dank voor je leuke reactie!

  2. Heerlijk, het blijft naar feest met jou 🥳 o heb trouwens nog een superleuke foto van jou marianne. Ik stuur die zsm 👍👍

 6. Weten jullie zeker dat het een midweek was? Het klinkt als 14 dagen vakantie zoveel hebben jullie beleeft

  1. 😂 Nou zijn we niet de beste in tellen, maar dit is net goed gegaan. Hahaha. Er is zat te beleven in het Groene Hart. Fijne reactie, Inge. x

 7. Wat een heerlijk verhaal! En zó leuk dat ik daar een klein beetje deel van heb mogen uitmaken 😊.
  Kockengen, Kamerik, heerlijke omgeving om te wonen en rond te struinen met camera!
  Óp naar het volgende avontuur !

  1. Wij vonden het zo leuk om tegen jou op te botsen op de vroege ochtend. Je woont maar prachtig! We begrijpen nu helemaal waar al jouw mooie foto’s vandaan komen. 🤩💚🤩

  2. We snappen nu wat jij allemaal doormaakt daar 🤩💚🤩 en wat gezellig dat je ff de wei in kwam scheuren 😂 en dan ook nog ff model springen in leerdam 🥳🥳 wat een feest. Dikke dankjewel 💚

 8. Ohhh … wat staat jullie avontuur weer in een sneltreinvaart op papier … en jullie nemen mij ook in een sneltreinvaart mee op jullie dagen in het groene hart 💚 ik geloof dat mijn fiets ook maar eens die kant uit moet 😍

  1. We gaan als een trein op de fiets. 😀 Die fiets van jou gaat dat leuk vinden en jij ook. Camera niet vergeten! Bedankt voor het lezen. x

  2. Zalig vooruitzicht jose. Weet zeker dat jij tijd te kort komt daar 💚 bedankt voor al je enthousiasme, zo blij mee 👍

 9. Wat een zalig verhaal. Ik heb genoten, en een ietsje langere pauze genomen. Wat zal het Groene Hart lang nagenieten van jullie bezoek. En ik kom af en toe terug op jullie blog voor de superleuke tips.

  1. Het is ook een heel verhaal 🤣 blij met je mooie reactie karin💚💕. Jouw fiets past daar ook prima 😉

 10. Intussen jullie verhaal gelezen en nu al herlezen.
  De eerste dag al chaos. Wat heerlijk dat dat dan ook gewoon weer gebeurt en net zo makkelijk opgelost wordt …
  Dit is volop mee genieten , met een smile van oor tot oor 😃
  Wat hebben jullie veel gezien en gedaan . En heerlijk dat wij het
  toetje van jullie vakantie mochten zijn .
  Fijn zo’n 💚hart in ons mooie landje 😍

  1. Ik zie je lachen. We snappen soms zelf niet waar de avonturen vandaan komen, maar genieten als een dolle. Vriendinnen als toetje willen we elke dag wel. 😀

  2. Gezellig anita, ik word bkij van jouw reactie en lees gezellig nog eens mee 😂😂😂.
   Toetjes zijn plusjes 💕👍 wat fijn dat je mee was 🥳

 11. Wat een heerlijk verslag van jullie mini vakantie. Ik heb gewoon gezellig mee gefietst en wat valt er daar veel te zien!

  1. Je raakt daar niet uitgekeken 💚 neem goeie remmen mee 😂 dank voor je leuke reactie en dat je ons zo volgt mirjam 💕

  2. Dan snap je ons heen-en-weertje. Je raakt niet uitgekeken in het Groene Hart. Dank voor je leuke reactie! x

 12. Met jullie aan de wieg gestaan van dit avontuur en blij dat het zo geslaagd is! Het blog is heerlijk geschreven en het zijn hele mooie foto’s. Het was gezellig om jullie te volgen op deze gave tocht in het mooie en veelzijdige 💚

  1. Wat ben je een bofkont als je mag wonen en werken in het Groene Hart, Joke. We hebben zo genoten en wat hebben jullie alles goed geregeld daar. Knap! Bedankt! x

 13. Lieve vriendinnen, wat hebben jullie weer veel gezien en meegemaakt. En wat weten jullie dat iedere keer weer prachtig vast te leggen en heerlijk te verwoorden! Ik had aan twee koffie niet eens genoeg, ik bleef lezen……
  Een elektrische fiets heb ik, een camera, de knooppuntenapp en met jullie verhaal erbij roept dat gewoon om daar in dat Groene Hart ook maar eens een rondje te gaan rijden. Nu alleen nog een moment vinden….

 14. Zooo fijn om jullie avonturen mee te beleven! 💓
  Even veel keer de weg kwijt als beeldjes schieten?? 😄
  Niet alleen prachtige foto’s maar ook super verteld!

  1. We gaan voor de details, het overzicht zijn we toch al kwijt. Hahahah! Fijn om te horen Daniela! x

 15. Wat een top verhaal is dit weer, chaos alom en weer een emmerlijst erbij. Wat is dit toch mooi dat jullie dit mogen beleven en dat delen met ieder die dat wil !
  De pareltjes van Nederland ontdekken 🧡

  1. We hebben al een armband en gaan voor de ketting! 🙂 Bedankt voor je leuke reactie Sacha. x

  2. Zo leuk dat je hier de inspiratie komt plukken Sacha 💚 wij zijn er ook nog niet klaar. Het gebied vraagt om een heenenweertje 😉😉

 16. Wat een geweldige fietsvakantie.. Ik hoop dat de remmen het nog doen.. 😅😂 in ieder geval de camera zeker wel.. vreullie wat een mooie foto’s.. En het vijfdaagsdagboek is heerlijk om te lezen, dat be je toch weer mooi mee 🙏😃😍👍

 17. Wat leest dat weer heerlijk weg, had eindelijk eens tijd om jullie belevenissen in het groene hart te lezen. Wat een lol moeten jullie gehad hebben en veel gezien. Met de fiets en dit weer hadden jullie het maar getroffen en zoveel gezien dat het lijkt of jullie langer onderweg waren dan de midweek.. ik heb weer mee genoten van al het moois

  1. Het waren 5 dagen die ingevlogen zijn maar de ontspanning was zo groots dat t wel voelde als minstens 3 weken op reis 😉 Bedankt voor je mooie woorden, blij mee 😍

 18. Wat een heerlijk blog; prachtige verhalen en foto’s! Jullie hebben ontzettend veel gedaan en beleefd. Heerlijk, zo leuk om op deze manier met jullie mee te reizen. En inspiratie op te doen; ik wil ook naar het Groene Hart. Ik ken het vrijwel niet dus ga dit snel ook eens zelf ontdekken. Met jullie blog als reisgids, ideaal!

  1. Superleuk Kariene! Wij zien het natuurlijk gezellig voorbij komen in jouw stories op Instagram. Daar verheug ik me nu al op! x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.