We love Griekenland!

Geveltjes, geveltjes, geveltjes

We gaan naar Griekenland!

Ja echt! We kunnen het zelf nog niet geloven! We gaan naar Griekenland voor het blog: I love Griekenland en we vliegen met Transavia van Schiphol naar Thessaloniki in Grieks Macedonië. We zullen vroeg vertrekken, dus hebben we om 7 uur ‘s morgens afgesproken. Lekker vroeg! Eerst die bak koffie er maar in, want daar worden we pas goed wakker van.

Stiekem zijn we allemaal een beetje nerveus. Voor het eerst samen op reis en dan ook nog eens best lang. 11 dagen maar liefst! Wat een feestje, maar ook uitdagend. Met een groep vriendinnen op reis, verdient enige aandacht en aanpassingsvermogen. Gelukkig zijn wij al heel wat keertjes samen op pad geweest, met of zonder overnachting. We zijn al goed op elkaar ingespeeld en hé, met de gezamenlijke passie “fotografie” als reisgezelschap, zullen we ons zeker vermaken!

Onderweg naar de gate komen we langs de Rituals waar sommigen van ons (ik noem geen namen) de handjes wassen alsof ze nog nooit een sopje gezien hebben en anderen een lekkere crème kopen. Uiteindelijk moeten we ons nog een beetje haasten voor de vlucht met Transavia. De tijd vliegt letterlijk voorbij, samen met het prachtige uitzicht op allerlei onbekende sneeuwtoppen. We kletsen met het grootste gemak 3 uur vol. Zou dat de hele reis zo blijven? Wat denk jij?

Geland in Thessaloniki

Aangekomen op de luchthaven van Thessaloniki zijn we de vooraf gereserveerde taxi al kwijt voordat we die gevonden hebben. Maar gelukkig is daar de meer dan vriendelijke (goed Nederlandssprekende) dame van Hertz autoverhuur die ons op weg helpt, dus de taxi overbodig maakt. Voor we het weten stappen we in de auto en zijn we op zoek naar onze hotels. Dat blijkt nog een hele uitdaging met die best grote bak in die smalle eenrichtingsverkeer-straatjes. Het voordeel is wel dat ze, bij het hotel, daardoor direct de koffers uit de auto slepen, zodat deze snel geparkeerd kan worden. Die grote auto had overigens meer voordelen, maar hierover later meer.

Alaaf!
Ons welkomstcommitee. 😀
jazusterneezuster
Duifjes duifjes, kom maar bij …

Je slapend rijk voelen

Ja slapend rijk voelen we ons zeker in de prachtige hotels waar we onze eerste Griekse nacht mogen beleven. Ik slaap die nacht in het Mediterranean Palace op de 4e verdieping, met het geluk van een balkonnetje met zicht op zee. Marga en Sandra slapen in het Electra Palace. Ook al een echt paleis, sjiek de friemel, we voelen ons net prinsessen en dat kunnen we meer dan waarderen.

De eerste kennismaking

Eleftherios Venizelos
Selfietijd x 2! Geef hem ook een mobieltje!

Na onze bagage op de kamers gebracht te hebben, vertrekken we gauw voor een rondje door de stad. We komen niet ver want direct om de hoek is een markt waar van alles te krijgen is. Een eerste kennismaking met de Griekse producten in geuren en kleuren. Niet alles is even fotogeniek, maar de varkenskoppen (ja echt!) blijven vooral Marga boeien. Ze hangen aan haken of liggen ter verleiding op de toonbank. Echt een bezienswaardigheid maar een smakelijk hapje? Nee, we krijgen er geen honger van, maar de lens van Marga, maakt overuren.

Ik zal haar vragen of ze een van haar foto’s ergens in haar blogs kwijt wil. Dan komt hier vanzelf een link daarheen. Het is eigenlijk te leuk om niet met jou te delen!

Fotograferen of een terrasje?

We dwalen verder langs het leuke plein en de straten erachter. Zullen we tijd maken voor een terrasje? Het zonnetje lonkt wel, maar de tijd is vandaag niet onze vriendin. We moeten kiezen, fotograferen of het terras en dan wint fotograferen toch echt! We zijn maar 1 middagje in Thessaloniki, dat is eigenlijk te kort, dus hop, geen getreuzel, we gaan er voor!

Geveltjes, geveltjes, geveltjes
Je kijkt je ogen uit bij alle mooie geveltjes.
Geveltjes, geveltjes, geveltjes.
Op een been kun je niet lopen.

Onze eerste insta-fotospot: de parapluutjes aan de kust van Thessaloniki

Tegen de tijd dat de zon ondergaat besluiten we op zoek te gaan naar de parapluutjes, die we op instagram vaak voorbij hebben zien komen en een echte fotospot is. Dit is een kunstwerk van de Griekse kunstenaar George Zongolopoulos dat je zeker niet mag missen!

En het regent niet eens
Daar zijn ze dan! Net op tijd!
Blablabla
Gezelligheid langs de boulevard in Thessaloniki

Onderweg kunnen we de verleiding niet weerstaan om van allerlei silhouetten zoals mensen, bootjes en ander leuks, foto’s te maken. Er is zoveel moois te zien. Hierdoor komen we eigenlijk net wat te laat bij de pluutjes, want het is al bijna donker. Dat “te laat” en “duurt lang” blijkt een (eigenwijze) rode draad tijdens onze reis. Ook daarover later meer.

Hoog Sammy kijk omhoog!
De Griekse vlag vinden we ook in Thessaloniki!
Dorst!
De gezellige terrasjes hebben we overgeslagen.

Onze maag knort zo hard!

Na het gedraaf langs de boulevard lopen we op ons akkertje naar ons hotel. Van die 13.000 stappen en alle squats voor dat perfecte plaatje, hebben we flinke honger gekregen, dus hop hop richting het restaurant boven in het hotel: “Orizontes Roof Garden”, voor een lekker etentje met een dito uitzicht over het plein, strand en de zee. De salade, friet met warm vlees en de zoete toet smaken zalig.

Vlieg met me mee!
Het uitzicht vanuit het restaurant Orizontes Roof Garden. Love it!

Onze eerste kennismaking met Macedonië zit er op. Thessaloniki heeft er een mooie start van gemaakt en wij rollen moe, voldaan en met nu al een rolletje vol, heerlijk ons bedje in.

Zin in een nieuwe dag, maar die moet nog even wachten.

 

Heb je onze intro al gelezen?

Benieuwd naar morgen?

Volg je onze avonturen al op Instagram?

6 reacties op “We love Griekenland!&rdquo

 1. Prachtige stad! De foto van de pluutjes is geweldig mooi! Heerlijk hè; dwalen door zo’n sfeervolle stad en op elke hoek van de straat nieuwe dingen ontdekken.

  1. Nou Kariene, het is er echt zo heerlijk! We willen eigenlijk zo wel op het vliegtuig springen om weer terug te gaan. Dankjewel voor je leuke reactie! x

 2. Wat een heerlijk verhaal! Lees goed weg, met een gezonde dosis humor (kan me goed vinden in jullie hersenspinsels!)

  Kijk nu al uit naar meer!

  Liefs
  Les

 3. Heel mooi geschreven dames, paraplu foto is prachtig! Ik reis virtueel met jullie mee 🌿

  Succes,
  Soraia xxx

  1. Wat gezellig Soraia, dat je er bij bent. Dankjewel voor het compliment, ik geef het door aan de anderen. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.