GaJeMeetje?

Geplaatst op
GaJeMeetje, icm, zaanse schans, waterhoentjes

Het allereerste GaJeMeetje met 40PlusVriendinnen

Verrassingen, ik hou ervan. En nog twee dingen waar ik blij van word: samen fotograferen en die lol delen. Je begrijpt het al, toen op 9 december het 40plus plannetje via email binnenkwam om een ‘test’ GaJeMeetje in de agenda te plannen, borrelde het gelijk van de ideeën. 

GaJeMeetje, Winter, Zaanse schans

Fotograferen met oude en nieuwe vriendinnen

Ik heb mijn winterlaarzen van zolder gehaald en met mijn nieuwe fototas ben ik klaar om mijn vriendin Anneke te halen. Anneke en ik kennen elkaar van onze eerste fotocursus en zijn lid van de fotoclub in onze woonplaats. Voor Covid trokken wij er regelmatig samen met de camera op uit, maar daar was de klad in gekomen. Zij heeft sinds kort een glazen bol, die niet voorzag dat we Beverwijk uit de planning moesten halen, maar hiermee wil ze experimenteren en dat gaan we dan doen op de Zaanse schans, logisch toch!?

GaJeMeetje, Zaanse schans, erfgoed, glazen boil

Wachten met je camera is geen straf

Terwijl wij wachten op Mirjam, beginnen we alvast. Zo werkt dat bij ons fotografen, wij schieten er op “los” met of zonder bollen. De stories op Instagram ontploffen onmiddellijk en om de verrassing voor de thuisblijvers compleet te maken, plaats ik deze foto en het raden waar we uithangen begint. Zo leuk! 

Je zal er maar wonen!

Mirjam woont op steenworp afstand van de Zaanse schans en is altijd in voor een rondje achtertuin. Ze is een gezelligerd. Een betere fan van de 40plusvriendinnen activiteiten kun je niet mee hebben. 

GaJeMeetje, Zaanse schans, blauwe uurtje

Er kan nog meer bij!

Mijn telefoon gaat en wat denk je Esther wil weten waar ze kan parkeren! Zij is eerder begonnen met haar werk waardoor ze toch nog een uurtje met ons mee kan, hoe tof is dat! Esther heeft net een cursus avondfotografie gedaan en kan ons als geen ander helpen. We vergeten alleen om haar te vragen hoe de witbalans en iso waarde in te stellen nu t zo donker is. Maar gezellig bijgekletst zijn we wel! 

Altijd genieten met de lol voorop

Nu we compleet zijn, het is inmiddels half vier, bekijken wij als ware professionals, waar we het best de zonsondergang kunnen ‘pakken’ en we maken een plan dat natuurlijk in duigen valt. Niets gaat zoals het gaat bij deze uitjes en ook vandaag zijn we regelmatig uit of juist op koers. We staan dan hier en dan daar te genieten, altijd op een mooi plekje. De uitkijktoren is op slot, dus die uitdaging slaan we beter over, maar er balanceren waterhoenen op flinterdun ijs. Ze lijken te schaatsen en we vermaken ons met onze camera’s. 

GaJeMeetje, Zaanse schans, waterhoentjes

En dan wordt de lucht niet roze, maar wel donkerblauw en zo gaat niet alles zoals gepland maar is deze test toch meer dan geslaagd! Ga jij ook mee op het volgende GaJeMeetje?

Dit gezellige allereerste GaJeMeetje is geschreven door vriendin Anke! Dankjewel voor deze leuke bijdrage en de groetjes van ons!

Noot redactie

(Voor het plannen van jouw GaJeMeetje kun je dit formulier invullen. 40PlusVriendinnen zorgt er dan voor dat het in de agenda komt. Tip: Houd het simpel, kosteloos en laagdrempelig. Iedereen is welkom!) O en wil je een keertje meetje? Dan is onze agenda ook de plees toe bie. Daar vind je ook onze Ontoers en WieKentJes! Voel je welkom!

Heb je onze agenda nou nog niet gevonden?

We hebben ook een nieuw WieKentJe gepland!

Wanneer ben jij de weg kwijt?

26 reacties op “GaJeMeetje?&rdquo

 1. Wat leuk gedaan met die twin ballen 😍. Rondje Zaanse schans is altijd leuk , en natuurlijk wil ik de volgende x mee 👌🥳

  1. 😅 ja dat was jammer Monique maar ik vind het leuk om te organiseren dus Komt goed! Leuk dat je het blog hebt gelezen dankjewel

 2. Wat een gezellig blog heb je van ons GaJeMeetje gemaakt Anke: ik word er weer helemaal blij van! Wanneer gaan we weer op stap?

  1. Dankjewel voor je lieve reactie Mirjam ik moet ff wennen aan reageren op blog enzo…de toffe reacties vliegen om m’n oren erg leuk! Groetjes

 3. Leuk geschreven Anke, ik ben blij dat ik later kon aansluiten. Het was heel gezellig, ik kijk uit naar een volgende keer😁

 4. Wat een heerlijk blog van een heerlijke plek .. jammer dat het mij niet lukte zo dicht bij huis .. een ander GaJeMeetje dan maar 😃

  1. wat een fijne reactie Jose blij mee! leuk om weer te kunnen schrijven heb ik vroeger voor de krant gedaan🤩 gaat vast lukken volgende GaJeMeetje 👌🙌

 5. Wat heb je dat heerlijk geschreven Anke . Ik vind het superknap .
  Volgens mij hebben jullie volop genoten op de Schans .
  Het is er gewoon altijd fijn 💚

 6. Goedemorgen Anita dankjewel voor je fijne reactie ik vind het leuk dat ik deze kansen krijg bij de vriendinnen 🎁🤩 fijne dag vandaag en tot snel

 7. Waaw! Wat een mooie foto’s! Mag ik jullie vragen met welk toestel jullie trekken? Ik ben op zoek naar een nieuw toestel, onderandere voor tripjes zoals in jullie fijne blog!

  1. Hai Eline, Leuk jouw enthousiaste reactie. De meeste foto’s op ons blog zijn gemaakt met Canon.Wil je meer informatie dan kun je ons even een DM sturen op Instagram, want we fotograferen met verschillende type camera’s. Groetjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.