Onze Emmerlijst

Regelmatig roepen onze vriendinnen: Hier moet je zijn!
Soms roepen we zelf: Daar willen we heen!
Af en toe worden we uitgenodigd: Kom bij ons!
En vaak zeggen we: We moeten terug!

O hoe kan dat nu? Staat jouw bijzondere plek/stad/regio niet op onze emmerlijst hieronder en vind je dat deze er absoluut op moet? Dan kun je er hier wat aan doen!

Ben jij een van onze vriendinnen op Instagram? Tag ons in die bijzondere plekken of vermeld ons in jouw stories op Instagram, dan houden wij dit lijstje bij. Zo hebben we altijd inspiratie om weer een fijne 40plusvriendinnen_ontoer te bedenken of wie weet wel een weekendje weg of een reisje.

Ontoer met onze vriendinnen

Amersfoort – Ze zeggen dat ze de meest fotogenieke stad van Nederland zijn, dat willen we graag ervaren! Als voorproefje zijn we met Monique haar verjaardag op verkenning geweest. Wat een prachtige stad, maar wat hadden we een tijd tekort. We staan te trappelen om terug te gaan!

Deventer – Geen paniek want we gaan zeker verdwalen. Mag dat?

Dordrecht – Volgens onze vriendin @sanmaakt heeft Dordrecht een rijke historie. Ze weet ons nog nieuwsgieriger te maken met het noemen van verschillende hofjes. Wij kunnen niet tellen maar rekenen er op dat we ze allemaal gaan vinden.

Enkhuizen – Als we in Enkhuizen zijn gaan we natuurlijk al die mooie facades bewonderen, straatjes verkennen en dit alles voor eeuwig vastleggen. Houden we nog tijd over voor het Zuiderzeemuseum en om te dwalen langs het IJsselmeer?

Gelderse streken – En dan graag de Kastelenroute omdat we zo van erfgoed houden en we willen weten of de ridders deze jonkvrouwen wel aankunnen en hier zijn we geweest! Het blog is klaar. Alle dromen bleken waar!

Haarlem – Volgens onze vriendin @marielledevalk.nl zijn er in Haarlem minstens 25 hofjes. Zij kan dus wel tellen, maar de vraag is of Haarlem gerekend heeft op een lang weekend @40plusvriendinnen over de vloer?

Texel – Texel heeft alles wat wij nodig hebben voor onze lens: strand, molens, schaapjes en bijzondere dorpjes. We staan al te trappelen!

Utrecht – Centraal in het land. Alle wegen van onze vriendinnen kruisen hier, daar moeten we dan natuurlijk heen. En we zijn geweest! Wat een feest! Je leest het hier! We hebben nog lang niet genoeg gezien, dus blijft het lekker hangen op deze emmerlijst.

Woerden, de eerste locatie van een reeks verrassingsdagen zal altijd een speciaal plekje houden op deze emmerlijst. Woerden heeft ons verrast en hoe, dat lees je hier!

Zaanse schans, de thuisbasis van Monique, zodat we nooit vergeten te genieten van onze eigen achtertuin. Trots zijn en delen, daar wordt toch iedereen blij van.

Zierikzee, daar willen we heen naar aanleiding van een bliksembezoek van Sandra. Zij heeft veel mooie pandjes gezien en te weinig foto’s gemaakt.

Zuid-Limburg, – Met @instameetholland zijn we zo enthousiast geworden over deze regio. Hoe kan iets zo buitenlands voelen en toch zo dichtbij zijn. De heuvels geven direct een vakantie gevoel en samen met de Limburgse keuken zorgt het er voor dat we nooit meer naar huis willen. Ook willen we nog wel een rondje kerstsfeer proeven. Dat kunnen ze daar goed!

Grenzenloos

Aruba – #onehappyisland, voor altijd in ons hart. Alleen van de gedachte krijgen we al #onehappyface en hoe fijn zal het er zijn met een #ladinghappyvriendinnen.

België, Brugge – Er zijn vast meer mooie plekken in België dan Brugge, maar het blog van Inge heeft ons verleid! Daar willen we graag ook eens met de camera op pad.

Cruisen – Na alle mooie verhalen van onze vriendin Jacqueline willen we dat zeker ook eens beleven. We hopen dan op zo’n machtig groot schip waar van alles te doen is en rollen nu al van de bank van de pret!

Duitsland, Leipzig – Een bijzondere stad in een mooie natuurlijke omgeving.

Frankrijk, Alpe d’Huez – Hier kunnen we los van wintersporten (haha), met sledehonden op pad en ons kapot fotograferen. Dat laatste willen we natuurlijk!

Frankrijk, Lyon – Een mooie uitdaging om eens niet te vliegen of met de auto op pad te gaan, want Lyon is goed bereikbaar met de trein en de historische binnenstad is Unesco werelderfgoed!

Griekenland, Chios – Een gastvrij eiland met prachtige stranden, fotogenieke architectuur en een hele serie molens!

Italie, Sardinië – Het heerlijke eiland start in het najaar met een 4 maanden durend Festival Autunno Barbagio waar 32 authentieke dorpen in het weekend een afwisselend een evenement organiseren. Je ontmoet er de locals en maakt kennis met de Sardijnse cultuur, kunst, ambachten en eten. Onze camera’s gaan overuren draaien!

Slowakije, Bratislava – Hier wil je zijn. Bijzondere architectuur, prachtige omgeving en een stad waar de Donau doorheen glijdt. Rolletje vol!

Turkije – Daar moeten we zijn vanwege het ecolabel: “blauwe vlag strand”. De kustlijn zit er vol mee en hoe fijn is een schoon beeld op onze foto’s?