Start van onze roadtrip

De start van onze roadtrip!

We hebben alle drie heerlijk geslapen en dus kunnen we er weer tegenaan vandaag. Maar eerst een goede bak koffie en wat te eten! Zonder een ontbijtje kunnen wij niet denken, laat staan de weg vinden. We zijn aangeschoven bij het ontbijt in Electra Palace.  Door het prachtige uitzicht vanaf de hoogste verdieping, waar het restaurant zich bevindt, is het zalig wakker worden en vergeten we toch nog bijna die koffie op te drinken.

De toeristische route.

Het doel is vandaag om via Neraida, waar een mooie brug ligt, naar Meteora te rijden en daarna door naar Kastoria, waar onze accommodatie geboekt is. Dit is best een lange rit maar zeker een mooie route en ons kennende gaat dat een hele uitdaging worden. Direct na ons instagram-momentje, dat ook nog bij die koffie moet gebeuren, gaan we er als een speer vandoor.

Onderweg wordt er regelmatig op de rem getrapt. Een kapelletje rechts en een mooie boom links, we kunnen er maar niet voorbij rijden. Ook zien we veel miniatuur kapelletjes onderweg. De eerste 40 zijn op de foto gezet, maar er zijn er zoveel, dus beter om daar toch maar mee te stoppen, anders komen we nooit aan op de plaats van bestemming. Op dat moment hebben wij nog geen idee waar ze voor zijn die miniatuurtjes, het lijkt alsof ze er staan om iemand te gedenken, maar gezien het aantal is dat niet te hopen.

Langzaamaan komen we in de buurt van de brug bij Neraida, maar eerst stoppen we nog “even” aan de oever van Aliakmonas Potamos, omdat we 4 schattige bootjes zien dobberen en we die niet kunnen laten liggen. We hebben er een foto van gemaakt en ze toch maar laten liggen. We genieten meer dan 100 procent van al die afleiding, heerlijk.

Koffiestop in Neraida

In het dorpje Neraida lopen we wat rond en worden we gewoon van de straat getrokken. We moeten naar het uitzicht komen kijken, dat is inderdaad adembenemend mooi, de brug krult in een mooie boog zo naar de overkant.  Voor de aardige man is het uitzicht maar bijzaak, hij wil ons gewoon een bak lekkere koffie verkopen, het verkopen is hem wel gelukt.  De koffie duurt lang en is bijna helemaal opgedronken. Het uitzicht is wel super, of zei ik dat al ?

Onze weg gaat weer verder nadat we extra genoten hebben van alle uitzichtpunten in Neraida. We zijn nog niet zo heel lang aan het rijden of daar zien we iets dat lijkt op een kruising tussen Meteora en Saarschleife in Duitsland. Het blijkt Kamvounia te heten.

Ook mooi, maar onze tijd tikt te snel verder dus er zit niks anders op om de auto weer in te springen en verder te gaan. De ontdekking van de dag is het bruggetje Chasia. Zeker 683 foto’s van die hele dag, dat wel, maar geen wereldplaat hoor van de Chasia brug. Het kan niet overal raak zijn, en dat ligt niet aan de locatie hoor! Voor jullie beeldvorming toch maar een foto, haha

Ja! Meteora gehaald!

En dan, ja hoor, dan komen we op het einde van de middag aan in Meteora. We kunnen niets anders meer bedenken dan de weg te gaan rijden die langs de meeste kloosters zal gaan.  De uitzichten doen ons in en uit de auto springen. Na klooster nummer 4 heb ik dat maar gelaten en ben naast de auto blijven lopen, net zo handig.

De kloosters zijn helaas op dit moment gesloten maar we hebben nog de hoop dat we ergens de komende 9 dagen tijd hebben om terug te komen. Omdat bij ons werkelijk alles lang duurt en al het andere wat op ons pad komt ook zo ontzettend mooi is, hebben we geen kans meer gezien om terug te gaan naar Meteora.  Dat de keuze dus reuze is tijdens deze prachtreis mag duidelijk zijn, maar gelukkig zijn we het over alles heel snel eens, dat is het voordeel van met zijn drietjes reizen.

En weer door

We besluiten om de toeristische route verder aan de toeristen te laten en gaan full speed via de snelste weg naar Kastoria, gauw inchecken in ons appartement. Ook vandaag weer moe, honger en al donker. Dankbaar schuiven we aan bij Krontiri in Kastoria voor het diner en dat blijkt een top tent te zijn. De gerechten zijn erg lekker en gaan ondanks de mega porties bijna helemaal op. Ook hier is de keuze weer reuze, maar de gecarameliseerde uien zijn zwaar favoriet bij ons. De live muziek maakt de Griekse beleving compleet. Wij slapen weer als roosjes. Morgen gaan we bij daglicht eens kijken hoe het er hier allemaal uitziet. We kijken er nu al naar uit.

Heb je onze introductie al gelezen?

Gezien wat we in Thessaloniki beleefd hebben?

Wil je verder lezen over morgen?

13 reacties op “Start van onze roadtrip&rdquo

    1. We kunnen de route zeker aanbevelen, het is een belevenis die je nooit meer gaat vergeten. Er komt nog wel meer informatie binnenkort. Bedankt voor je leuke reactie, erg blij mee !! groetjes sandra

  1. Een prachtige start van jullie roadtrip! De foto’s zijn zo mooi, het verhaal is heerlijk om te lezen. De Meteora kloosters staan ook op mijn verlanglijstje maar er is in dat deel van Griekenland nog veel meer moois te ontdekken. Ik kijk uit naar jullie verdere verhalen.

    1. Hoi Kariene, superleuk dat je zo enthousiast bent, ik word daar erg blij van. Meteora mag wel een paar plkejes omhoog op jouw lijstje want dat ga je zeker te weten zo supermooi vinden. Er komt trouwens binnenkort meer informatie over de reis. dank voor je reactie en een fijne dag vandaag ! IK zal aan je denken.

  2. Geweldig om te lezen, een echte page-turner. Net alsof ik er zelf bij ben geweest, zo tof heb net zo hard mee gelachen wat een avontuur. Wil zeker meer zien van jullie super mooie foto’s en alle belevenissen horen. Ben vaker in Griekenland geweest maar deze kende ik nog niet, toch maar eens kijken waar onze volgende vakantie naar toe gaat, Jamas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.