Op bezoek in Kastoria

Geplaatst op

Een echte parel, Kastoria

Het is vandaag een prachtige dag om Kastoria te gaan ontdekken. We zijn nu toch hier en het is schitterend weer. Raar eigenlijk, dat het hier vorige week nog sneeuwde en nu is het korte broeken weer. Niet dat we die bij ons hebben, maar zou wel fijn zijn. We stoppen als eerste bij een berg ganzen, met een prachtig uitzicht op de stad.

We hebben moeite om weer verder te rijden, als er ook nog pelikanen blijken te zitten. Hoe gaaf is dat? Hoeveel foto’s kun je maken van ganzen en pelikanen? Nou heel veel, want anderhalf uur later rijden we pas weer verder. Bij het wegrijden van de parkeerplaats wordt er getoeterd. Wat leuk, zullen we sjans hebben? En dat op onze leeftijd. Want ja, 40+, dan verwacht je het niet zo snel meer. Of hebben we iets verkeerds gedaan in het verkeer? Op het einde van de dag blijkt het totaal iets anders te zijn. Hierover dus later meer.

Heerlijk lunchen aan het water

Ondertussen, hebben we van al dat harde werken honger gekregen en we ontdekken een superleuk tentje aan het water. Refreshment The Doltso. We hebben zelden zulk aardig personeel meegemaakt en ook de gezellige locals willen ons wel helpen met het bestellen van frietjes. Om daar dan weer wat fatsoenlijke foto’s van te kunnen maken beland ik in de plantenbak en verhuist ons tafeltje naar de rand van de boulevard. Het eten was zalig en na de nodige zonnestralen meegepikt te hebben, gaat de auto weer verder.

We besluiten om de eenrichtingsweg naar boven te nemen, die langs het meer en om de heuvel loopt, op het schiereiland. Onderweg wordt het uitzicht steeds mooier en mooier. Boven heb je dan ook nog een prachtig zicht op de gehele stad en de verre omgeving. Een echte aanrader dus. Eenmaal terug beneden in de stad, lopen we nog wat leuke straatjes door en komen we bij een mooi typisch Grieks pleintje. Aan dat pleintje zien we een terras wat zo gezellig aandoet, dat we er wel iets moeten drinken. Idees Art Cafe and Shop heet het en binnen blijkt het een hip tentje te zijn met leuke winkels. Hier kun je zeker slagen voor een leuk souvenir.

Het raadsel van het vest

Gelukkig zitten we dicht bij het water, want als de lucht al mooi roze gaat kleuren rennen we als een haas die kant op. Als de zon onder is krijgt Monique het koud. Ze wil graag haar vest aandoen, maar waar is dat ding nou? Heb jij het misschien gezien? Ligt het dan toch nog in de auto? Plots dringt het tot haar door, het vest ligt nog bij de ganzen! Oh oh, wat een gans!

We worden plotseling wakker uit onze droom, helaas, geen sjans. Het kwartje valt. Ze heeft het vest op het dak van de auto gelegd. Nu begrijpen we het getoeter van die ochtend. Bij het wegrijden is het vest er afgewaaid. Dus, wij terug naar de ganzen, op zoek naar het vest. Maar waar is nou die ene parkeerstrook, waar we vanmorgen stonden? In het donker ziet het er toch allemaal net wat anders uit. Gevonden!!!! Maar geen vest! Net als we de moed toch een beetje opgeven, ziet Sandra plotseling toch nog iets van een hoopje ellende liggen. Ja hoor, daar is het vest. Gelukkig. We kunnen weer verder met een blije Monique.

Moe en voldaan gaan we ook vanavond weer heerlijk eten bij restaurant Krontiri in Kastoria. Kom maar door met die heerlijke uien. Vanavond helaas geen live muziek, maar dat is voor nu niet erg. We zijn moe en willen graag terug naar ons appartement, want het was weer een indrukwekkende dag. Zoveel gezien en gedaan.

Heb je onze introductie al gelezen?

En de start van ons avontuur?

Lees alles over gisteren!

2 reacties op “Op bezoek in Kastoria&rdquo

  1. Wat een mooie foto’s!

    Verdorie zeg! Dan denk je dat je sjans hebt en wordt je later uit die mooie droom geholpen. Levert wel weer een hilarisch verhaal op, haha.

    Liefs,
    Les

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.